اعلام موجودیت حزب اصلاح‌طلب جدید با وعده‌های احتیاط‌آمیز در ایران

العربیه :یک حزب جدید اطلاح‌طلب تحت نام «مجمع ایثارگران اصلاح‌طلب» در ایران اعلام موجودیت کرد که وعده‌های احتیاط‌آمیزی را مطرح می‌کند.
 
سایت «رویداد 24» نزدیک به جریان اصلاح‌طلب روز پنجشنبه اطلاعیه اعلام موجودیت این تشکیلات جدید را که می‌گوید «برای اصلاح امور باید از تغییر تصمیم‌گیرندگان و مدیران فراتر رفت»، منتشر کرد.
 
بر اساس این گزارش، «مجمع ایثارگران اصلاح طلب سرانجام وارد عرصه سیاسی کشور شد؛ حزبی از چهره‌های سیاسی مشهور و اثرگذار در عرصه سیاسی کشور» تشکیل شده است.
 
«رویداد 24» می‌گوید که «با توجه به وزن چهره‌های حاضر در میان ایثارگران اصلاح طلب، احتمالا باید شاهد حضور پررنگ اعضای آن در مجادلات سیاسی آینده یاران باشیم.»
از میرحسین تا خاتمی
در این گزارش آمده که تشکیل این حزب به «ستاد ایثارگران مهندس میرحسین موسوی» باز می‌گردد که جمعی از شرکت‌کنندگان در جنگ ایران و عراق را گرد هم آورده بود.
 
به نوشته «رویداد 24» ارتباط این افراد بعد از انتخابات حفظ شد و جمعی از این افراد که از آنها تحت عنوان «سرداران سابق دفاع مقدس» نام برده، در دوران بعد از انتخابات ۸۸ متحمل هزینه‌های سنگینی شدند که موجب شهرت آن‌ها و ارتباط بیشتر با فعالان سیاسی اصلاح‌طلب شد.
از روحانی تا خمینی
بعد از انتخاب روحانی، دیدار این افراد با سید محمد خاتمی با حضور محمد سلامتی برگزار شد. بعد از آن به مرور تلاش‌هایی برای تاسیس حزب صورت گرفت. برخی اصولگرایان این طور مطرح کردند که این حزب ادامه دهنده راه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است.
 
پس از مخالفت‌های صورت گرفته، این افراد در برنامه‌های تولد و شهادت ائمه اطهار در هیات ایثارگران جلسات مذهبی برگزار کردند که سخنران بسیاری از این جلسات سید حسن خمینی بود.
 
سرانجام مجوز اولیه تاسیس این حزب صادر شد و کنگره این حزب با پیام خاتمی و سخنرانی سیدحسن خمینی برگزار شد. خمینی در ابتدای سخنرانی برای آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی و زهرا رهنورد دعا کرده بود.
از ترکاشوند تا پروازی
در زمان تاسیس حزب، محسن ترکاشوند عضو هیات موسس حزب، در جلسات اصلاح‌طلبان شرکت می‌کرد. همزمان حجت الاسلام پروازی به عنوان سخنگوی حزب با رسانه‌ها مصاحبه می کرد.
 
برگزاری کنگره اول، وزن بالای این حزب را نشان داد. جمعی از اعضای سابق سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی (جوادامام، غلامرضا ظریفیان، محسن ترکاشوند و حسین لقمانیان) جمعی از فرماندهان دفاع مقدس (مهدی کیانی، غلامعلی رجایی، محمد پروازی) و جمعی از چهره‌های جوان (محسن عربی، مینو خالقی و سعید صادقی) در جمع اعضای شورای مرکزی این حزب حضور دارند.
 
جواد امام دبیرکل ایثارگران اصلاح طلب/ علوی تبار، رضا تهرانی و ناصر خالقی در جمع اعضای موسس هستند.
 
