یک نوع باکتری تولید کننده الکل می‌تواند غیرالکلی‌ها را هم به «کبد چرب» مبتلا کند

صدای آمریکا :همه می دانند که نوشیدن زیاد از حد مشروبات الکلی می تواند به کبد آسیب برساند. ولی اکنون پژوهشگران یک گونه باکتری در معده و روده پیدا کرده اند که مقدار زیادی الکل تولید می کند. این مقدار آن قدر زیاد است که حتی می تواند به کبد افرادی که مشروبات الکلی نمی نوشند نیز لطمه وارد کند.
 
به گزارش سایت علمی «لایو ساینس»، با وجود این که مطالعات بیشتری برای ثابت کردن این امر وجود دارد، ولی پژوهشگران فکر می کنند که این باکتری می تواند مسئول بیماری «کبد چرب غیرالکلی» باشد. این بیماری از تجمع چربی در کبد ناشی می‌شود، ولی ربطی به مصرف الکل ندارد.
باکتری کلبسیلا پنومونیهپژوهشگران اولین بار هنگام مطالعه شرایط غیرعادی یک بیمار با این میکروب مواجه شدند. این بیمار به یک اختلال بسیار نادر به نام «اختلال تولید الکل به صورت خودکار» (به انگلیسی: auto-brewery syndrome یا ABS) مبتلا بود. اختلالی که در آن پس از خوردن غذاهای شیرین و نشاسته در معده و روده بیمار قند خودبه‌خود تخمیر شده و به الکل تبدیل می‌شود، و میزان الکل تولید شده در بعضی موارد به حدی است که موجب مستی و حتی مسمومیت بیمار می‌شود. بنابه نتایج این پژوهش که روز پنجشنبه ۲۸ شهریور در ژورنال «سل متابولیزم» (سوخت وساز سلولی) منتشر شد، شرایط این بیمار طوری بود که حتی دوستان او فکر می کردند که او یک الکلی است و آن را پنهان می‌کند.
 
«جینگ یوآن» یکی از ناشران این مطالعه و استاد دانشگاه در انستیتیو اطفال کاپیتال در شهر پکن چین از طریق ایمیل به «لایو سانیس» گفت که پژوهشگران در ابتدا فکر کردند که یک مخمر در شکم این مرد مسئول ساختن الکل است. ولی پس از آزمایش کردن مدفوع او، باکتری «کلبسیلا پنومونیه»، که یک گونه باکتری تولید کننده الکل است، پیدا کردند.
 
با وجود این که باکتری های گوارشی در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند، در این بیمار ۴ تا ۶ برابر حد طبیعی الکل تولید می کرد.
+8
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.