مادر یکی از کشته شدگان ۸۸ به یک سال حبس محکوم شد

عکس کمپین حقوق بشر ایران از خانم اکملی در کنار آرامگاه فرزندش بی بی سی :شهناز اکملی مادر مصطفی کریم بیگی، که در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ در ایران کشته شد، به یک سال حبس قطعی محکوم شده است.
 
مریم کریم بیگی دیگر فرزند خانم اکملی روز دوشنبه در توییتر نوشت: "حکم مادرم در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد، این حکم در حالی تایید شد که پرونده قتل برادرم در همان دادسرای اوین که پرونده مادرم تشکیل شد خاک می خورد، انتظار زیادی نیست که قاتل مصطفی زندان باشد نه مادرم به جرم دادخواهی."
 
گروه "کمپین حقوق بشر ایران" گزارش می دهد که اتهام خانم کریم بیگی "تبلیغ علیه نظام" بود و "این حکم بدون تشکیل دادگاه تجدیدنظر و شنیدن آخرین دفاعیات از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شده است."
 
مصطفی کریم بیگی روز ششم دی ماه سال ۸۸ مصادف با روز عاشورا در اعتراضات خیابانی به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری کشته شد.
 
در آن روز شماری از معترضان به ضرب گلوله، اصابت ماشین های نیروی انتظامی و یا پرت شدن از بالای پل کشته شدند. پلیس ایران اعلام کرد در آن روز به کسی شلیک نکرده است و گزارش ها و تصاویر منتشر شده حاکی از آن بود که تعدادی از ماموران پلیس هم در درگیری های روز عاشورا مورد ضرب و جرح قرار گرفتند.
 
اکثر کشته شدگان روز عاشورای سال ۸۸ از جمله علی موسوی، خواهرزاده میرحسین موسوی از سران مخالفان دولت، تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شدند.
 
مصطفی کریم بیگی ۲۶ ساله یکی از کشته شدگان آن روز بود و به گزارش کمپین حقوق بشر ایران ماموران امنیتی در آن سال اجازه دفن او در تهران و شهر محل زندگی‌اش را ندادند و خانواده اش به اجبار او را در سکوت در روستایی در اطراف تهران به خاک سپردند.
مصطفی کریم بیگی خانم اکملی یک سال بعد از آن حادثه به بی بی سی فارسی گفت: "ما که می دانیم ظهر عاشورا گلوله ای به پیشانی اش خورده است. پس از ۱۵ روز جنازه پسرم به عنوان جسد مجهول الهویه در کهریزک توسط پدرش شناسایی شد. تمام بدنش سالم بود و تنها بر پیشانی سمت چپ جای سوراخی بود و پشت سر هم نداشت."
 
خانم اکملی در آن زمان گفت: "اگر قرار بود پیگیری ها به نتیجه برسد که نمی کشتند. به چه کسی شکایت کنم؟ چرا پسر ۲۶ ساله مرا کشتند؟ آیا ندای آزادی سر دادن با دست خالی جرم است؟ پسر من جزو هیچ گروه و دسته ای نبود. جرم پسر من آزادی خواهی بود."
 
او افزود: "همیشه حسش می کنم. هیچ گاه فراموش نمی کنم که فرزندم صبح عاشورا رفت بیرون و دیگر پیدایش نکردم. این داغ همیشه برای من زنده است."
 
خانم اکملی در این سال ها همچنان به اعتراض به مرگ فرزندش ادامه داده است و به گزارش کمپین حقوق بشر بارها از سوی نهادهای امنیتی با تذکر و تهدید روبرو شده بود.
 
بنابه این گزارش "خانم اکملی به دلیل پیگیری‌ برای روشن شدن چگونگی مرگ فرزندش و حضورش در اعتراضات مدنی و مسالمت‌آمیز نهایتا ششم بهمن ۹۵ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از سه هفته بازجویی بدون حضور وکیل در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت کنترل وزارت اطلاعات، در تاریخ سی‌ام بهمن ۹۵ با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد."
 
"او در آبان ۹۶ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشالله احمدزاده به یک سال زندان تعزیری و ممنوعیت‌ و محرومیت‌های دیگر محکوم شد."
+20
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    rahjoo - بابل، ایران
    چقدر بی شرف میتونه باشه آدمی که با اینهمه ظلم باز طرفدار حکومت اسلامی تو این مملکت باشه!!! چقدر
    0
    11
    ‌چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.