۱۲بطری شراب ناب فرانسوی روز دوشنبه با یک کپسول فضاپیما از زمین به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید اما نه برای مصرف فضانوردان بلکه برای بررسیهای علمی.
این شرابهای قرمز بوردو قرار است قبل از بازگشت دوباره به زمین فرایند «جا افتادن» خود را به مدت یک سال در فضا بگذرانند.
محققان در این مدت بررسی خواهند کرد که چگونه شرایط بیوزنی و تابشهای فضایی بر روند جا افتادن شراب تأثیر میگذارد و هدف از این کار دست یافتن به طعمها و خواص جدید برای مواد غذایی است.
این بطریها روز شنبه با یک کپسول فضایی «نورثروپ گرومن» از ایالت ویرجینیای آمریکا پرتاب شد و روز دوشنبه به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید. برای جلوگیری از شکستن، هر بطری در یک قوطی فلزی بستهبندی شده بود.
این طرح آزمایشی را یک شرکت دانشبنیان لوکزامبورگی به نام «اسپیس کارگو آنلیمیتد» ترتیب داده و دانشگاههای بوردو فرانسه و بایرن آلمان با آن همکاری میکنند.
مایکل لبرت، مدیر علمی این آزمایش توضیح میدهد که «در شرابسازی هم از مخمر و هم از باکتری استفاده میشود و فرآیندهای شیمیایی مربوط به آنها باعث میشود شراب برای مطالعه فضایی بسیار مناسب باشد.
شراب جاافتاده در فضا قرار است سپس با شراب بوردو جاافتاده بر روی زمین مقایسه میشود. به گفته سخنگوی شرکت لوکزامبورگی، این شرابها قرار است پس از پایان آزمایش به کسانی داده شود که به پرداخت هزینه تحقیق کمک کردهاند.
این نخستین مأموریت از شش مأموریت فضایی است که توسط این شرکت دانشبنیان برای سه سال آینده برنامهریزی شده است و هدف از آن ایجاد دگرگونی در آینده کشاورزی است.The red Bordeaux wine will age for a year up there before returning to Earth. Researchers will study how weightlessness and space radiation affect the aging process.https://t.co/McEmGWA0Ym
— WWMT-TV (@wwmtnews) 5 November 2019