«رویداد 24» متن اطلاعیه اعلام موجودیت حزب ایثارگران اصلاح طلب را منتشر کرده که در آن آمده است «می‌دانیم که از مهمترین رویدادهای تاریخ ایران در اواخر قرن بیستم، تحول عظیم سیاسی فرهنگی با زیرساخت معارف آزادیخواهانه و معنویت‌گرا بوده که با تحقق انقلاب اسلامی نصیب ایرانیان شد.»
این اطلاعیه پس از تمجید از آیت‌الله خمینی نوشته که او «در طول شکل‌گیری این هدف و این نگاه، در تعاملی صادقانه و پیوند با اقشار مختلف ایرانیان اعم از آزادیخواهان و استقلال طلبان و نخبگان، نقش بی‌بدیل خود را ایفا نمود...»
 
این حزب می‌گوید که می‌خواهد «صدای کسانی باشیم که صدایی ندارند و پرچمدار ارزش‌هایی باشیم که به‌خاطر طمع و جهل و ترس به فراموشی سپرده شده‌اند. ایثارگری مبنایی است برای نوعی خودآگاهی و شکل‌دهی به گفتمانی برای تعالی ایران و دین و جمهوریت».
 
این حزب می‌افزاید: «میهن عزیز ما روزهای دشواری را می‌گذراند. ضعف‌ها و نقصان‌های موجود در نظام اداره عمومی کشور موجب ناکارآمدی آن در حل مشکلات عمومی و تبدیل این مشکلات به معضل و بحران شده است.»
 
مجمع ایثارگران اصلاح طلب معتقد است که : «روندهای نادرستی که پیموده شده باعث گردیده تا کشور در برابر فشارهای خارجی سخت، آسیب‌پذیر شود. ترکیب این عوامل موجب پیدایش نارضایتی فراگیر و شکل‌گیری جامعه‌ای ناشاد، فاقد آرامش و ناامید شده است. حفظ میهن و دستاوردهای ناشی از تلاش و فداکاری مردمانش، مستلزم حضور آگاهانه، سازمان‌یافته و فداکارانه فرزندان ایران در عرصه‌های مختلف است.»
 
در ادامه اضافه می‌کند: «ما به عنوان بخشی از فرزندان این ملت که فرصت حضور در وقایع دوران‌ساز و تجربه‌اندوزی از آنها را داشته‌ایم، برای ادای دین خویش به این سرزمین فعالیت جمعی خویش را آغاز کرده‌ایم.»
 
این مجمع در ادامه از «تجربه حضور در وقایع تاریخ‌سازی» چون «انقلاب با آرمان‌ها و انگیزه‌های دینی»، «دفاع ملی از یکپارچگی و حاکمیت ملی»، «تلاش برای سازندگی و آبادانی میهن» و «جنبش مردمی برای اصلاحات مردم‌سالارانه» سخن می‌راند که به گفته آن به اعضای حزب جدید «مسئولیت‌پذیری توأم با دردمندی» آموخته است.
 
همچون هر حزب دیگری از «تمایل به سهیم شدن در قدرت و اعمال آن را خواسته‌ای مشروع» می‌داند اما آن را اولویت خود نمی‌داند. و می‌گوید «ما متشکل شده‌ایم تا از «ارزش‌ها و آرمان‌ها»یی دفاع کنیم که حفظ آنها برتر از آسایش، حفظ سلامت و جان خود می‌دانیم. اگر خود را ایثارگر می‌نامیم به معنای منت بر دیگران یا خودبرتربینی نیست. می‌خواهیم نماینده گفتمانی باشیم که تلاش بدون توقع و پرتوان و همراه با فدا کردن منافع شخصی برای خدمت به مردم و ارتقا میهن را ترویج می‌کند».
 
اطلاعیه حزب در ادامه اشاره می‌کند که باور دارد که «فعالیت حزبی و تشکیلاتی با تعدد و تکثر بسیار احزاب، اثربخش نبوده و به نتیجه نمی‌رسد. مطلوب آن است که در جریان فعالیت‌ها به تدریج تعداد محدودی حزب فراگیر و سراسری داشته باشیم که هر کدام نماینده یک جریان و دیدگاه اجتماعی مشخص باشند، اما در شرایط کنونی ایران ایجاد تشکل‌های محدودتری را که هر کدام نماینده بخشی از جامعه هستند، به عنوان مقدمه‌ای برای تمرین تحزب و در نهایت پیوستن به یکدیگر و تشکیل احزاب فراگیر، واقع‌بینانه‌ترین گام ارزیابی می‌کنید.»
 
