آمریکا کشتن حیواناتی چون سگ‌های ولگرد و روباه با سم سیانور را مجاز دانست

بی بی سی :دولت آمریکا ادامه استفاده از "تله‎‌های سیانوری" بر کشتن حیوانات آسیب‌رسان به مزارع چون روباه، سگ‌های وحشی، کایوتی و نظیر آنها را مجاز دانست.
این وسیله که پس از جذب حیوانات به طعمه سم سیانور به داخل دهان آنها اسپری می‌کند با مخالفت‌های فراوان فعالان محیط زیست روبروست و همچنین در مواردی به انسان و حیوانات بی‌آزار آسیب رسانده است.
 
این تاییدیه در حالی از سوی دولت آمریکا صادر شده که تله‌های سیانوری که به ام-۴۴ در آمریکا شهرت دارند با هزاران اعتراض و شکایت روبروست و از زمان ورود به بازار در دهه ۶۰ میلادی صدها حیوان بی‌آزار را از پای درآورده است.
 
در سال ۲۰۱۷ در دو ایالت وایومینگ و آیداهو، یک کودک پس این که با این دام‌های سمی مواجه شد دچار نابینایی موقت شد و سه سگ خانگی هم به علت مسمومیت با ام-۴۴ تلف شدند.
 
خانواده این کودک سال گذشته (۲۰۱۸) دولت آمریکا را به علت صدور مجوز استفاده از این نوع دام‌ها به دادگاه کشاند و موفق شد ۱۵۰ هزار دلار غرامت دریافت کند.
 
دادگاه تایید کرد که یک بمب‌ سیانوری (ام ۴۴) در نزدیکی حیاط پشتی خانه این کودک نصب شده بود.
ام ۴۴ معمولا در زمین کار گذاشته می‌شود و همراهش طعمه‌ای قرار داده می‌شود که حیوانات را جذب می‌کند علاوه بر این حیواناتی چون راکون، اسکانک (راسوی‌بدبو) و خرس هم که در طبقه‌بندی آفات مزارع قرار ندارند توسط ام ۴۴ از پای در آمده‌اند.
 
این تله‌های حاوی سم سیانور در دسترس همگان قرار ندارند اما از سوی اداره امور حیات‌وحش که بخشی از وزارت کشاورزی دولت آمریکاست برای از میان بردن گروه بزرگی از حیوانات وحشی در مزارع و دام‌داری‌ها آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
چرا ام ۴۴ دوباره مورد ارزیابی قرار گرفته؟
پس از آن که شکایت‌های فراوانی از سوی گرو‌های حامی طبیعت و حیوانات علیه استفاده از این نوع تله‌ها صورت گرفت سال گذشته اداره شیلات و حیات‌وحش آمریکا موافقت کرد که مجوز استفاده از آنها که نخستین بار در دهه ۶۰ میلادی به بازار آمده بودند را بازبینی کند.
 
سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا (ایی‌پی‌ای) گفته از زمان آغاز بازبینی مجوز ام-۴۴ بیش از ۲۰۰ هزار نامه و شکایت علیه آن دریافت کرده است.
 
در همین حال، مرکز حفاظت از تنوع زیستی گزارش کرده که ۹۹.۹۹ درصد از درخواست‌ها مردمی در حمایت از ممنوعیت استفاده از ام ۴۴ بوده است.
 
با این حال، سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا پس از آن که چند گروه صنفی و لابی‌گر مزرعه‌داران و کشاورزان از ادامه استفاده از این بمب‌های سیانوری حمایت کردند با تایید مجدد اعتبار مجوز آن موافقت کرده است.
 
سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا گفته تله‌های سیانور حیوانات وحشی که دام‌های مزرعه‌داران را شکار می‌کنند متوقف کرده است و ممنوع کردن استفاده از این نوع دام دفع آفات، به کشاورزان و دامداران ضرر مالی وارد خواهد کرد.
حیوانات وحشی مثل این کایوتی - نوعی گرگ کوچک جثه - از نظر ایی‌پی‌ای آفات مزارع و دامداری‌ها شناسایی شده نهادهای حامی حیات‌وحش و محیط‌زیست به این تصمیم سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا واکنش منفی نشان داده‌اند و آن را "مایه تاسف" خوانده‌اند.
 
کالتی ادکینز، مدیر بخش حیوانات درنده مرکز حمایت از تنوع زیستی گفته: "هیچ‌کس در هیچ‌کجا نمی‌تواند از تله‌های سیانوری به طور ایمن سود ببرد."
 
"اگرچه ایی‌پی‌ای چند محدودیت و آیین‌نامه جدید برای استفاده از آنها در نظر گرفته اما استفاده از نوع دام‌ها تاکنون فراتر از اندازه مضر بوده‌اند. ما باید برای حفاظت از انسان‌ها، حیوانات خانگی و همچنین جلوگیری از صدمه به حیات وحش آنها را برای همیشه ممنوع کنیم."
 
در ضوابط جدید صادر شده این نوع تله‌های سیانوری باید دست کم در فاصله ۳۰ متری (قبلا ۱۵ متر) راه‌ها کار گذاشته شوند و علائم هشداردهنده هم دست کم در ۵ متری (قبلا ۸ متر) آنها نصب شده باشد.
 
چهار ماه پیش (مه ۲۰۱۹) ایالت اورگان در شمال‌غربی آمریکا پس از آن که یک گرگ بر اثر مواجهه با یکی از این تله‌ها (ام ۴۴) کشته شد، استفاده از آنها را ممنوع کرد.
 
در آن زمان مقام‌های ایالتی اورگان در بیانیه ممنوعیت ام ۴۴ آن را "خطری حیاتی برای سلامت عمومی" ارزیابی کردند.
 
در بریتانیا کشتن حیوانات حفاظت شده نظیر گوزن یا گورکن با استفاده از سم ممنوع است و به طور کلی کشتن حیوانات با تیر و کمان، نیزه، انفجار یا تله ممنوع است.
+9
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    همه دلایل درست چون از جهت خسارت کشاورزی و تعادل اکوسیستمی برای وجود این جانوران باید انجام گیرد، ولی به حال کشاورزان اتیوپی و هندی و غیره که اگر چند تا فیل و شیر و زرافه را بکشند، حالا ببین واکنش این چشم آبی ها رو!
    8
    9
    شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.