اسرائیل ۱۰۰ شهرک یهودینشین در سرزمینهای اشغالی کرانهغربی اردن و بیتالمقدس شرقی احداث کرده است بی بی سی :بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل تنها سه روز مانده به انتخابات سراسری وعده داده در صورت پیروزی اراضی اشغالی را به خاک کشورش ضمیمه خواهد کرد.
مردم اسرائیل روز سهشنبه برای انتخاب نخستوزیر جدید این کشور پای صندوقهای رای خواهند رفت و آقای نتانیاهو و حزب راستگرای او (لیکود) امیدوارند که یک بار دیگر زمام قدرت در این کشور را به دست بگیرند.
اراضی اشغالی در کرانه باختری رود اردن و بیت المقدس شرقی طی چند دهه گذشته شاهد ساخت و سازهای فراوان و احداث شهرکهای یهودینشین بوده است.
مجامع بینالمللی و سازمان ملل متحد اشغال این مناطق را غیرقانونی میدانند اما اسرائیل که از حمایت آمریکا هم برخوردار است این اراضی را متعلق به خود میداند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا حتی ماه گذشته بلندیهای جولان را که اسرائیل در جریان جنگ با اعراب در سال ۱۹۶۷ از خاک سوریه تصرف کرده را بخشی از خاک اسرائیل شناخت.
اقدامی که همچون به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، موج جهانی انتقادها علیه آقای ترامپ را برانگیخت.
حدود ۲۰۰ هزار اسرائیلی در اراضی اشغالی از کرانه غربی رود اردن اسکان داده شدهاند و دو برابر این جمعیت، یعنی حدود ۴۰۰ هزار اسرائیلی هم در بیتالمقدس شرقی زندگی میکنند. همزمان بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فلسطینی هم ساکن این مناطق هستند.
فلسطینیها سالهاست که درصدد تشکیل کشوری مستقل در نوار غزه، کرانه غربی رود اردن و بیتالمقدس شرقی هستند. مالکیت بر اراضی محور اصلی هرگونه مذاکرهای بوده که طی چند دهه گذشته میان اسرائیل و تشکیلات فلسطینی شکل گرفته است.
با وجود این، اسرائیل میگوید فلسطینیان با پیشکشیدن قضیه شهرکهای یهودی نشین در کرانه باختری، قصد تاثیرگذاری بر مذاکرات صلح را دارند در حالی که از نظر اسرائیل این موضوع مانع ذاتی بر سر گفتگوهای صلح نیست. نتانیاهو دقیقا چه گفته؟ آقای نتانیاهو که در آستانه رایگیری روز سهشنبه با شبکه تلویزیونی "اسرائیل تیوی" گفتگو میکرد در پاسخ به مجری که از چرایی الحاق این اراضی به خاک اسرائیل سوال کرده بود گفت: "شما دارید میپرسید که آیا گام بعدی ما حرکت به این سمت است - پاسخ شما آری است، حرکت به این سو فاز بعدی اقدامات ماست." بنیامین نتانیاهو امیدوار به کسب دوباره پست نخستوزیری است "من حق حاکمیت (اسرائیل) را گسترش خواهم داد و در این راه برایم ضمیمه کردن شهرکهای یهودینشین یا اراضی جدا افتاده دیگر تفاوتی ندارد."
در واکنش به این سخنان محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی به خبرگزاری رویترز گفته: "هرگونه اقدام، اظهارنظر و اعلان عمومی واقعیت را عوض نخواهد کرد. شهرکهای یهودینشین (در اراضی اشغالی) غیرقانویاند و برچیده خواهند شد. جنگ شش روزه و وورد اصطلاح "سرزمینهای اشغالی" به ادبیات سیاسی در پنجم ژوئن سال ۱۹۶۷، برابر با ۱۵ خرداد ۱۳۴۶، اسرائیل یک عملیات نظامی هماهنگ و گسترده را علیه مصر، اردن و سوریه آغاز کرد. اسرائیل این حمله را یک اقدام پیشگیرانه علیه تحرکات نظامی همسایگانش علیه خود میخواند. این درگیری شش روز طول کشید و به نبرد شش روزه مشهور شد.
در این نبرد، اسرائیل کنترل کرانه باختری رود اردن و شرق بیت المقدس را از اردن، نواره غزه و صحرای سینا را از مصر و بلندیهای جولان را هم از سوریه گرفت.
اصطلاح "سرزمینهای اشغال شده" اولین بار در قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد. این قطعنامه در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۷ برابر با اول آذر ۱۳۴۶ تصویب شد و درآن "تصرف قلمرو با جنگیدن" غیر قابل قبول خوانده شده بود. این قطعنامه همچنین خواستار خروج نیروهای اسرائیل از "سرزمینهای اشغال شده در درگیری اخیر" شده بود.
+12
رأی دهید
-13
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.