ترکیه اروپا را به بازکردن مرزهایش به روی پناهجویان تهدید کرد

دویچه وله :رئیس جمهوری ترکیه خواستار کمک بیشتر اتحادیه اروپا به پناهجویان سوری مستقر در کشورش شد، در غیر این صورت او می‌تواند مرزهای کشورش به سوی اروپا را به روی این پناهجویان باز بگذارد.
 
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه ۱۴ شهریور (۵ سپتامبر) در جریان سخنرانی خود در جمع گروهی از مسئولان استانی حزب عدالت و توسعه در آنکارا، تهدید کرد که اگر پشتیبانی لازم از سوی اتحادیه اروپا دریافت نکند، درها را به روی پناهجویان سوری باز خواهد کرد. اردوغان هشدار داد که ترکیه "ممکن است مجبور شود که درها را باز کند".
 
رئیس جمهوری ترکیه گفت: «درباره هزینه پناهندگانی که ترکیه میزبان آنهاست، ما پشتیبانی و کمک لازم را از جامعه جهانی و پیش از همه، از اتحادیه اروپا، دریافت نکرده‌ایم. برای اینکه چنین کمکی دریافت کنیم شاید ناگزیر شویم  که درها را [جهت عبور پناهجویان به اروپا] باز کنیم.»
 
به عنوان بخشی از توافقی که در باره پناهجویان میان ترکیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ میلادی به امضا رسید، کشورهای عضو این اتحادیه باید برای تامین هزینه‌های میلیون‌ها پناهنده ساکن ترکیه به این کشور کمک کنند. طبق این توافق قراراست که هر پناهنده غیرقانونی که از طریق ترکیه به یونان می‌رسد، به این کشور بازگشت داده شود و به ازای هر پناهجوی بازگشت داده شده، یک پناهجوی سوری نیازمند حمایت از ترکیه به اروپا برود.
 
قرار بود با این توافق ترکیه نیز مشوق‌هایی چون احیای مذاکرات بر سر عضویت آتی این کشور در اتحادیه اروپا و شش میلیارد یورو کمک مالی دریافت کند. اما آنطور مقام‌های ترکیه ادعا می‌کنند  این وعده‌ها عملی نشده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اردوغان روز پنجشنبه در آنکارا گفت، اتحادیه اروپا به قول‌های خود عمل نکرده است. به گفته او ترکیه تاکنون ۴۰ میلیارد دلار برای پناهجویان سوری هزینه کرده در حالی که تاکنون تنها ۳ میلیارد یورو از اتحادیه اروپا کمک دریافت کرده است.
 
رئیس جمهوری ترکیه هشدار داد که اگر اتحادیه اروپا کمک‌های بیشتری در اختیار ترکیه قرار ندهد ترکیه دیگر نمی‌تواند بار پذیرایی از پناهجویان سوری را بر روی شانه‌های خود تحمل کند.
باور اتحادیه اروپا به ادامه همکاری با ترکیه
ناتاشا برتاود، سخنگوی کمیسیون اروپا در این باره می‌گوید اتحادیه اروپا یقین دارد که همکاری با ترکیه در زمینه پناهجویان می‌تواند ادامه پیدا کند. او گفته است، اتحادیه اروپا "کمک‌های قابل توجهی" به پناهجویان در ترکیه ارائه می‌دهد. به گفته برتاود، اتحادیه اروپا تاکنون ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو از  ۶ میلیارد یورو کمک توافق‌شده را تأمین کرده است و مابقی نیز به زودی تامین خواهد شد.
 
از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ ترکیه از بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده سوری میزبانی می‌کند. اما فرهنگ خوش‌آمدگویی به پناهجویان سوری، این اواخر، بیش از هر چیز به دلیل اوضاع نامساعد اقتصادی این کشور تغییر کرده است.
 
اردوغان در سخنرانی خود در آنکارا هم‌چنین درباره ایجاد منطقه امن در شمال سوریه سخن گفت. او گفت که می‌خواهد "دست‌کم یک میلیون پناهجو را در این منطقه امن اسکان دهد". رئیس جمهوری ترکیه اضافه کرد: «دولت او مصمم است تا آخرین هفته سپتامبر علمیات ایجاد منطقه امن در شرق فرات را آغاز کند.»
 
ترکیه هم‌اکنون بخش‌هایی از شمال سوریه را کنترل می‌کند و به گفته مقا‌م‌های این کشور تاکنون حدود ۳۵۰ هزار پناهجوی سوری در این مناطق اسکان داده شده‌اند.
 
رجب طیب اردوغان گفت، ترکیه می‌تواند در منطقه امن، برای پناهجویان به جای چادر، خانه‌سازی کند. او خاطر نشان کرد: «به ما پشتیبانی لجستیک ارائه دهید ما شمال سوریه را تا عمق ۳۰ کیلومتر آباد می‌کنیم.»
 
به گزارش خبرگزاری آناتولی، اردوغان در این باره هم‌چنین هشدار داد: «اگر منطقه امن در شمال سوریه ایجاد نشود، ما نیز نخواهیم توانست مانع از عبور پناهجویان به اروپا شویم.»
+9
رأی دهید
-25

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    چرا اینا مهاجر نمیگیرن؟ چرا کشورایی مثل ایران عربستان کویت امارات قطر هند ترکیه مهاجر نمیگیرن؟ ماشالله مهاجرام همه مسلمون هم دین هم مذهب خودشون. بعد میگن ما مهمون نوازیم ما بیشترین مهاجر رو گرفتیم. تو کل کشورای عربی به جز اردن و لبنان که یه سیستم مهاجرت مثل پناهندگی تو غرب دارن هیچ کشور دیگه یی تو اون خاورمیانه ی لعنتی مهاجر نگرفته و نمیگیره. مثل گوسفند میندازنشون تو یه اغل به اسم اردوگاه میگن مهاجر گرفتیم حالا پولشو بدین. بعد دو قرت و نیم این کشورا باقیه میگن ما بهترین دین و مذهب و سیستم حکومتی رو داریم بقیه دنیا یا مثل ما بشن یا گردنشون رو میزنیم. مخصوصا این جمهوری اسلامی ایران که اسم کشور یه جک بزرگه و باعث ابروریزی همه مون شده. رفتم اداره پست میخواستم یه سری کاغذ و مدرک پست کنم به متصدی میگم ایران مقصد ایرانه. کشور مقصد ایرانه. چند بار میگم میگه کامپیوتر پیدا نمیکنه. بعد گفتم چطور پیدا نمیشه؟ خودم رفتم پشت کامپیوتر زدم ایران پیدا نکرد. به ذهنم رسید شاید اسلامیک رپابلیک اف ایران بزنم چون تایتل رسمی کشورمونه. زدم دیدم عه پیدا کرد. ادامه تو کامنت بعدی
    2
    10
    جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    soroshkhani - توکیو، ژاپن
    متصدی با دهن باز میگه این که ایران نیست. عه یور کانتری نیم ایز اسلامیک رپابلیک اف ایران نات ایران. یعنی اسم کشورت جمهوری اسلامی ایرانه نه ایران. خلاصه اینه کشورمون. اینه بدبختیمون. حتی اسم کشورمونم باعث ابروریزیه
    1
    11
    جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    مردک دزد کلاش فکر میکنه همه دنیا مثل ایران است که چاپیدنش راحت باشه، زیاد روداری کنند،اروپایها مجبورت میکنند نعلها و خورجین و جلت را بفروشی که از گرسنگی نمیری.
    4
    11
    جمعه ۱۵ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.