واکنشها به اقدام آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروههای تروریستی ادامه دارد. آیتالله خامنهای، حسن روحانی، عباس عراقچی، علی مطهری و نیز "حزب اتحاد ملت" نسبت به این تصمیم آمریکا واکنشی تند نشان دادهاند.
مسئولان جمهوری اسلامی و نمایندگان مجلس و برخی دیگر از مقامهای ایران به اقدام دولت ترامپ در قرار دادن سپاه پاسداران ایران در فهرست گروههای تروریستی واکنش تندی نشان دادند.
نخستین واکنش را نمایندگان نشان دادند و در جلسه روز سهشنبه ۲۰ فروردین مجلس با یونیفورم سپاه پاسداران در مجلس حاضر شدند. سپس حسن روحانی و آیتالله خامنهای در سخنانی به اقدام دولت آمریکا اعتراض کردند.
خامنهای: گربهرقصانی آمریکا علیه سپاه به جایی نمیرسد خامنهای که روز سهشنبه ۲۰ فروردین (۹ آوریل) بهمناسبت روز پاسدار در دیدار جمعی از پاسداران و خانوادههای آنان سخنرانی میکرد گفت "سپاه یک دستگاه برجسته و در خط مقدم مواجهه با دشمن در میادین گوناگون" است و "گربهرقصانی آمریکا علیه سپاه به جایی نخواهد رسید".
رهبر جمهوری اسلامی افزود: «آمریکاییها به خیال خود علیه سپاه و در واقع علیه انقلاب و ایران نقشه میکشند و گربهرقصانی میکنند، البته این خباثتها به جایی نخواهد رسید و با برگشتن کید و فریب آنها به خودشان، دشمنان جمهوری اسلامی مانند ترامپ و احمقهای دور و بر نظام حاکمه آمریکا در حال حرکت به سمت حضیض هستند.»
خامنهای در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: «چهل سال است که انواع فشارهای سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی فراگیر را علیه ملت اِعمال کردند اما حتی آن روز که جمهوری اسلامی تازهکار بود، نتوانستند هیچ غلطی بکنند.»
روحانی: آرمان سپاه مبارزه با تروریسم بود حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز به تصمیم روز گذشته ترامپ واکنش نشان داد. او گفت: «آمریکا گروهی که عمل و آرمانش مبارزه با تروریسم بوده را تروریست میخواند.»
حسن روحانی در مراسم "سالروز ملی فناوری هستهای" سخنرانی میکرد.
او خطاب به دولت آمریکا گفت: «شما اشتباه کردید و راه غلطی را طی کردید؛ آیا فکر می کنید اگر به سپاه بگویید "تروریسم" دنیا از شما میپذیرد؟ شما در کدام اقداماتی که در دو سال اخیر با هیات حاکمه کم تجربه خود در دولت آمریکا امتحان کردید، موفق بودهاید؟»
روحانی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر این که "سپاه پاسداران تروریستها را در ایران ریشه کن کرد"، گفت: «کدام ملت است که بیشتر از ملت ایران در برابر تروریسم در طول ۴۰ سال ایستادگی و فداکاری کرده باشد و تروریستها را در کشورش ریشهکن کرده باشد؟ سپاه تروریستها را ریشهکن کرد و باقی ماندههای جرثومه فساد آنها دیروز به دامان صدام و امروز به دامان صهیونیستها و استکبار پناه بردند.»
حسن روحانی در ادامه سخنانش دیگر اقدامات آمریکا علیه ایران، از جمله تحریمهای اقتصادی را نیز بیثمر دانست و مدعی شد که هیچکدام از این تحریمها جلوی پیشرفت ایران را نمیگیرد. او گفت: «شما امروز با تحریمتان چه کار کردید؟ اگر مدعی هستید که با اعمال تحریمهایتان می توانید جلوی فناوریهای پیشرفته ایران را بگیرید، میدانید که دروغ میگویید و افتتاحهای امروز ما و ۱۱۴ فناوری جدیدی که در طول یک سال اخیر توسط یک سازمان ایران به بهرهبرداری رسیده است به خوبی به دنیا میگوید که شما نتوانستید و نخواهید توانست جلوی پیشرفت و توسعه ملت و دانشمندان ما را بگیرید.»
او افزود: «اگر مقصود آمریکایی ها از اعمال تحریمها علیه ایران این بوده که از قدرت نظامی ایران بکاهند این را بدانند که از پارسال تا امسال به موشکها و سلاحهایی دست یافتهایم که در مخیله آنها نیز نمیگنجید؛ آنها نمیتوانند قدرت نظامی ما را بگیرند.»
رئیس جمهور ایران در بخش دیگری از سخناناش به موضوع فناوری هستهای پرداخت و گفت: «اگر دیروز از سانتریفیوژهای IR1 ما می ترسیدید، بدانید که امروز ما زنجیره بیست تایی از سانتریفیوژهای IR6 را افتتاح کردهایم و اگر باز هم بیش از این به ظلم و ستم خود ادامهدهید، در آینده ای نه چندان دور زنجیره IR8 را رونمایی خواهیم کرد.»
روز دوشنبه دقایقی پس از انتشار بیانیه دونالد ترامپ و اعلام رسمی قرارگرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی ایالات متحده، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری حاضر شد و گفت: «اعضای سپاه پاسداران انقلابی نیستند، دزد هستند.» به ادعای پمپئو مسئولان سپاه "افراد فاسدی هستند که از قدرتشان سوءاستفاده میکنند". او همچنین گفت: «دستان سپاه به خون سربازان آمریکایی آلوده است.»
عراقچی: نظامیان آمریکایی در منطقه تروریست شناخته میشوند عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای ترویستی آمریکا گفت: «تصمیم اخیر آمریکا میتواند تبعات زیادی در پی داشته باشد و از این پس آمریکاییها در پایگاههایشان در منطقه سرباز آمریکایی نیستند و از نظر ما این پایگاهها، پایگاههایی تروریستی و نیروهای مستقر در آن تروریست شناخته خواهند شد.»
معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد: «از این پس نوع برخورد با این نیروها متناسب با آنان خواهد بود و شرایط جدیدی را خواهیم داشت.»
عراقچی ادامه داد: «پیش از این از طریق سوئیس به آمریکا بهطور مستقیم پیام داده بودیم که در صورت قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی، اقدام متقابل خواهیم کرد و مسئولیت پس از این اقدام با آمریکاییها است.»
حضور نمایندگان در مجلس با لباس سپاهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۲۰ فروردین (۹ آوریل) در واکنش به اقدام دولت آمریکا در قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی، با لباس سپاهی در مجلس حاضر شدند. آنها پس از ورود به مجلس در مقابل خبرنگاران جمع شده و شعار "مرگ بر آمریکا" سر دادند.
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز در سخنانی در واکنش به اقدام آمریکا علیه سپاه گفت: «رفتار ننگین رژیم آمریکا در این روزها که با وقاحت و پُررویی سپاه پاسداران را جزو گروههای تروریستی اعلام کرد نشانگر عمق کینهورزی، جهالت و سفاهت این رژیم است.»
همزمان خبرگزاری فارس گزارش داد فراکسیون امید مجلس یک طرح سه فوریتی برای "اعلام ارتش آمریکا به عنوان گروه تروریستی" را تهیه کرده و به امضای نمایندگان مجلس رسانده است.
در این طرح سهفوریتی آمده است: «با توجه به ماهیت تروریستی رژیم ایالات متحده آمریکا خصوصاً آن بخش از نیروهای نظامی و امنیتی و فرماندهی مرکزی آمریکا که در ربع قرن اخیر با ورود در منطقه غرب آسیا ضمن انجام اقدامات تروریستی در عراق افغانستان و سوریه و ایران از پروژههای تروریستی حمایت آشکار کردهاند طرح سه فوریتی تقدیم مجلس میشود.»
در ادامه این طرح آمده است: «کلیه پایگاهها و اموال و داراییهای ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش در منطقه غرب آسیا فاقد مصونیت تلقی میشود و مصادره و تصاحب آنها حق مسلم کشورهای منطقه دانسته میشود.»
مطهری: اقدام آمریکا سپاه را محبوبتر میکند علی مطهری نایب رئیس مجلس در واکنش به قرارگرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی گفت این اقدام آمریکا سپاه پاسداران را در ایران و خاورمیانه محبوبتر میکند.
به گزارش خبرگزاری "خانه ملت" او در ادامه اضافه کرد: «سازمانی مانند سپاه که در بین مردم محبوب است، وقتی او را تروریست مینامند به نفع او خواهد بود و به ضرر آمریکا است. فکر میکنم آمریکا از آنجایی که از ابزارهای مختلف استفاده کرد و به نتیجه نرسید این شگرد را نیز به کار برده و میخواهد فشار روانی و فشار اقتصادی به ایران وارد کند، اما من فکر میکنم مردم ما متحدتر خواهند شد و جدیتر به مقاومت خود ادامه میدهند.»
نایب رئیس مجلس افزود: «اگر چند ماه دیگر مقاومت کنیم فکر میکنم از این بحران خارج میشویم.»
اعتراض حزب "اتحاد ملت" به اقدام ترامپ "حزب اتحاد ملت"، یکی از گروههای اصلاحطلب در داخل ایران، قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی را "نقض حاکمیت ملی و حقوق بینالملل و تلاشی تازه برای تشدید بحران در منطقه و جهان" دانست.
در اطلاعیه کوتاهی که این حزب شامگاه روز دوشنبه ۱۹ فروردین (۹ آوریل) منتشر کرد آمده است: «حزب اتحاد ملت ایران اسلامی این اقدام بیسابقه در عرصه سیاست و حقوق بینالملل را تهدیدی علیه تمامیت کشور و گسترش افراطیگری و تروریسم تلقی و آن را شدیدا محکوم میکند.»
در ادامه این اطلاعیه حزب اتحاد ملت گفته است: «دفاع متحد همه نیروهای سیاسی و تمامی ملت ایران از ارکان و نهادهای نظام جمهوری اسلامی ایران در این شرایط وظیفهای ملی، دینی و تاریخی است. تردیدی نیست که حاصل این اقدام نسنجیده، افزایش همبستگی ملی در ایران و نهایتاً انزوای بیشتر دولت زورگو و بیمنطق ترامپ خواهد بود.»
واکنش ارتش ایران ارتش جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای با محکوم کردن اقدام آمریکا در گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی، این اقدام را "ضعف، استیصال و شکست سیاستهای منطقهای آمریکا" دانست.
اطلاعیه ارتش میگوید: «در سالهای اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برخلاف آمریکا و متحدان منطقهای آن، به نحو جدی و مستمر با تروریسم در منطقه در نبرد بوده و نقش مؤثری در نابودی حاکمیت گروههای تروریستی در عراق و سوریه ایفا نموده است.»
ارتش ایران مدعی است که اقدام دولت ترامپ "به منظور خدمت به سازوکار تبلیغات انتخاباتی نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی" صورت گرفته و اقدامی است که صلح و آرامش در منطقه حساس غرب آسیا نقض خواهد کرد.