در پشت اسامی برخی از مطرحترین خودروهای دهه ۳۰ تا ۷۰ میلادی نام محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران دیده میشود. یکی از این خودروها معروف به «شاه پرشیا» است که بهتازگی دوباره احیا شده است .
در خودرو آتلانتیک بوگاتی که در دهه سی میلادی برای عروسی محمدرضا پهلوی به او هدیه داده شد یا مرسدس جی کلاس که به خواست او برای ارتش ایران طراحی شده بود و برخی دیگر از شاهکارهای صنعت خودروی جهان میتوان نام آخرین شاه ایران را یافت.
اما این روزها با احیای خودرو شاه پرشیا دوباره نام یکی از خودروهایی که وی در آن نقشی داشته است در رسانههای خودرویی جهان برده میشود.
در سال ۱۹۵۸ میلادی، محمدرضا پهلوی دوست داشت تا یک خودرو کوپه قدرتمند ایتالیایی داشته باشد. اما آنچه در این کشور بود وی را راضی نمیکرد برای همین از شرکت مازراتی خواست تا موتور هشت سیلندر خودروی مسابقهای ۴۵۰ اس را در شاسی یک مازراتی ۳۵۰۰ جاسازی کند.
با این وجود او یک خودرو خاص از محصولات مازراتی میخواست پس تصمیم گرفت یک مازراتی با پوسته جدید داشته باشد باشد. بر همین اساس او از کارگاه تورینگ که توسط آندرلونی از طراحان مشهور ایتالیایی در میلان (شهر مد و طراحی اروپا) شکل گرفته بود خواست تا یک بدنه لوکس را که خصوصیتهای اسپرت هم داشته باشد طراحی کند.
حاصل کار یکی از شاهکارهای آن سالهای صنعت خودروی جهان شد؛ خودرویی که «شاه پرشیا» لقب گرفت. از این اتومبیل خاص تنها سه عدد تولید شد و بعدها یکی از گران قیمتترین خودروهای کلاسیک جهان شد.
امسال و پس از گذشت بیش از ۶۱ سال شرکت تورینگ خودرویی را که بر اساس این خودرو طراحی کرده است با نام شاه پرشیا به نمایشگاه خودرو ژنو آورده بود.
این خودروی لوکس، اسپرت و گرانقیمت روی پلتفرم مازراتی «گرن توریزمو» توسعه یافته است و یک طراح بلژیکی با نام فابری بکرز طراحی بدنه را روی این پلتفرم انجام داده است.
گرنتوریزمو اس امسی تزئینات داخلی خودرو هم از چرم بسیار مرغوب و گرانقیمتی به رنگ کرم و قهوهای شکل گرفته است.
این خودرو از یک موتور هشت سیلندر مانند شاه پرشیا اصلی بهره میگیرد با این تفاوت که موتور جدید ۴۶۰ اسب بخار قدرت دارد اما خودرویی که شاه ایران سفارش داده بود ۳۲۵ اسب بخار قدرت داشت.
از این خودرو که میتوان سرعتی بیش از ۳۰۰ کیلومتر در ساعت داشته باشد ۱۰ دستگاه فروخته شده، هرچند همچنان مشخص نیست چه کسانی این خودروها را خریداری کردهاند.
این خودرو ۱۷۰۰ کیلوگرم وزن دارد و از حالت سکون طی مدت ۲.۷ ثانیه میتواند به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد.