داستان تکراری؛ مجیدی جا زد، استیلی جانشین شد

بی بی سی :
روز یازده مهر، فرهاد مجیدی سرمربی تیم فوتبال المپیک ایران با انتشار پستی در اینستاگرام استعفا کرد. جمله بعدی با این خبر آغاز شد؛ فدراسیون فوتبال ایران حمید استیلی را به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب کرده است.
 
کنار رفتن آقای مجیدی از روی نیمکت تیم امید ایران، واکنش‌هایی را به همراه داشت. خبرگزاری تسنیم این با عبارت "دست پیش فرهاد مجیدی" تعریف کرد، اما اردشیر لارودی روزنامه‌نگار پیشکسوت ورزش ایران، این جدایی را "باخت شیرین فرهاد" تعبیر کرد و آن را نشانه‌ای از شکست فوتبال ایران در روزهای پیش‌رو دانست.
 
اما اتفاق از جایی آغاز شد که فرهاد مجیدی ناگهان به عنوان سرمربی تیم امید انتخاب می‌شود. خبری که سایت رسمی فدراسیون فوتبال ایران بیستم خرداد امسال منتشر کرد.
 
خبرآنلاین همان روز از قول حمید استیلی مدیر فنی تیم امید ایران دلیل این انتخاب را "عملکرد درخشان آقای مجیدی در ۵ بازی پایانی استقلال" و "انگیزه‌های او برای موفقیت" اعلام کرد.
 
پیش از این یحیی گل‌محمدی، امیر قلعه‌نویی، افشین قطبی، مهدی مهدوی‌کیا و جواد نکونام پیشنهاد هدایت تیم فوتبال امید را رد کرده‌ بودند و حتی مذاکرات فدراسیون فوتبال با مهدی تارتار نیز به نتیجه نرسید.
 
انتخاب فرهاد مجیدی اما واکنش برانگیز بود. نخستین واکنش از میرشاد ماجدی عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال بود که به خبرگزاری ایسنا گفت: "من اطلاعی از این انتخاب ندارم. آقای تاج دیروز صحبت‌هایی را انجام داد و قرار شد استیلی آن را پیگیری کند."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farhad Majidi (@farhaddddddd) on


 یک روز بعد کیکاووس سعیدی سخنگوی کمیته ملی المپیک ایران به این انتصاب واکنش نشان داد: "متاسفانه انتخاب آقای مجیدی بدون اطلاع و هماهنگی با کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش انجام شده و باز هم متاسفانه این گفت‌وگوها مستقیما و بدون مشورت کمیته المپیک صورت گرفته است."
 
به گفته او، انتخاب آقای مجیدی "مورد تایید کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش نیست."
 
اما چرا کمیته ملی المپیک ایران باید در زمینه انتخاب سرمربی تیم المپیک ایران اظهارنظر، مشورت یا تصمیم‌گیری کند؟
 
طبق قوانین ساختاری ورزش ایران، کمیته ملی المپیک به عنوان تنها نهاد غیردولتی و مستقل ورزشی که زیرنظر مستقیم کمیته بین‌المللی المپیک فعالیت می‌کند، باید بر روند آماده‌سازی و اعزام تیم‌ها یا ورزشکارانی که عازم رقابت‌های المپیک می‌شوند نظارت داشته باشد.
 
به این ترتیب کمیته المپیک ایران قادر است در زمینه عزل یا نصب سرمربی تیم ملی بسکتبال ایران که جواز حضور در رقابت‌های المپیک توکیو ۲۰۲۰ را بدست آورده، اعمال نظر کند. این حضور سایه کمیته المپیک ایران در رشته‌هایی که مجوز حضور در المپیک را کسب کرده‌اند همواره در مورد تیم فوتبال المپیک ایران محل مناقشه شده است
 
محمد دادکان رییس اسبق فدراسیون فوتبال سال ۸۲ در گفت‌وگو با روزنامه جهان فوتبال، کمیته المپیک را "دایه مهربان‌تر از مادر" نامید که از دیدگاه او اساسا وظیفه‌ای غیر از مداخله و تغییر برنامه‌های فدراسیون فوتبال را ندارد. کمیته المپیک هم در تمامی ادوار، به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرده بود که در صورت "خودمختار" بودن و تمکین نکردن از خواسته‌های این کمیته، نقش حمایتی خود را مانند نقش نظارتی‌اش به صفر می‌رساند.
 
