در پی اقدام آمریکا در تحریم قاضی صلواتی و قاضی مقیسه، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در مصاحبهای اختصاصی به رادیو فردا گفت این تحریمها ابزاری است برای مختل کردن زندگی افرادی همانند قاضی صلواتی.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه، ۲۸ آذر، ابوالقاسم صلواتی و محمدناصر مقیسه را متهم کرد که با ریاست محاکمههای نمایشی شمار زیادی از روزنامهنگاران، وکلا، فعالان سیاسی و اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی را به زندانهای درازمدت، شلاق و حتی اعدام محکوم کردهاند.
بنابر بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، داراییهای احتمالی این دو مقام قضایی جمهوری اسلامی در بیرون از ایران ضبط میشود، شهروندان آمریکایی از هرگونه معامله با آنها منع میشوند، و بانکهای خارجیای که در نقلوانتقالات مالی مهم به این قضات کمک کردهاند و همچنین افرادی که از آنها حمایتهای خاص میکنند از دسترسی به نظام مالی آمریکا محروم میشوند.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در گفتوگو با رادیو فردا به شرح جزئیات و تأثیرات این قبیل تحریمها پرداخت. مصاحبه اختصاصی رادیو فردا با برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در حاشیه تحریم دو قاضی ایرانی از آنجا که اعمال تحریم علیه مقامات جمهوری اسلامی از سوی واشنگتن امری باسابقه است، تحریمهای تازه علیه دو تن از قضات در جمهوری اسلامی از سوی آمریکا، چطور می تواند بر وضعیت حقوق بشر در ایران تاثیرگذار باشد؟
برایان هوک: تحریمها ابزاری عملی برای مختل کردن زندگی افرادی همانند قاضی صلواتی به شمار میآید. با توجه به دامنه نفوذ آمریکا در سیستم مالی بینالمللی، با اعمال تحریمها، سفر کردن و همینطور دسترسی مالی برای کسانی مانند او را دشوارتر میکند. بهویژه اینکه در دنیای امروز کمتر کسی از سیستم مالی بینالمللی بینیاز است. بنابراین تحریمهای آمریکا علیه مقامات جمهوری اسلامی تأثیرات ملموسی در پی دارد.
از طرف دیگر، تحریمها دارای جنبه سمبلیک قدرتمندی هم هستند، چراکه اگر ما نقض حقوق بشر به وسیله مسئولان جمهوری اسلامی را محکوم نکنیم، برای مردم و رسانهها این پرسش مطرح میشود که چرا ما آنها را تحریم نمیکنیم. وقتی هم که تحریم میکنیم، رسانهها درباره چگونگی تاثیرگذاری این تحریمها از ما میپرسند.
ما میدانیم که اعمال تحریمها موجب بروز مشکلات بسیاری برای افراد تحریمشده میشود. ضمن اینکه مطرحکردن نام ناقضان حقوق بشر در سطح جهانی، موجب انزوای دیپلماتیک آنها میشود و همزمان پیامی است قدرتمند به مردم ایران برای اینکه بگوییم ما برای متوقف کردن این افراد، هر آنچه از دستمان بربیاید انجام میدهیم.
آمریکا با توسل به چه ابزار دیگری میتواند با ناقضان حقوق بشر در ایران برخورد کند؟
برایان هوک: یکی از این ابزار، اطلاعرسانی درباره رفتارهای این افراد است. به طور مثال، بعد از رایزنیام برای آزادی ژیائو وانگ، آمریکایی زندانی در ایران، با او در شهر زوریخ ملاقات کردم و ژیائو وانگ مفصلاً درباره قاضی صلواتی و احکام زندان یا اعدامی که علیه صدها تن از فعالان سیاسی، خبرنگاران و فعالان حقوق بشر صادر کرده، با من صحبت کرد.
وقتی ما درباره این افراد مطلع میشویم، احساس وظیفه میکنیم که در این باره کاری بکنیم. اعمال تحریم یکی از این اقدامات است، اطلاعرسانی بینالمللی درباره رفتارهای او هم به نوبه خود موجب آگاهی مردم دنیا در این باره میشود که امیدواریم آنها هم در این موارد دستبهکار شوند. ما فکر میکنیم که تمام کشورهای دنیا وظیفه دارند با اعمال تحریمها، بر مسئولیت این قضات و مقامات جمهوری اسلامی در قبال کشتهشدن بسیاری از معترضان ایرانی تأکید کنند.
