«دیدار آخر» عارف و محمدعلی شیرازی پنجاه سال بعد

 عارف خواننده و محمدعلی شیرازی ترانه سرا رادیو فردا :،محمد ضرغامی
نوروز سال ۱۳۹۸ عارف خواننده مشهور ایرانی که ترانه سلطان قلب‌های او شهرت فرای مرزهای جغرافیایی ایران دارد پس از چهار دهه برای اولین بار در برنامه سین هشتم برنامه نوروزی رادیویی رادیو فردا با سراینده کلام «سلطان قلب‌ها» محمد علی شیرازی در تهران هم‌صدا و هم‌کلام شد.
 
حاصل این هم‌صدایی شنیدن ترانه‌ای فراموش‌شده از محمدعلی شیرازی با صدای عارف است، ترانه«دیدار آخر» با آهنگی از نیکی معنوی همسر سابق فرید زلاند؛ ترانه‌ای که عارف آن را با تنظیمی جدید برای اولین بار در اختیار رادیو فردا قرار داده تا غبار فراموشی از یکی از ترانه‌های شنیدنی و همکاری‌های مشترک این دو هنرمند در ۵۰ سال گذشته برداشته شود.
«دیدارآخر» عارف و محمدعلیشیرازی پنجاه سال بعد
این هم‌صدایی و هم‌کلامی، مرور خاطرات ترانه سلطان قلب‌ها را در کنار حرف‌هایی از جنس امروز در پی داشت.
 
محمدعلی شیرازی به دوستی دیرینه‌اش با انوشیروان روحانی اشاره می‌کند. ترانه‌سرای سلطان قلب‌ها با رجوع به خاطراتش از درگیری کوچکی می‌گوید که میان ایرج(خواننده) و محمدعلی فردین کارگردان سلطان قلب‌ها رخ داده بود.
 
آقای شیرازی می‌گوید این مسئله باعث شد تا آنها برای اجرای این ترانه که از سبک و فضای کارهای ایرج دور بود به سراغ عارف بروند.
 
عارف نیز از تبحر انوشیروان روحانی در نوشتن و خلق فضاهای موسیقایی ساده می‌گوید که به کارهای او ویژگی خاصی بخشیده است.
 
در این برنامه گریزی هم زده شد به ترانه اجتماعی «همه جا غم» ترانه‌ای بیدار که در فیلم طغرل به کارگردانی سیامک یاسمی و با هنرمندی سعید راد به زیور صدای عارف آراسته شده است.
 
به گفته عارف، «طغرل» آمد و رفت و دیرتر ترانه آن که موسیقی زیبای همایون خرم آن را همراهی می‌کرد به ترانه‌ای مبارزاتی علیه حکومت پهلوی تبدیل شد.
 
ترانه «همه جا غم» از سوی سازمان اطلاعات و امنیت وقت توقیف شد.
 
عارف می‌گوید جالب است که این آهنگ همین لحظه که با هم صحبت می‌کنیم به حال و هوای اکنون نزدیک است.
 
محمدعلی شیرازی سراینده این ترانه نیز با تأیید حرف‌های عارف می‌گوید که در آن زمان بسیاری از ترانه‌ها را که امکان صدور مجوز برای آنها از سوی شورای شعر و ترانه رادیو و تلویزیون ملی ایران وجود نداشت، یادداشت می‌کرد تا در زمان مناسب آنها را بنویسد.
 
او برای این منظور به نوشتن ترانه‌های زندونی و شکار اشاره می‌کند.
 
آقای شیرازی با اشاره به حال و هوای امروز می‌گوید: «ما غیر از اینکه باید کاری انجام بدهیم که حرفه ماست. وظیفه داریم حرف‌هایی را که گفتن‌شان واجب است بزنیم. متأسفانه آنقدر سنگ جلوی پا می‌اندازند که اگر هم کاری اجرا می‌شود، دست و پا شکسته اجرا می‌شود».
+34
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۸
    scandal - برلین، آلمان
    یکی از آهنگ های بسیار دلنشین که در سخت ترین دوران زندگیم؛سلطان قلب ها ❤❤❤❤❤
    3
    15
    ‌سه شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    چقدر زشت هستش که یک خواننده ای مثل عارف میاد دسترنج و شعر یک نفر رو میخونه ولی حرفی از حق استفاده و حق پخش این شعر نمیزنه و این مردم ساده زیست و این شاعر نجیب حتی روش نمیشه درباره پول و پرداخت حق الزحمه خودش حرف بزنه. البته باید از رادیو فردا و افراد باسوادی که در این رسانه کار میکنند تشکر فراوان کرد که شاعر این اثر رو معرفی میکنند و صداش رو به مردم می رسونند و این خیلی خیلی زیباست چون این خواننده های ما بدون شعر و بدون اثرهای زیبای این شاعران عزیز هیچ هستند و جز تکرار مکرارات حرفی برای گفتن ندارند. پس باید رسانه ها یاد بگیرند که شاعر و شعر رو ارج بنهند و خواننده ها و تهیه کننده ها باید بدونند باید حق و حقوق شاعران رو بصورت درصد فروش یا درصدی از کنسرت ها پرداخت کنند و حق حیات و حق تامین زندگی رو برای شاعران یا موسیقی دانها قائل باشند.
    1
    6
    ‌سه شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    متاسفانه بی پناه ترین و بی درآمدترین افراد ایران شعرا بوده اند که اگر چوبی توی سرشان نخورده و جور و جفای حکومت و زندان نصیبشان نشده باشد ولی باندازه ی نان و پنیر هم گیرشان نیامده است. من تاکنون یک ریال از راه شاعری درامد نداشته ام.شاعر که شدی کلاه در پس معرکه ها/حاکم بزند به پیکرت چوب قضا/امت ز نگاه تو پر از درد و بلا/شاعر همه مرغ هم عروسی و عزا/کامران فرزان
    2
    8
    ‌چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۵:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    شاه و شیخ - قم، ایران
    "ترانه «همه جا غم» از سوی سازمان اطلاعات و امنیت وقت توقیف شد."!!!!!!؟؟؟ مگه از این چیزا در حکومت گل و بلبل و "تمدن بزرگ" داشتیم که ترانه و ترانه سرا و ترانه خوان را هم توقیف کنند؟؟!!پس مشکل حکومت فقط به تیر و تفنگ نبوده که با شعر و ترانه و قصه و قلم هم مشکل داشته!!!.
    6
    2
    ‌چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    [::شاه و شیخ - قم، ایران::]. دوست من. ان زمان سعی میکردند مردم را شاد کنند و حالا نان اخوند و حکومت از بدبختی و گریه حاصل می اید و شادمانی جرم و اسلامی نیست و باید به قول خمینی فقط گَریَه کرد. این بدبخت ها در زندگی هم ادای مرده گی را در می اورند
    1
    2
    جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.