متن کامل ریز مکالمات کابین خلبان هواپیمای سقوط کرده یاسوج

تراژدی سقوط هواپیمای مسافربری پرواز شماره ۳۷۰۴ یاسوج را یادتان هست؟ در ساعت ۰۷:۵۵ صبح یکشنبه، به سمت یاسوج پرواز کرد. مسافران آرام آرام از اتوبوس پیاده شده و سوار بر هواپیمای ATR۷۲ به علامت ثبت EP-ATS هواپیمایی آسمان می‌شوند. سرمهماندار محمد حسین فرشسنگی به همراه محمود بهشتی، سرتیم امنیت پرواز، در ورود مسافران به آن‌ها خوش آمد می‌گویند و مهماندار بهنام رضایی نیارکی، مسافران را به صندلی هایشان راهنمایی می‌کند.
 
کاپیتان حجت اله فولاد، در صندلی چپ فرمانده هواپیماست و خلبان دوم کاوه خلیلی بر روی صندلی راست، تیم پروازی درون کابین خلبان هستند. خلبان‌ها مشغول انجام چک لیست قبل از تیک آف هستند و پس از سوار شدن همه مسافران، در هواپیما بسته شده و آماده قرار گرفتن در ابتدای باند می‌شود. ۶۰ مسافر و ۴ تیم پروازی به همراه ۲ گارد امنیت پرواز، مجموعاً ۶۶ نفر سرنشین تهران را به مقصد یاسوج ترک خواهند کرد. کد راداری ۱۵۴۳ به پرواز اختصاص میابد.
 
در ساعت ۷:۵۶ واحد گراند فرودگاه مهرآباد، پرواز را تحویل برج مراقبت مهرآباد می‌دهد. کاپیتان ۶۲ ساله و خلبان دوم ۳۶ ساله هواپیما با اجازه برج مهرآباد در ابتدای باند ۲۹ چپ برای تیک آف قرار می‌گیرند.
 
تصویر اسنادی که بهمن ماه ۹۶ در برنامه حالا خورشید رضا رشید پور در رابطه با سقوط هواپیمای یاسوج رسانه ای شد هواپیمای ۲۶ ساله ATR۷۲ به شماره سریال ۳۹۱، با فشردن تراتل‌ها توسط خلبان، بر روی باند به حرکت در می‌آید و پس از رسیدن به V۱ با کشیدن یوک توسط خلبان، آرام آرام از زمین کنده می‌شود و اوج می‌گیرد. برخی از مسافران در آخرین لحظات، عکس و فیلم از خودشان می‌گیرند و برای دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. هیچ یک از مسافران نمی‌دانند که این آخرین تیک آف عمرشان خواهد بود.
 
ساعت ۰۸:۰۶ خلبان ارتفاع خود را ۵۶۰۰ پا اعلام می‌نماید و در این لحظه پرواز ۳۷۰۴ در رادار شناسایی می‌شود و به ارتفاع ۲۱۰۰۰ پایی مجاز می‌گردد. پرواز ۳۷۰۴ تا ارتفاع ۲۱۰۰۰ پایی اوج می‌گیرد و توسط مرکز کنترل فضای کشور مجاز به عبور از مسیر W۱۴۴ به سمت یاسوج می‌شود.
 
ساعت ۰۸:۴۵، با نزدیک شدن هواپیما به TMA فرودگاه اصفهان (فضای تحت کنترل فرودگاه) پرواز تحویل واحد تقرب فرودگاه اصفهان روی فرکانس ۱۲۴.۶ می‌شود.
 
در ساعت ۰۹:۱۹ خلبان‌ها برای اولین بار با واحد برج فرودگاه یاسوج تماس گرفته و موقعیت خود را موقعیت OBTUX و ارتفاع خود را ۲۱۰۰۰ پا اعلام و درخواست اطلاعات هواشناسی را می‌نمایند و کنترلر نیز، هوای جدید (ساعت ۰۹:۰۰) را ارائه می‌نماید و می‌گوید: “دید افقی ۱۰ کیلومتر، در ۳۵۰۰ پایی ابرهای کومولونیمبوس و در ۹۰۰۰ پایی overcast خواهد بود و دما ۱۴ درجه است”
 