نصرالله سجادی سرپرست کاروان المپیک ایران ۲۲ خرداد در جمع خبرنگاران گفت: "ما دخالتی در انتخاب سرمربی تیم امید فوتبال نداشتیم و فدراسیون باید پاسخگو باشد."
 
یک ساعت بعد اما مازیار ناظمی سخنگوی وزارت ورزش و جوانان ویدئوی همین مصاحبه را در توییتر بازنشر کرد تا نشان دهد وزارت ورزش و جوانان نه در جریان انتخاب و انتصاب آقای مجیدی بوده نه حضور این مربی جوان در تیم امید را تایید می‌کند.
 
به این ترتیب مخالفان حضور فرهاد مجیدی در تیم امید لااقل در ظاهر کمیته المپیک، وزارت ورزش و کمیته فنی تیم‌های ملی بودند. این آخری، همان گزینه‌ای است که آقای مجیدی به آن در اینستاگرام اشاره کرده و دخالت‌هایش را "شرم‌آور" دانسته بود.
 
مرتضی محصص رییس کمیته فنی فدراسیون فوتبال در واکنش به استعفا و پست اینستاگرامی فرهاد مجیدی به خبرآنلاین گفته بود: "او جوانی با استعداد و آینده‌دار است. شاید بهتر بود نظرات کمیته فنی را می‌شنید و بعد تصمیم می‌گرفت. حتی من به عنوان رییس این کمیته حق داشتم نظرات اعضا را به سود آقای مجیدی وتو کنم."
 
این نخستین بار نیست که فرهاد مجیدی در میانه‌ راه رها می‌کند و می‌رود. او زمستان سال ۹۰ و زمانی که پرویز مظلومی با استقلال برای قهرمانی در لیگ می‌جنگید، بدون اطلاع قبلی قراردادش را یک طرفه فسخ کرد و به الغرافه قطر پیوست.
 
او هفت مهر سال ۹۱ و پس از قهرمانی با الغرافه در لیگ قطر، با نوشتن نامه‌ای احساسی از فوتبال خداحافظی کرد ولی ۸۱ روز بعد یعنی ۲۸ آذر با قراردادی یک سال و نیمه، به استقلال بازگشت.
 
این بار فرهاد مجیدی باید در تیمی با سرمربی‌گری امیر قلعه‌نویی به میدان می‌رفت. او پیش‌تر علیه آقای قلعه‌نویی موضع‌گیری‌های تندی داشت. اما این حضور فرهاد مجیدی باز هم با یک "سورپرایز" همراه شد.
مرتضی محصص: من به عنوان رییس کمیته فنی فدراسیون فوتبال حق داشتم نظرات اعضا را به سود آقای مجیدی وتو کنممجیدی هشت مهر ۹۲ بدون اطلاع قبلی و درحالی که دقیقه ۸۸ بازی تعویض شده بود، چهار گوشه زمین را بوسید و از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. او حتی زمانی هم که به عنوان سرمربی "موقت" استقلال انتخاب شد رفتاری واکنشی در قبال مدیریت این باشگاه داشت. او یک روز پس از انتخاب شدن به عنوان سرمربی تیم امید، اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال را فاقد صلاحیت دانست.
 
مجیدی اما با این سابقه چگونه به سرمربی‌گری تیم امید رسید؟ خبرگزاری تسنیم کمی بعد از این انتصاب، فرهاد مجیدی را محصول "جنگ سئول شمالی و جنوبی" دانست. این اشاره‌ای بود به قرار گرفتن فدراسیون فوتبال در جنوب خیابان سئول در تهران و استقرار کمیته المپیک در شمال همین خیابان.
 
برخی رسانه‌های داخلی حتی انتخاب آقای مجیدی را محصول سفارش و تاکید یکی از اعضای خانواده آیت‌الله خمینی رهبر سابق جمهوری اسلامی دانسته بود. اما رضا صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک ایران کمی دیر -یک هفته پیش از استعفای فرهاد مجیدی- گفت: "انتخاب فرهاد مجیدی ارتباطی به سید حسن خمینی نداشت و محصول تفکر حمید استیلی بود."
 
