چاپ سه بعدی قلب انسان؛ آیا دانشمندان به تولید اندام‎های انسانی نزدیکتر شده‌اند؟

یورونیوز :گروهی از پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون واقع در پیتسبورگ ایالات متحده با انتشار مقاله‌ای نشان دادند که به روش‌های جدیدی برای تولید قلب مصنوعی انسان با استفاده از سلول‌ها و مولکول‌های زیستی و با کمک چاپگرهای سه بعدی دست یافته‌اند.
 
در این پروژه آنها با استفاده از کلاژن که مهمترین پروتئین موجود در بدن انسان است ساختاری شبیه به قلب انسان را طراحی و با کمک چاپگرهای سه بعدی چاپ کرده‌اند. این روش در زمینه مهندسی بافت در نوع خود کم‌نظیر است و امیدها را برای تولید قلب انسان با تمام اجزای آن افزایش داده است.
 
در این روش آنها با استفاده از داده‌های «ام‌آر‌ای» ساختار قلب را با جزئیات بسیار و پیچیده آن طراحی و به وسیله کلاژن مدلی کاملا شبیه قلب واقعی انسان تولید کردند.
 
هر یک از اعضای بدن انسان مانند قلب از سلول‌های تخصصی ساخته شده است که توسط یک داربست بیولوژیکی به نام ماتریکس خارج سلولی (ECM) در کنار هم قرار می‌گیرند. این شبکه حاوی مولکول‌های زیستی از جمله پروتئین‌هاست و ساختار و سیگنال‌های زیست-شیمیایی مورد نیاز برای فعالیت و حیات اندام‌های بدن را فراهم می‌آورد.
 
دانشمندان بارها کوشیده‌اند شبکه ماتریکس خارج سلولی را با روش‌های گوناگون تولید کنند، اما تاکنون موفق نبوده‌اند. با این وجود نتیجه این تحقیق جدید امید آنان را به تولید این شبکه بالا برده است.
 
میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در انتظار پیوند قلب هستند و برخی پیش از یافتن قلب مناسب جان می‌بازند. برخلاف برخی از اجزای قابل پیوند دیگر مانند کلیه که از فرد زنده نیز قابل انتقال است، قلب را تنها می‌توان از افرادی که دچار مرگ مغزی شده‌اند به بیماران پیوند زد.
 
این مساله در بسیاری از کشورهای جهان چندان پذیرفته شده نیست و برخی از ادیان نیز آن را مجاز نمی‌دانند. به همین علت تولید قلب انسان به روش‌های آزمایشگاهی می‌تواند بسیاری از مشکلات مربوط به پیوند قلب را در آینده برطرف کند.
+11
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.