۰۹:۲۰ کاپیتان به خلبان دوم می‌گوید: “برو اورهد، ۱۵ تایی از ابر میاییم بیرون”
 
۰۹:۲۱ خلبان دوم از کاپیتان دو مرتبه می‌پرسد که GO around کنیم؟ کاپیتان در جواب می‌گوید: “نه ما وارد تقرب شدیم. میریم هرچی اپروچ بگه انجام میدیم”
 
ساعت ۰۹:۲۲:۳۳ خلبان روی فرکانس مرکز کنترل فضای کشور، اعلام می‌کند که در تماس با فرودگاه یاسوج می‌باشد و آماده کاهش ارتفاع است. در پاسخ، کنترلر با توجه به حداقل ارتفاع مجاز مسیر W۱۴۴، خلبان را مجاز به کاهش ارتفاع تا ۱۷۰۰۰ پایی می‌کند. در این لحظه، کنترلر خاتمه سرویس رادار مرکز کنترل را به اطلاع خلبان می‌رساند و تأکید می‌کند که مجوز سطح پروازی پایین تر، منوط به اجازه و هماهنگی با برج یاسوج می‌باشد.
 
مهمانداران در حال جمع آوری باقیمانده بسته‌های پذیرایی از جلوی میز مسافران هستند و کابین آماده کاهش ارتفاع برای فرود در فرودگاه یاسوج می‌شود.
 
ساعت ۰۹:۲۳ کنترلر فرودگاه یاسوج، طرح تقرب CIRCLING NDB را برای باند ۳۱ به خلبان اعلام می‌نماید و جهت باد را ۹۰ درجه با سرعت ۴ نات (۰۹۰/۰۴kts) اطلاع می‌دهد.
 
همچنین کنترلر، عدم ترافیک در ارتفاع پایین‌تر را اعلام و از خلبان می‌خواهد موقعیت تقرب خود را گزارش نماید.
 چند ثانیه بعد، خلبان مجوز صادره را بازخوانی نموده و دوباره پیگیر شرایط جوی فرودگاه می‌شود.
 
۰۹:۲۳:۰۶ خلبان به قصد کاهش ارتفاع، ارتفاع ۱۷۰۰۰ پا را تنظیم (set) می‌کند.
 
۰۹:۲۳:۴۲ خلبان سرعت عمودی را از ۴۰۰- به ۱۰۰۰- افزایش می‌دهد.
 
۰۹:۲۴ کنترلر به خلبان می‌گوید: “کاپیتان، تقریباً فاینال ۳۱ مون باز هستش و امکان فرود بر روی باند وجود دارد”
 
خلبان پاسخ می‌دهد: “قربونت برم انشالله. میاییم بشینیم. به امید خدا میاییم ۱۵۰۰۰ پا روی فرودگاه طبق طرح Descend (کاهش ارتفاع) می‌کنیم انشالله. تو ارتفاع ۱۵۰۰۰ تا ۱۴۵۰۰ پایی از ابر میاییم بیرون”
 
۰۹:۲۴:۰۷ خلبان ارتفاع ست شده ۱۷۰۰۰ را به ۱۵۰۰۰ پایی تغییر می‌دهد.
 
۰۹:۲۴:۴۶ سرعت هوایی کالیبره شده (CAS) از ۲۰۰ نات به ۱۸۶ نات کاهش یافته و خلبان دوم مراقب سرعت مانور در توربولانس (downdraft) است.
 
۰۹:۲۴:۴۸ خلبان نرخ کاهش ارتفاع را از ۱۰۰۰- به ۱۵۰۰- افزایش می‌دهد.
 
ساعت ۰۹:۲۵ کنترلر به خلبان می‌گوید:”ضمناً سمت left downwind باند ۳۱ به نظر میرسه خوبه، چون با توجه به جهت سرعت باد به سمت ۱۰/۱۳۰ درجه، کم کم داره از جنوب ایستگاه، هوا باز می‌شه”
 
ساعت ۰۹:۲۵:۰۵ تراتل (اهرم سوخت) به موقعیت ۳۵ درجه و گشتاور تا کمتر از ۴% کاهش میابند و در کمترین حالت Flight Idle می‌روند.
 
