مرکز راه شیری چند میلیون سال قبل شاهد انفجار بزرگی بود

اخترشناسان تصور می کنند این فوران تا جریان ماژلانی کشیده شده است بی بی سی :تیمی از اخترشناسان می گوید که کهکشان راه شیری حدود ۳.۵ میلیون سال قبل شاهد فوران عظیم انرژی در اثر یک انفجار بوده است.
 
آنها می گویند این فوران موسوم به "سیفرت" از جایی در نزدیکی ابرسیاهچاله مرکز کهکشان سرچشمه گرفت و آثار آن تا فاصله ۲۰۰ هزار سال نوری به جا ماند.
 
این کشف که نشان می دهد مرکز راه شیری پرجنب و جوش تر از حد تصور پیشین است می تواند به تعبیر کاملا تازه ای از تکامل کهکشان ما منجر شود.
 
مگدا گوگلیلمو از دانشگاه سیدنی در استرالیا گفت: "این نتایج درک ما از راه شیری را منقلب می کند."
 
او افزود: "همیشه فکر می کردیم که راه شیری یک کهکشان غیرفعال با مرکزی نه چندان درخشان است."
 
به گفته پژوهشگران آن فوران باعث ایجاد دو "مخروط یونیزاسیون" در بالا و پایین دیسک کهکشان شد و اثر آن حتی به نوار ماژلانی رسید. این جریان بلندی از گاز است که از دو ابر کوچک و بزرگ ماژلانی - کهکشان های نامنظمی که اقمار راه شیری به حساب می آیند - کشیده شده است.
 
این جریان گاز و غبار به طور متوسط ۲۰۰ هزار سال نوری از راه شیری فاصله دارد.
 
تیم محققان استرالیایی-آمریکایی می گوید که آن انفجار بزرگتر از آن بود که ناشی از چیزی غیر از کنش هسته ای مرتبط با ابرسیاهچاله مرکز راه شیری باشد.
 
جرم این سیاهچاله فوق العاده بزرگ به نام "کمان A" (برگرفته از صورت فلکی کمان) چهار میلیون برابر خورشید است.
 
پروفسور بلاند-هاتورن از دانشگاه سیدنی می گوید: "آن فوران انرژی باید کمی شبیه به نور فانوس دریایی بوده باشد. جای تاریکی را تصور کنید که ناگهان در آن فانوس دریایی برای مدتی کوتاه روشن شود."
 
نتایج این مطالعه که با کمک تلسکوپ فضایی هابل انجام شده در ژورنال اخترفیزیکی منتشر خواهد شد.
+14
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.