العربیه :مصریان باستان، باور داشتند که با دادن زندگی اجباری، مجسمه می تواند بلند شود و زندگی کند. آنها فکر میکردند با شکستن بینی مجسمه، زندگی جبری و نفس کشیدن برایش غیرممکن میشود.
تمدن مصر و باورهای مردم این سرزمین در همه جای دنیا شهرت دارد. اعتقادات و تفکرات مردم مصر روی نقوش و مجسمههای آنها از تاثیرات باورهایشان بر زندگی، فرهنگ و آثار هنریشان سخن میگوید. یکی از کشفیات جالب در مورد این تمدن، مجسمههای باستانی آنان است که اغلب بینیشان شکسته است. به تازگی علت شکسته بودن بینی این مجسمهها کشف شده است. بر اساس گزارش ان بی سی، سهشنبه 26 مارس 2019، مصریهای باستان، مردمی ثروتمند و قهرمان بودهاند. تصاویر و تمثالهای آنان روایتگر عصر پادشاهی فرعون، سنتهای مذهبی و شهروندان مرفه آنان است.
مجسمههای متفاوتی از عصر باستان مصر به جا مانده است اما همه آنان یک ویژگی مشترک دارند و آن، بینی شکسته است. اما این بینی شکسته آشکارتر از آن است که تصور شود به خاطر فرسایش و یا حادثهای به وجود آمده باشد. بنابراین تردیدی نیست که شکستن بینی، کاری عمدی است. علت شکستن بینی متصدی یکی از بخشهای هنرهای باستانی مصر در موزه نیویورک گفت: «مصریان باستان، اعتقاد داشتند که مجسمهها جان میگیرند و زندگی در آنها جریان می یابد». این باستان شناس افزود: «مصریان باستان واقعا فکر میکردند این مجسمه نیست و باورشان این بود که با دادن زندگی اجباری، مجسمه میتوانست بلند شود و زندگی کند. آنها فکر میکردند با شکستن بینی مجسمه، زندگی جبری و نفس کشیدن برایش غیرممکن میشود. باز کردن دهان مجسمه نیز از آیینهای دیگر مصریها بود که مربوط به مراسم مذهبی و نیایش آنها بود. آیین مذهبی از تشریفاتی بود که موجب تقویت و قدرت مجسمه میشود. این باور زندگی جبری در مجسمهها، آنچنان همه گیر شده بود که دشمنان، این تمثالها را به عنوان تهدید علیه خود میدیدند و درصدد نابودی آنها برمی آمدند.
دشمنان درصدد بودند مجسمه را نابود کنند تا قدرت از بین برود، آنها معمولا بینی را که زندگی جبری از طریق آن وارد میشد را میشکستند تا زندگی و قدرت تمثال از بین رود، در مواردی دهان، دست و یا کل صورت تمثال را از بین میبردند.
+13
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
انسان وقتى از درک یه موضوعى عاجز میمونه، در موردش مغلطه میکنه و سعى میکنه یه جورى مطلب رو برا ذهن خودش توجیه کنه! أهرام مصر یکى از مرموز ترین آثار باستانى بشریت هست. حتى اینکه بنایى با این عظمت چطور ساخته شده، قابل درک نیست. اریک ون دانیکن، در کتاب ارابه خدایان یه بخش کامل رو به آثار باستانى مصر اختصاص داده. طبق تحقیقات این نویسنده، حتى با تکنولوژى ساخت و سازى که امروز در اختیار بشر هست، ساختن هرمى با ویژگى هاى أهرام مصر ممکن نیست، حتى ساخت نمونه کوچکتر هم از اهرام مصر شکست خورد. حالا مردمى که سه هزار سال پیش،با این سطح پیشرفت در تکنولوژى و علوم دیگه دست پیدا کرده بودن، یه کم مشکله که باور کنیم به این خرافات عقیده داشتن. مومیائى هاى پیدا شده در این هرم ها بعد از گذشت این همه سال هنوز تازه موندن و حتى چهره اونا رو میشه تشخیص داد، چطور اونموقع میدونستن که باید براى جلو گیرى از فاسد شدن جسد، محتویات داخل بدن رو باید در بیارن، میدونستن که بدون قلب و ریه و کلیه کسى نمیتونه زندگى کنه، اونوقت دماغ مجسمه رو میشکستن! که وقتى زنده شد نتونه نفس بکشه؟!! با عقل جور در نمیاد
3
29
جمعه ۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.