دویچه وله :بر اساس مطالعه جدیدی که نتایج آن در مجله Diabetologia به چاپ رسیده، قد کوتاه، با افزایش خطر ۴۱ درصدی ابتلا به دیابت نوع دو در مردان و افزایش خطر ۳۳ درصدی ابتلا به این بیماری در زنان ارتباط دارد.
به گزارش سی ان ان، قد کوتاه در چندین مطالعه با ریسک بالاتر ابتلا به دیابت نوع دو مرتبط بوده است و این یعنی قد میتواند برای پیشبینی خطر ابتلا به برخی بیماریها، شاخص مفیدی باشد.
پروفسور ماتیاس شولتز و کلمنس ویتنبشر از موسسه آلمانی تحقیقات تغذیه در شهر پوتسدام و از نویسندگان این مطالعه معتقدند: عملکرد سلولهای بتا (سلولهای پانکراس که انسولین را میسازند)، در افراد بلند قد بهتر است. ضمن اینکه چربی موجود در کبد، در افراد کوتاه قد ممکن است بیشتر باشد. بالاتر بودن حساسیت به انسولین در افراد بلند قد و داشتن محتوی پایینتر چربی در کبد میتواند خطر کمتر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و دیابت نوع دو را توجیه کند.
این مطالعه روی ۲۵۰۰ آلمانی ۳۵ تا ۶۵ ساله که از بین ۲۷ هزار شرکت کننده در تحقیقی گسترده انتخاب شده بودند، صورت گرفت. نتایج عمده این پژوهش عبارت بود از: در افراد با وزن طبیعی، به ازای هر ۱۰ سانتیمتر افزایش قد، خطر ابتلا به دیابت نوع دو در مردان ۸۶ درصد و در زنان ۶۷ درصد کاهش مییابد. همچنین در افراد دارای اضافه وزن و چاقی، این میزان افزایش قد، با کاهش خطر ۳۶ درصدی ابتلا به دیابت نوع دو در مردان و کاهش خطر ۳۰ درصدی ابتلا به این بیماری در زنان همراه است.
پرفسور شولتز در مطالعات قبلی نیز اعلام کرده بود دادههای اپیدمیولوژیک نشان میدهد که در ازای هر ۶.۵ سانتیمتر افزایش قد، خطر مرگ و میر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی شش درصد کاهش مییابد، اما خطر مرگ بر اثر سرطان تا چهار درصد بیشتر میشود.
محققان در نتیجهگیری خود به پزشکان توصیه میکنند که رشد و قد افراد بالغ را برای پیشگیری از دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان بیشتر در نظر گیرند.
+4
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.