تظاهرات اعتراضی در میدان الطیران بغداد - به گفته رویترز تکتیراندازان وابسته به گروههای تحت حمایت ایران مسئول تیراندازی و کشتن تظاهرکنندگان بودند بی بی سی :خبرگزاری رویترز گزارش داده که تکتیراندازان تحت حمایت حکومت ایران عامل تیراندازی به سوی تظاهرکنندگان عراقی بودهاند.
این خبرگزاری به نقل از "دو مقام امنیتی عراق" گزارش کرده است که در جریان تظاهرات اعتراضی علیه دولت این کشور، گروههای شبهنظامی تحت حمایت ایران تک تیراندازانی را برای شلیک به سوی تظاهرکنندگان به کار گرفتند.
تظاهرات علیه شرایط اقتصادی و آنچه که فساد و بیکفایتی در تشکیلات دولتی عراق خوانده می شد از اول اکتبر در شماری از شهرهای این کشور آغاز شد و چندین روز ادامه داشت. به گفته منابع رسمی عراق، در جریان این تظاهرات، که در مواردی با خشونت همراه بود، دست کم یکصد و پنج نفر در اثر اصابت گلوله جان خود را از دست دادند. این منابع گفتند که چند تن از کشتهشدگان از نیروهای امنیتی بودند. برخی منابع تعداد کشتهشدگان را به مراتب بیشتر دانستهاند.
همچنین، به دفاتر تعدادی از رسانههای خبری که این تظاهرات را پوشش میدادند، حمله شد و مهاجمان به آنها هشدار دادند که از "تحریک مردم به آشوب" خودداری کنند.
رویترز به نقل از این دو مقام عراقی نوشته است که شبهنظامیان وابسته به ایران بدون هماهنگی با دولت تصمیم گرفتند تا با مخالفان دولت عادل عبدالمهدی، نخست وزیر، برخورد کنند. دولت جدید عراق از حدود یک سال پیش کار خود را آغاز کرد و از حمایت گروههای شیعه مورد حمایت ایران برخوردار است.
یکی از "دو مقام امنیتی عراق" به رویترز گفتهاند که "ما شواهد محکمی در دست داریم که تکتیراندازان از عناصر گروههای شبهنظامی بودند که به جای اطاعت از فرماندهی نیروهای مسلح عراق، تابع فرماندهان خودشان هستند." آنان افزودهاند که "این افراد به یکی از گروههایی تعلق دارند که به ایرانیها بسیار نزدیک است."
به گزارش رویترز، مقام دیگری که در جلسات امنیتی هیئت دولت هم شرکت داشته گفته است که شبهنظامیان مسلح که لباس سیاه پوشیده بودند در سومین روز تظاهرات بغداد به سوی تظاهرکنندگان شلیک کردند. در آن روز شمار قربانیان به بیش از پنجاه نفر رسید. به گفته این مقام امنیتی، فرماندهی این افراد را فردی به نام ابوزینب اللامی، مسئول حفاظت اطلاعات حشدالشعبی برعهده داشت. وی در مورد تعداد تکتیراندازانی که حشدالشعبی به کار گرفته بود توضیحی نداده است.
سخنگوی حشدالشعبی به خبرگزاری رویترز گفته است که نفرات این گروه در عملیات مقابله با تظاهرکنندگان شرکت نداشتند در حالیکه سخنگوی وزارت کشور عراق نیز در پاسخ به سئوال رویترز تاکید کرده است که نیروهای امنیتی علیه تظاهرکنندگان گلوله جنگی به کار نبردند و "عناصر مشکوک و بدخواه" عامل "کشتار و زخمی کردن" معترضان بودند.
به گزارش رویترز، یک مقام دفتر نخست وزیری عراق هم در پاسخ به سئوال این خبرگزاری در مورد اتهام تیراندازی افراد وابسته به حشدالعشبی گفته است که تحقیقات در این زمینه در جریان است و "هنوز زود است که بتوان مشخص کرد که آیا نفرات حشدالشعبی یا کسان دیگری به سوی معترضان آتش گشودند و مسئول قتل آنها هستند."
رویترز یادآور شده است که در سومین روز تظاهرات، فیلمبردار خبری این خبرگزاری فرد مسلحی را که لباس سیاه بر تن داشت و صورتش پوشیده بود بالای یک ساختمان نیمهتمام مشاهده کرد.
پیشتر، رئیس جمهوری عراق خشونت علیه تظاهرکنندگان و رسانهها را محکوم کرده و گفته بود که مقامات دولتی و امنیتی به او اطمینان دادهاند که به اینگونه اقدامات دست نزدهاند. او خواستار تحقیق در مورد عوامل خشونت علیه تظاهرکنندگان و مجازات آنان شد.
اگرچه عراق پیش از این هم شاهد تظاهراتی علیه شرایط اقتصادی و فساد دولتی بوده، اما تظاهرات اخیر از نظر دامنه و خشونتی که علیه معترضان به کار رفت کم سابقه محسوب میشود. منابع رسمی عراق شمار کشتهشدگان را یکصد و پنج نفر گزارش کردهاند اما برخی منابع این تعداد را به مراتب بیشتر میدانند. به گزارش برخی رسانههای خبری، در بعضی از تظاهرات، معترضان با دادن شعارهایی، این کشور و گروههای وابسته به آن را عامل افزودن بر مشکلات مردم عراق معرفی کرده و خواستار خروج نیروهای هوادار حکومت ایران از کشورشان شدند.
در حالیکه مقامات دولتی عراق کمابیش خواسته معترضان را موجه دانسته و وعده انجام اصلاحاتی را دادند، بعضی از مقامات و رسانهها در ایران کسانی را که به گفته آنان، خواستار برهم زدن روابط دو کشور هستند، عامل راهاندازی این تظاهرات معرفی کردند. از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، این تظاهرات را واکنش نسبت به حضور زائران ایرانی در مراسم اربعین در عراق قلمداد کرد و گفت: "سال گذشته خواستند فتنهای در مشهد با محوریت دعوای ایرانی - عراقی راه بیندازند که هدفشان محقق نشد، امسال نیز در عراق، یک فتنه آمریکایی-سعودی شکل دادند تا جریان اربعین را تحتالشعاع قرار دهند."
عبدالله صادقی، نماینده آیتالله خامنهای در سپاه پاسداران نیز در مورد تظاهرات عراق و شعارهای آن گفت که آمریکا به دنبال از بین بردن حشدالشعبی است و آیتالله علی خامنهای در پیامی در توییتر خود، بدون اشاره صریح به تظاهرات عراق، تلاش "دشمن" برای تفرقهافکنی بین دو ملت ایران و عراق را محکوم کرد.
حسین شریعتمداری، نماینده آیتالله خامنهای در موسسه کیهان هم با اظهار این نظر که تظاهرات عراق و شعارهای آن "به وضوح از حضور مشترک عوامل آمریکایی، اسرائیلی، وهابیون سعودی و بعثیهای گوش خوابانیده در پشت صحنه ناآرامیها" حکایت دارد، از جوانان عراقی خواست تا با الگوبرداری از ایران، سفارت آمریکا در بغداد را اشغال کنند.
+17
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۸۴
میلاد2020 - داخائو، آلمان
این رویترز خائن مینویسه تک تیراندازان تحت حمایت ایران... ؟یعنی تک تیراندازان عراقی که ممکنه از حزب حشدالشعبی باشن.. خو ب چه ربطی به ایران داره.. این خبرنگاری هم مریض و تفرقه اندازه و خائنه دیگه.
5
0
جمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.