او همچنین در سخنرانی‌اش ادعا کرد که کمیته المپیک ایران مذاکراتی با علی دایی برای قبول این سمت داشته است.
 
به نظر می‌رسد فرهاد مجیدی نه تنها در کمیته فنی فدراسیون فوتبال، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش و جوانان همراهی نداشت و نتایج ناامید کننده تیمش در بازی‌های دوستانه و آماده‌سازی در راه انتخابی المپیک، او را به این نتیجه رساند که از همان الگوی همیشگی‌ پیروی کند.
 
شهریور امسال تیم امید با هدایت فرهاد مجیدی در دو بازی دوستانه مقابل امید‌های ازبکستان با نتایج یک بر صفر و چهار بر صفر مغلوب شد تا کمیته ملی المپیک ایران از مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال برای ارائه توضیحات دعوت کند.
 
روز چهارم مهر نیز قرعه‌کشی مرحله گروهی انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو برگزار شد و تیم امید ایران با تیم‌های کره‌جنوبی، چین و ازبکستان در گروه C این رقابت‌ها قرار گرفت. گروهی که به "گروه مرگ" شهرت یافت.
 
هشت مهر پرویز مظلومی با حضور در برنامه "سلام صبح بخیر" شبکه اول صداوسیمای ایران گفته بود: "وقتی ما کسی را به عنوان سرمربی انتخاب می‌کنیم، باید به او اختیار تام بدهیم و فقط نظارت داشته باشیم، نه دخالت، اما فکر می‌کنم برخی در کار فرهاد مجیدی دخالت می‌‌کنند." به نظر می‌رسید او به حمید استیلی مدیرفنی تیم امید که مهم‌ترین نقش را در سرمربی‌گری فرهاد مجیدی داشت طعنه می‌زند.
 
یازده مهر خبرگزاری تسنیم مدعی شد که کمیته فنی فدراسیون فوتبال دو راه حل پیش روی مجیدی قرار داده بود؛ نخست نظارت بیشتر اعضای کمیته فنی در مراحل آماده‌سازی تیم امید و دوم انتخاب سرمربی خارجی و حضور آقای مجیدی به عنوان دستیار در کنار او.
 
تسنیم در این گزارش نوشت: "این تصمیمات در حالی صورت گرفت که فرهاد مجیدی حاضر به حضور در جلسه اعضای کمیته فنی نشده بود و آن‌ها قصد داشتند در تماس تلفنی او در جریان قرار بدهند، اما مجیدی پاسخی به تماس‌ها نداده بود."
 
دلیل نگرانی‌های کمیته فنی فدراسیون فوتبال، نتایج شکننده در بازی‌های مرحله نخست انتخابی، تداوم ناکامی‌ها در بازی‌های دوستانه و عدم تفاهم با کادرفنی تیم امید بود.
 
با این حال، حالا فرهاد مجیدی در حساس‌ترین مقطع زمانی، پس از ناکامی‌های پیاپی با تیم امید در بازی‌های دوستانه، پس از قرار گرفتن در گروه مرگ رقابت‌های انتخابی المپیک و البته با پیروی از سیاق همیشگی و استعفای یک‌طرفه، جای خود را به حمید استیلی داده است.
 
حمید استیلی پیش از این هم در زمان سرمربی‌گری افشین قطبی در پرسپولیس متهم به تلاش برای جانشینی او شده بود. همین ادعا را علی دایی تیر سال ۱۳۹۰ و پس از عزل شدن از سرمربی‌گری این باشگاه داشت.
 
کلاف سردرگم تیم امید ایران وقتی پیچیده‌تر می‌شود که به یاد بیاوریم این تیم باید روزهای نوزدهم، بیست و دوم و بیست و پنجم دی‌ماه امسال به ترتیب مقابل تیم‌های ازبکستان، کره‌جنوبی و چین قرار بگیرد.
 
تیم امید ایران فروردین‌ امسال به عنوان تیم دوم و پس از تیم امید عراق از گروهی که یمن و ترکمنستان نیز حضور داشتند به مرحله نهایی انتخابی المپیک صعود کرد. تیمی که بیش از چهار دهه است به المپیک راه پیدا نکرده و برای پایان دادن به این رکورد، این بار کاری به مراتب سخت‌تر دارد.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.