جهانگیری: کشورهای دوست هم در تحریم ها از آمریکا پیروی می کنند و نفت ایران را نمی خرند

دویچه وله :معاون اول رئیس جمهوری ایران یکبار دیگر تاثیرات تحریم‌های بانکی و ممنوعیت فروش نفت را ضربه‌ای سخت دانست. او کشورهای چین، روسیه، ترکیه و هند را متهم به پیروی از دستورات آمریکا کرد که حاضر نیستند نفت ایران را بخرند.
 
معاون اول رئیس جمهوری ایران یکبار دیگر تاثیرات تحریم‌های بانکی و ممنوعیت فروش نفت را ضربه‌ای سخت دانست. او کشورهای چین، روسیه، ترکیه و هند را متهم به پیروی از دستورات آمریکا کرد که حاضر نیستند نفت ایران را بخرند.
 
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور که امروز سه‌شنبه ۲۶ آذر (۱۷ دسامبر) در دومین همایش ملی ایثار اجتماعی سخن می‌گفت، با اذعان به اینکه اقتصاد ایران به دلیل تحریم‌های آمریکایی "زمین‌گیر" شده است، دلیل فروش نرفتن نفت ایران در بازارهای منطقه را فشارهای دولت آمریکا معرفی کرد.
 
به گزارش ایسنا، جهانگیری به پیروی کشورهای به گفته او "دوست" جمهوری اسلامی‌ از آمریکا اشاره کرد و با نام بردن از آنها گفت که آمریکا‌ حتی به کشورهای دوست مانند چین، روسیه و ترکیه فشارهایی وارد کرده تا از تبادلات تجاری و اقتصادی جدی با جمهوری اسلامی‌ "طفره" و نفت این کشور را خریداری نکنند.
 
جهانگیری پیش از هم در جمع صاحبان بنگاه‌های اقتصادی تاکید کرده بود که کشورهای همسایه حتی "جرات" خرید نفت از ایران را ندارند.
 
به گزارش ایسنا، معاون اول رئیس جمهور با نام بردن از هند که پیش از مرحله تحریم‌ها آمریکا، مشتری و خریدار نفت ایران بود، افزود: «من هیچ وقت فکر نمی‌کردم که کشور مستقلی مثل هند نیز حاضر به تبعیت از آمریکا شود و از ایران نفت خریداری نکند.»
 
صادرات نفت ایران بعد از دور دوم تحریم‌ها از دو سال گذشته، به روزانه حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت رسیده است.
"فلانی خبر ندارد، چه خبر است"
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان امروز خود همچنین خطاب به کسانی که او را بی اطلاع از وضعیت اقتصادی کشور می‌دانند و می‌گویند "فلانی خبر ندارد، چه خبر است"، گفت به این افراد باید بگویم اقتصاد ایران در حال فروپاشی بود اما سرپا ایستاد.
 
وی در همین حال مدعی شد که با وجود تحریم‌های نفتی، تعدادی از مدیران و نیروهای جوان روش‌هایی را طراحی کردند که آمریکا نتواند فروش نفت را به صفر برساند. او به این روش و طرح‌ها اشاره‌ای نکرد.
 
جهانگیری اما کاهش شدید درآمد حاصل از صادرات نفت در سال‌های ۹۷ و ۹۸ را واقعی دانسته و با تصریح اینکه در این شرایط حتما زندگی و معیشت مردم با مشکل مواجه شده است، تحریم ها را همچنان پابرجا دانست تا زمانی که جمهوری اسلامی به میز مذاکرات بازگردد.
 
مسئولان ارشد جمهوری اسلامی مخالف مذاکره با دولت آمریکا هستند.
 
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با تصریح اینکه اقتصاد ایران امروز در بدترین شرایط تحریمی‌قرار دارد، حجم مبادلات تجاری این کشور را بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار عنوان کرد ولی یادآور شد "همه گلوگاه‌های اقتصادی" جمهوری اسلامی مسدود شده است.
 
با کاهش شدید درآمدهای دولت از فروش نفت و صادرات پتروشیمی، دولت برای تامین منابع درآمدی خود در لایحه بودجه ۱۳۹۹، روی افزایش درآمدهای مالیاتی و گمرکی حساب ویژه باز کرده است؛ افزایش‌هایی که پیش‌درآمد آن در بنزین خودنمایی کرد و منجر به اعتراض‌های آبان شد.
 
به تازگی علی ربیعی، سخنگوی دولت در روزنامه ایران، وابسته به دولت نوشت: «ما اشتباه کردیم و باید واقعیت‌های تحریم را به مردم می‌گفتیم». او همچنین نوشت مسئولان جمهوری اسلامی باید به این سؤال که «برای چی تحریم می‌شیم» و تحریم چیست، پاسخ دهند.
+54
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    کشور دوستی شما ندارید. اگر تاکنون هم بعضی کشورها و کمونیست ها و روسیه جواب سلام شما را میدادند برای دلارهای نفتی بود و بدون ان دلارها شما جز نکبت های خبیث هیچ چیز دیگری نیستید
    6
    84
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Afshin51 - کلن، آلمان

    آقای جهانگیری و شرکا شما اگر حتی بخواهید و قلباً‌ میهن دوست باشید که نیستید ! قبول کنید که از درک و فهم دانش اقتصاد و مدیریت جامعه و حکومت داری جهان مدرن امروز با سیستم بیابانگردهای عربستان در هزار و چهار صد سال پیش برای کشوری بزرگ همچون ایران عاجزید و ناتوان از کنترل شرایط بسیار بدی که چهل سال با جهل و نادانی و ناتوانی و رذالت و خیانت به اینانده اید که جز با نابودی و تبخیر شما امیدی به اصلاح آن نمی رود، تا وقت باقیست سفره تان را جمع کنید و تا بر سر دار نرفته اید طلب بخشش کنید ، خداوند را نمی دانم اما ملت ایران همینکه دست از سرشان بردارید ارفاقی برای نجات جانتان در نظر خواهند گرفت .
    4
    36
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دانای نادان - آمستردام، هلند

    دوست؟؟؟؟ مگه دارید؟؟؟ مثل ، قربون بند کیفتم رو یاد آدم میندازه. ولی‌ دژمن تا دلت بخواد دارید
    10
    34
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    امید۱۳۶۱ - لندن، انگلستان
    ۱۰۰٪ دارن میفروشن .اینام با این حرفاشون این غربیها رو مچل کردن
    21
    15
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    همه شما خصوصا اون امام ملعونتون که میگفت آمریکا نمیتواند هیچ غلطی بکند! پس چی شد؟ می بینم که خودتون به غلط کردن افتاده اید!
    21
    45
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    پیر خردمند - تورونتو، کانادا

    ۴۰ سال نفت فروختین چه گلی به سر مردم و مملکت زدین دزدهای دروغگوی قاتل. کارما روزگارتون سیاه میکنه
    7
    33
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    پاینده ایران و ایرانی - مالمو، سوئد
    دماغ رو برم جون میده به جای چکش چوبی خراتی ازش استفاده کنن ,خانوادگی یکی بعد از دیگری خورطوم دارن,ادم حالش بهم میخوره از این قیافه
    5
    21
    ‌سه شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان
    خب نفت خام نمیخرند بهشون نفت پخته ، نزین یا گازاییل بفروشید و بگید امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه، طرح تحریمهای امریکا شکست خورده ما الان در امریکا افتابه تولید میکنیم!
    0
    0
    جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.