آیا شراب قرمز باکتری‌های خوب روده را افزایش می‌دهد؟

دویچه وله :یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف مقادیر کمی شراب قرمز می‌تواند تعداد باکتری‌های خوب موجود در دستگاه گوارش را افزایش دهد.
 
محققان دانشگاه کینگز لندن در یک مطالعه جدید به این نتیجه رسیدند که نوشیدن حتی یک لیوان شراب قرمز در هفته می‌تواند اثر مفیدی بر تعادل میکروبیوم روده داشته باشد و باعث کاهش کلسترول بد و حفظ وزن در محدوده سالم شود.
 
کارولین لو روی، از نویسندگان این مطالعه هشدار می‌دهد: این الکل شراب قرمز نیست که چنین اثری دارد بلکه پلی فنول‌های موجود در شراب قرمز هستند که باکتری‌های خوب روده را افزایش می‌دهند. در واقع پلی فنول‏ها به تغذیه باکتری‌های خوب در میکروبیوم روده کمک می‌کنند.
 
پلی فنول‌ها همچنین در خوراکی‌های دیگری که الکل ندارند هم وجود دارد از جمله سبزیجات، میوه‌ها، غلات، آجیل، حبوبات و چای. پلی فنول‏ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند.
 
در این مطالعه، لو روی و همکارانش تأثیر آبجو، شراب قرمز، شراب سفید و ویسکی را بر میکروبیوم روده ۹۱۶ نفر بررسی کردند. آنها دریافتند که تنها شراب قرمز چنین تاثیری را بر میکروبیوم روده دارد.
 
میکروبیوم مجموعه‌ای از باکتری‌های روده است که در سلامت کلی بدن و همچنین عملکرد سیستم عصبی نقش مهمی دارند. یک میکروبیوم سالم به هضم غذا کمک می‌کند و دفع کننده خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها است. میکروبیوم سالم همچنین از مشکلات روانی مانند افسردگی پیشگیری می‌کند. در عوض، یک میکروبیوم ناسالم می‌تواند به ضعف سیستم ایمنی بدن، افزایش وزن و کلسترول بالا منجر شود. عوامل مختلفی هستند که می‌توانند باعث از بین رفتن تعادل در میکروبیوم روده‌ شوند. از مهم‌ترین آنها می‌توان به استرس مزمن، عفونت، رژیم غذایی با حجم زیادی از کربوهیدرات‌های تصفیه ‌شده و کاهش مصرف فیبر اشاره کرد. همه این عوامل می‌توانند مانع رشد باکتری‌های خوب در روده شوند.
 
به گفته محققان در حالی که نوشیدن مقادیر کمی شراب قرمز اثرات مفیدی بر سلامت دارد، اما اثرات ناسالم نوشیدن زیاد، مانند بیماری کبد، ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان پانکراس و ...
+20
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.