افشاگری فدراسیون جهانی جودو علیه سفارت و مقامات جمهوری اسلامی ایران

 رزمی‌کار گرجستانی (سفید) پس از باخت «اجباری» سعید ملایی (آبی) نخستین مدال جهانی خود را به دست آوردرادیو فردا ،مهدی رستم پور
فدراسیون جهانی جودو طی اقدامی بی‌سابقه در ورزش جهان، گزارشی را از اِعمال فشار جمهوری اسلامی ایران به ورزشکارانش برای عدم مبارزه با حریفان اسرائیلی منتشر کرده‌است.
 
این گزارش با اشاره‌ای به دستور به تمام ورزشکاران در همه رشته‌ها «برای خرد کردن رویاهایشان» آغاز می‌شود. این گزارش به‌ویژه به موضوع سعید ملایی، جودوکای ایرانی می‌پردازد.
 
سعید ملایی که سه بار ناچار شد به دستور مقام‌های جمهوری اسلامی از رویارویی با رقیب اسرائیلی انصراف دهد، در پایان مسابقات جهانی در ژاپن، از بازگشت به ایران خودداری کرد.
 
سعید ملایی، دارنده طلای جهان، پس از پایان مسابقات جهانی جودو در ژاپن، به آلمان رفت و به رادیو فردا گفت قصد بازگشت به ایران را ندارد.
 
فدراسیون جهانی جودو همچنین عنون صفحه رسمی توئیتر خود را به «از ملایی حمایت می‌کنم» تغییر داده است.
 
فدراسیون جهانی جودو در گزارش خود می‌نویسد که «دقایقی قبل از آغاز مبارزه سعید ملایی با خالمورزایف، قهرمان المپیک از روسیه، محمدرضا داورزنی، معاون وزیر ورزش ایران، با مربی اعزامی تماس گرفت و علاوه بر تهدیداتی درباره سعید و خانواده‌اش، دستور داد که او نباید مبارزه کند. سعید فرو ریخت. گریه می‌کرد و همه را متأثر کرده بود. او به اتفاق وحید سرلک سرمربی ایرانی تاجیکستان برای ترجمه صحبت‌هایش، به خانم لیزا آلن مسئول برگزاری مسابقات آی‌جی‌اف (IJF) مراجعه کرد و کمک خواست.»
 
این گزارش ادامه می‌دهد: «ژان لوک روژه دبیر فدراسیون جهانی و سایر مسئولین مانند ژرارد بنون و عبدالله مرادوف نزد سعید رفتند. او خواستار ملاقات با ماریوس ویزر رئیس فدراسیون جهانی شد. مرادوف می‌گوید تمام روز در کنارش ماندم. ترس را در چشمانش می‌دیدم. او کاملاً درمانده بود. اوضاع وحشتناکی بود که نباید برای هیچ ورزشکاری رخ دهد. آقای ویزر در دفترش از سعید استقبال کرد و گفت باید مهم‌ترین تصمیم زندگی‌ات را بگیری. اطاعت کنی و به کشورت برگردی، یا تن به خطر بدهی و برای آزادی و عزتت مبارزه کنی.»
 
گزارش این فدراسیون جهانی می‌افزاید: «ملایی مبارزه را انتخاب کرد و به روی تاتامی رفت. با وجودی که رسانه‌ها اعلام کرده بودند به خاطر مصدومیت کنار کشیده‌است، او به رقابت‌هایش ادامه داد. از دیدگاه مقامات ایران، ملایی زیادی جلو رفته بود. از ایران تماس‌های مکرری گرفتند برای اعمال فشار. هیاتی از سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو به محل مسابقات آمدند. یکی از آنها به‌طور غیرقانونی با مجوز مربی ایران به محوطه گرم کردن ورزشکاران آمد تا پیام‌های تهدیدآمیز را به سعید منتقل کند. قبل از نیمه نهایی، صالحی امیری رئیس کمیته المپیک ایران با مجید زارعیان مربی ایران تماس ویدیوی گرفت و او هم صدا را روی بلندگو گذاشت.»
 
فدراسیون جهانی، تصویری از مربی ایران که مشغول مکالمه است را ضمیمه گزارش خود کرده است.
 
در ادامه گزارش می‌خوانیم: «صالحی امیری به سعید ملایی گفت مقامات امنیتی در خانه پدر و مادرت بودند. دوستان سعید هم به او پیامک فرستادند که عده‌ای به خانه‌تان آمده و به پدرت گفتند از سعید بخواه قوانین کشور را رعایت کند وگرنه دچار مشکل خواهد شد. سعید برای تردد، از اسکورت و حمایت فدراسیون جهانی و مأمورین محلی برخوردار می‌شود. آنها وسایل و گذرنامه سعید را {از مربی ایران که امتناع می‌کرد} می‌گیرند.»
 
سعید در گفت‌وگوی اختصاصی به فدراسیون جهانی گفت می‌توانستم قهرمان شوم اما به خاطر قوانین کشورم نمی‌توانستم مبارزه کنم. زیرا از عواقب قهرمانی‌ام برای خودم و خانواده‌ام می‌ترسیدم.
 
ملایی گفت وزیر ورزش و رئیس کمیته المپیک ایران به من گفتند مبارزه نکن. من می‌خواهم در جایی زندگی کنم که اجازه مبارزه داشته باشم. رئیس فدراسیون جهانی هم به من تضمین داد که از رؤیای حضورم در المپیک حمایت خواهد کرد.
 
در بخش پایانی گزارش آمده‌است: «امروز سعید در معرض خطر است و نمی‌تواند به کشورش برگردد؛ در انتظار زندگی در تبعید و عدم اطمینان درباره آینده خانواده‌اش. تمام آنچه او می‌خواست این بود که در جودو فعالیت کند و به قهرمانی برسد. می‌خواست کشورش را با افتخار در میادین بین‌المللی، نمایندگی کند. سعید در توکیو باخت اما جودو را انتخاب کرد و در مسابقه زندگی، با ضربه فنی برنده شد.»
 
فدراسیون جودو ادامه می‌دهد: «سعید ملایی در حال حاضر در معرض خطر است و فدراسیون جهانی، بهترین راه حل را انتخاب خواهد کرد. جنگیدن او برای زندگی تازه آغاز شده. سعید تنها نخواهد ماند و تمام خانواده جودو کنارش خواهند ایستاد.»
 
ماریوس ویزر، رئیس فدراسیون جهانی، می‌گوید ما طرفدار یا علیه هیچ کشوری نیستیم. ما اینجا از تمامیت ورزش، منشور المپیک و ارزش‌های ورزش در توسعه صلح و وحدت و دوستی در جهان دفاع می‌کنیم.
 
آقای ویزر با حساب رسمی خود در پرسش و پاسخ با کاربران توئیتر، درباره عدم مبارزه ورزشکاران ایرانی تأکید کرد که آی‌جی‌اف (IJF) این مشکل را حل خواهد کرد. سپس ابراز امیدواری کرد سایر فدراسیون‌های جهانی در رشته‌های مختلف ورزشی هم موضوع را دنبال کنند.
+40
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.