«پیروزی یا شکست ایران در جنگ عراق نوع حجاب را تعیین می‌کرد»

العربیه :محمد علی آذرشب عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران نتایج که ایران در جنگ با عراق به دست آورد را تعیین کننده رعایت حجاب در جامعه آن زمان دانست. طوری که اگر این کشور، پیروزی چشمگیری در میدان نبرد به دست می‌آورد، حجاب در جامعه قوت می‌گرفت و هرگاه شکست می‌خورد، حجاب کمتر مورد اهمیت واقع می‌شد.
 
محمدعلی آذرشب عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران سه‌شنبه 5 مارس 2019، درباره عملکرد 26 دستگاه در زمینه حجاب به خبرگزاری ایلنا گفت: «حجاب یک دستور اسلامی است که نباید از دیگر منظومه اسلامی آن را جدا کرد. البته در کشور ما دیگر موضوعات مانند اقتصاد همچنان مشکل دارند و با دستورات اسلامی تطبیق نمی‌کنند یا فرهنگ و آموزش در کشور با دستورات اسلامی مطابقت ندارند و در مجموع بسیاری از مسائل در کشور ما با دستورات اسلامی فاصله دارند».
 
وی افزود: «وقتی بسیاری از مسائل در جامعه با منظومه فکری و عملی دستورات اسلامی تطابق ندارد نمی‌توان حجاب را از آنها جدا کرد و به مردم تحمیل کرد که باید حجاب را بر اساس دستورات اسلام رعایت کنند. باید منظومه فکری، فرهنگی و اجتماعی اسلامی به صورت یکجا در نظر گرفته و اسلام را در همه ابعاد پیاده کرد نه اینکه فقط در یک بعد بخواهیم دستورات اسلام را عملی کنیم».
 
عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران خاطرنشان کرد: «حجاب با احساس عزت اسلامی در جامعه ارتباط مستقیم دارد. هرگاه جامعه احساس عزت در جامعه داشته باشد پیوندش به دستورات اسلام از جمله حجاب محترم است. در زمان جنگ تحمیلی هر گاه رزمندگان اسلام پیروزی چشمگیری در جبهه به دست می‌آوردند، حجاب در جامعه قوت می‌گرفت و هر گاه شکستی در جامعه به وجود می‌آمد، حجاب کمتر مورد اهمیت قرار می‌گرفت».
 
عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه یکی از عواملی که باعث می‌شود، در خصوص حجاب هنجارشکنی ایجاد شود، عدم عدالت اجتماعی است، تصریح کرد: «عدالت اجتماعی باعث عزت اجتماعی می‌شود، اگر عدالت اجتماعی در جامعه باشد؛ مردم همه موضوعات اسلامی از جمله حجاب را گرامی می‌دارند و مخالفت با حجاب در واقع نوعی نارضایتی مردم از ناعدالتی اقتصادی، اجتماعی و ... در جامعه است».
 
آذرشب در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه گفتمان در خصوص حجاب باید تغییر کند، خاطرنشان کرد: «ما از زن می‌خواهیم که زیبایی‌هایش را پوشش دهد، در حالی‌که این کلمه با طبیعت زن سازگار نیست، چرا که هر آدمی اعم از زن و مرد طبیعتا می‌خواهد زیبا باشد و قطعا زن در این زمینه حساس‌تر است، اما باید بدانیم که زیبایی با زینت متفاوت است. در قرآن موضوعی داریم به نام جمال که همان زیبایی است و مقوله دیگری نیز وجود دارد که همان زینت است».
 
وی تصریح کرد: «اسلام بر این تاکید دارد که زنان باید زینت‌شان را بپوشانند، چرا که زینت با شهوت و غرایض ارتباط دارد، اما جمال با روح و شخصیت انسان ارتباط دارد. جمال غیر از معنای زینت ظاهری است».
 
عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، با بیان اینکه حجاب یعنی مانع شدن، گفت: «معتقدم کلمه حجاب باید به پوشش اسلامی تبدیل شود، کلمه حجاب به گونه‌ای است که گویا زن را از جامعه دور می‌کند و در یک محدوده خاص قرار می‌دهد. اگر این کلمه را به پوشش اسلامی تغییر دهیم، یعنی زن را از چشم شهوات و غرایض دور می‌کنیم و به مسائل والا سوق می‌دهیم. حجاب زمینه‌ساز تکامل زن در جامعه است. ما هر چه از نظر فرهنگی و انسانیت داریم از زن گرفته‌ایم و زن خالق نسل جامعه است و از دیدگاه عرفانی بسیار بالاست به شرطی که به درستی در جامعه تبیین شود».
 
وی تاکید کرد: «برخوردهای سلبی در زمینه حجاب هیچ وقت پاسخ نمی‌دهد و فشار در خصوص حجاب نتیجه‌ای نخواهد داشت و همان معنای مانع حجاب تقویت می‌شود، در حالی که پوشش اسلامی زمینه‌ساز رفع موانع در جامعه است».
 
وی با بیان اینکه در طول 40 سال گذشته در زمینه فکری و فرهنگی حجاب، اقدام خاصی صورت نگرفته اعلام کرد که فکر و بینشی درباره حجاب ارائه نشده است.
 
عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در خصوص ارائه ندادن الگوی مناسب برای حجاب تصریح کرد: «در خصوص مشکلاتی که امروز در جامعه در زمینه حجاب وجود دارد، سازمان‌ها و دستگاه‌ها تقصیرات بسیاری دارند و معتقدم حجاب یک موضوع فرهنگی است که همه دستگاه‌ها مانند رسانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و جامعه در خصوص آن نقش دارند. همچنین سیاستگذاری‌ها باید در این زمینه مناسب بوده و با این دستگاه‌ها هماهنگ شده تا حجاب در جامعه جا بیفتد».
 
گفتنی است، رعایت حجاب برای زنان در ایران، مطابق قانون، اجباری است و در صورت عدم رعایت با آنها برخورد قانونی می‌شود. با وجود این، از لحظه اجباری شدن حجاب، زنان در ایران به شکل‌های مختلف به این قانون اعتراض کردند و به تازگی مخالفت با آن گستردگی بیشتری پیدا کرده است. طوری که روزانه ویدیوها و عکس‌های زیادی از مبارزه با قانون حجاب اجباری در فضای مجازی ایران منتشر می‌شود که برخی از آنها تنش میان حامیان و مخالفان قانون رعایت حجاب را نشان می‌دهد. در آخرین نمونه از فراگیری این موضوع تشکیل کرسی آزاداندیشی به نام «از حجاب اجباری تا آزادی یواشکی» در استان گیلان بود که در آن، به مخالفان حجاب فرصت داده شد نظرات خود را اظهار کنند.
+1
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۳
    rood120 - منچستر، انگلستان

    زنده باد خر که در مقابل شما عاقل ترین مخلوق خداوند هست .
    0
    27
    ‌سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Attila14 - استکهلم، سوئد
    اون ۷-۸ خط اول رو دوباره بخونید!. اعتراف ناخوداگاه یک خرمذهب به اینکه اصولا بافت و تاروپود فرهنگ و جامعه ایرانی با دینداری افراطی و بالاخص اجبار اسلامی همخوانی ندارد!. و راه حل این مغزشسته ایی که در محیطی بسته و کاملا مذهبی پیر شده اینست که از ریشه باید تیشه زد!. هموطن! بهترین دفاع حمله است و این خرفت راهنمایی نکوست! از ریشه باید تیشه زد
    0
    13
    ‌سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.