مجمع ایثارگران اصلاح طلب بر این باور است که «عوامل متعددی کشور را به وضعیت کنونی رسانده‌اند. عواملی که کم و بیش بر همگان آشکار شده است: حذف شایستگان و جذب افراد فاقد صلاحیت به دلیل نظارت استصوابی و ویژه‌گزینی، نامتناسب بودن اختیارات و مسئولیت‌ها در نهادهای قدرت، سیاست خارجی تقابلی و توسعه‌گریز، دخالت‌های برخی نظامیان در امور غیرنظامی، نهادینه شدن فساد و مقابله با انسجام و سامان‌یابی نیروهای سیاسی از جمله این عوامل هستند».
 
حزب جدید متشکل از اصلاح‌طلبان قدیم با توجه به سخت بودن شرایط برای اصلاح‌طلبان می‌گوید «هیچ راه‌حل دو شبه‌ای برای مشکلات ایران وجود ندارد اما این سخن به این معنا نیست که هیچ راه‌حلی وجود ندارد. برای اصلاح امور باید از تغییر تصمیم‌گیرندگان و مدیران فراتر رفت. باید به تغییر خط مشی‌ها و راهبردها و در بسیاری از موارد به تغییر ساختارها اقدام کرد» و در ادامه از اجماع ملی و اعتماد عمومی می‌گوید.
 
این در حالی است که به عقیده بسیاری از کارشناسان امور ایران، جریان اصلاح‌طلبی پس از دو دهه ناتوانی در ایجاد تحولاتی که وعده آنها را به توده‌های حامی خود داد، به دلیل پیچیدگی نظام «جمهوری اسلامی» و قدرت مطلقه ولی فقیه، نتوانست امیدها و آرزوهای ایرانیان را برآورده کند و مردم کشور نسبت به این جریان دچار سرخوردگی شدند.
 
در این اطلاعیه آمده است: «نخستین گام، آزادی بیان و رسانه و گردش آزاد اطلاعات است. کاری که به هیچ وجه با وضعیت صدا و سیما به عنوان یک رسانه جناحی و مروج قهر ملی سازگار نیست. گام دیگر اصلاح ساختاری در قوه قضائیه است. قوه قضائیه مستقل از جناح‌بندی‌ها، برخوردار از تعهد و تخصص حقوقی و دل‌مشغولی اجرای عدالت، نیاز همه جریان‌های سیاسی و در همه زمان‌هاست.»
حسن روحانی که در راس قوه مجریه در ایران قرار دارد در جریان انتخابات وعده‌هایی از این نوع را به شرکت‌کنندگان داد اما در دوره دولت اعتدالگرا نه تنها هیچکدام از این وعده‌ها عملی نشد بلکه فشار بر مطبوعات و تلاش برای محصور کردن اطلاع‌رسانی آزاد بدون وقفه ادامه یافت.
 
به گزارش رویداد24 اعضای شورای مرکزی بعد از انتخاب در کنگره، جلسات خود را به طور منظم برگزار کرده و «جواد امام» را به عنوان دبیر کل برگزیدند.
 
هفته گذشته مجمع ایثارگران و توسعه ملی با رای اکثریت اعضا به عضویت شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان درآمدند.
+0
رأی دهید
-32

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    amirpalang - لندن، انگلستان
    یکی از هنرهای نظام فعلی ما که مشخصا نظام قبلی نداشت "تولید حزب فیک و ساختگی" است. انقدر حزب در ایران داریم که یکی ندونه فکر میکنه ما بزرگترین دموکراسی خاورمیانه هستیم.
    0
    11
    جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.