صدای آمریکا :حتماً شنیده اید که می گویند، لبخند، حتی تصنعی، می تواند در روحیه انسان تأثیر مثبت بگذارد ولی این نظر که بر اساس تجربیات روانشناسان دهه ۸۰ میلادی بود، شاید اصلاً صحت نداشته باشد.
دانشمندان در یک پژوهش گستردهتر و دقیقتر جدید دریافتند که لبخند تصنعی، تأثیری که لبخند واقعی بر یک فرد می گذارد را ندارد.
به گزارش «لایو ساینس»، در فرضیه ای به نام «فرضیه بازخورد چهره» که به مطالعات سال ۱۹۸۸ میلادی باز می گردد، دو گروه شرکت کننده کارتن خنده داری را تماشا کردند، یک گروه در حالیکه با دندانهایشان یک مداد به دهان گرفته بود و گروه دیگر بدون مداد. گروهی که مداد بر دهان داشتند و لبهایشان فرم لبخند اجباری را به خود گرفته بود، کارتن را خنده دار تر از گروه دیگر ارزیابی کردند.
در مطالعه اخیر که در آن ۱,۸۹۴ نفر شرکت کرده بودند، چنین تأثیری مشاهده نشد. این پژوهش یکی از جدیدترین نمونه از رشته پژوهش های به اصطلاح «تکرارهای ناموفق روانشناسی» بود – یعنی پژوهشگران با تکرار مطالعات گذشته نتوانستند نتایج مشابه و یا نزدیک به قبل را بگیرند.
«فریتز استراک» روانشناس و ابداع کننده «فرضیه بازخورد چهره»، از دانشگاه وورتسبورگ آلمان، استدلال می کند که در این پژوهش تکراری به قدری به آزمایش او تغییر داده اند که دیگر تکرار واقعی محسوب نمی شود.
وی در مورد نتایج آزمایش لبخند تصنعی به لایو ساینس گفت: «الان، مطمئن نیستم که از این مطالعه جدید چه دریافتیم، به غیر از این که تأثیر آن خیلی قوی نیست. و این مسئله را ما از همان اول می دانستیم.»
+6
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۸
scandal - برلین، آلمان
زیاد جدید هم نیست زیرا ۳۰ سال پیش هم گزارشی از کشور همیشه لبخند که ژاپن نام دارد، تحقیقاتی بعمل آمده که نه تنها میهمانداران هواپیما بلکه افرادی که در فروشگاههای این کشور که مشغول کار هستند و همیشه خدا لبخند میزنند، همه شان روانی شدند، چون خنده زورکی طبق دستور فروشگاه به آنان ابلاغ شده! در ضمن چون در این کشور هم همیشه آفتاب می تابد، باعث "ریک" زدن آنها میشود که روانی بودن آنان را دو برابر کرده! فرهنگنامه شمالی: ریک = نیشخند!
4
2
دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.