در جریان اعتراضات آبان ماه، حکومت جمهوری اسلامی دسترسی مردم به اینترنت را قطع کرد. با توجه به پشتیبانی دائمی مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، از مردم ایران، آمریکا چگونه میتواند در چنین مواردی دسترسی مردم ایران به اینترنت را تامین کند؟
برایان هوک: قطع اینترنت توسط حکومت ایران امری بیسابقه بود. جمهوری اسلامی هربار برای ساکت کردن مردم به شیوههای گوناگون متوسل میشود. ما هم به سهم خودمان، با تحلیل این شیوهها، سعی میکنیم متقابلاً ابزاری جایگزین بیابیم تا به کمک آن در آینده و در صورت قطع اینترنت از سوی حکومت ایران، بتواند امکان دسترسی مردم به اینترنت را فراهم کنیم.
مدت کوتاهی بعد از منصوب شدنم به سِمت فعلی، متوجه شدم که با بروز هرگونه اعتراضی در ایران حکومت سعی میکند ارتباط معترضان با یکدیگر را دشوار کند. به همین دلیل هم ما ابزارهایی را فراهم کردیم که دهها هزار تن از معترضان ایرانی با کمک آن توانستند به تماسشان با هم ادامه دهند. البته قطع کامل اینترنت توسط جمهوری اسلامی استفاده از این ابزارها را دشوارتر میکند. هرچند قطع اینترنت باعث شد خسارتی دستکم ۷۰۰ میلیون دلاری به رژیم ایران وارد شود. بنابراین قطع اینترنت، به بحران مالی رژیم دامن میزند.
شما اخیراً در اظهاراتتان به مورد آزار قرار گرفتن روزنامهنگاران و خانوادههایشان در ایران اشاره کردید که متأسفانه روزنامهنگاران رادیو فردا هم شامل این مورد هستند. آمریکا چطور میتواند از حقوق روزنامهنگاران دفاع کند؟
برایان هوک: قطعاً مسئول شناختن جمهوری اسلامی برای چنین اقداماتی مؤثر است. ببینید مثلاً قاضی صلواتی روزنامهنگاران را به زندان محکوم کرده. جمهوری اسلامی تا به حال چهار روزنامهنگار را کشته که اسامیشان هم در سایت حمایت از روزنامهنگاران ذکر شده.
بخشی از این اقدامات وظیفه ماست، ولی بخش دیگرش بر عهده روزنامهنگاران است که دستداشتن حکومت ایران در چنین اقداماتی را اعلام کنند. میدانیم که برخی از روزنامهنگاران در ایران گاهی احساس میکنند که در معرض زندانی شدن قرار دارند. اطلاعرسانی روزنامهنگاران درباره چگونگی ساکت کردن، به زندان انداختن و قتل خبرنگاران به وسیله جمهوری اسلامی در این باره بسیار مهم است.
آزار روزنامهنگاران به اینجا ختم نمی شود. آن دسته از خبرنگارانی که در خارج از ایران مشغول کار هستند و خانوادههایشان در داخل کشور زندگی میکنند هم شامل این موضوع میشوند و جمهوری اسلامی اعضای خانوادهشان در داخل ایران را به دلیل ادامه کار این خبرنگاران تهدید میکند.
ما در کنار خبرنگاران و مردم ایران ایستادهایم و به حمایت از فعالان حقوق بشر ادامه میدهیم. ما از زنان که محرک جنبشهای اعتراضی در سراسر ایران هستند پشتیبانی میکنیم. به نظر من، زنان ایرانی شجاعت فوقالعادهای از خود نشان دادهاند.
+12
رأی دهید
-9
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۸
شمرالله - مونیخ، آلمان
تو برو کنار ترامپ بتمرگ ملت ایران ایستادن تو را نمیخوان و خفه خون بگیر. نامه فدایت شوم ترامپ و دعوت رژیم به مذاکره در ژاپن نشون داد که شما چقدر راست میگید. شماها کثیفتر و بدتر از اخوندید که از جان ملت ایرن و جوانهای ایران مایه میگذارید که از اخوندهای ضد ایرانی علیه منافع ملت ایران قرارداد به انها به نام ملت ایران تحمیل کنید.واقعا که پست و بیشرمتر از اخوندید.
0
2
یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.