ساعت ۰۹:۲۵:۳۳ خلبان موقعیت خود را ۲۵ مایلی فرودگاه اعلام می‌کند.
 
ساعت ۰۹:۲۶ خلبان می‌گوید: “میاییم overhead حالا VMC left turn انشالله که باند رو می‌بینیم”
 
ساعت ۰۹:۲۶:۳۵ سرعت (CAS) از ۱۸۰ به ۱۶۸ کاهش میابد؛ و خلبان تراتل را به ۷۳ درجه افزایش می‌دهد تا کاهش سرعت را جبران کند.
 
ساعت ۰۹:۲۶:۴۷ زاویه دماغه ۴+ شده و کارخانه سازنده اعتقاد دارد در اینجا هواپیما در معرض downdraft قرار گرفته است.
 
ساعت ۰۹:۲۷:۱۴ صدای هشدار یخ زدگی بال شنیده می‌شود و خلبان سیستم آنتی آیس را فعال می‌کند.
 
ساعت ۰۹:۲۷:۴۹ هشدار ارتفاع (Altitude Alert Warning) به صدا در می‌آید.
 
ساعت ۰۹:۲۸:۰۸ کمک خلبان می‌گوید: “چه هوای خرابیه” و دوباره هشدار ارتفاع به صدا در می‌آید.
 
ساعت ۰۹:۲۸:۱۶ هواپیما در شرایط توربولانس قرار می‌گیرد؛ و موقعیت رادر (rudder) از صفر به ۲+ تغییر می‌کند.
 
در این لحظات، شتاب g+ بین ۷۵/۰ تا ۲۲/۱ تغییر می‌کند. در این لحظه ارتفاع هواپیما ۱۴۸۰۰ پا هست.
 
پس از چندین ثانیه ارتفاع روی ارتفاع ثابت ۱۵۰۰۰ پا تنظیم می‌شود و hold می‌گردد.
 
ساعت ۰۹:۲۸:۳۱ ارتفاع در حدود ۱۴۷۵۰ پا و تا ۰۹:۳۰:۴۶ تقریبا در همین ارتفاع می‌ماند.
 
ساعت ۰۹:۲۸:۳۱ خلبان موقعیت خود را در ۱۴NM به برج گزارش می‌دهد و در جواب کنترلر می‌گوید: “اطلاع داشته باشید که Left Downwind و Left Base باند ۳۱ خالی از ابر است”
 
ساعت ۰۹:۲۸:۳۷ خلبان دوم می‌گوید: “لفت دان ویند و لفت بیس—باید بریم اورهد.
 
کاپیتان در جواب می‌گوید: “الان که نمی‌تونیم بریم. پشت این ابرهاست.
 
ساعت ۰۹:۲۸:۴۰ کنترلر، آخرین فشار فرودگاه را QNH ۱۰۲۱Hpa اعلام نموده و خلبان آن را بازخوانی کرده و تنظیم می‌کند.
 
این آخرین مکالمه خلبان‌های پرواز ۳۷۰۴ با کنترلر فرودگاه یاسوج است.
 
۰۹:۲۹:۴۴ خلبان سیستم ضد یخ را خاموش می‌کند و خلبان خودکار، زاویه دماغه را ۲+ می‌کند.
 
 
ساعت ۰۹:۲۹:۵۰ تراتل از ۴۱ درجه به ۵۹ افزایش داده می‌شود، اما سرعت هواپیما ناگهان رو به کاهش می‌گذارد و زاویه دماغه شروع به افزایش می‌کند تا جایی که در ۰۹:۳۰:۴۳ زاویه دماغه به ۱۵ درجه می‌رسد و اولین نشانه‌های خطر نمود پیدا می‌کند.
 
سرعت هواپیما به شدت از ۱۷۳ نات به ۱۳۰ نات کاهش میابد و در ۰۹:۳۰:۲۷ کاپیتان می‌گوید: “وای” (مشخص نیست که منظور why? بوده یا اینکه با گفتن “وای” افسوس و ترس را بیان کرده است”
 
ساعت ۰۹:۳۰:۳۲ کاپیتان می‌گوید: “اینا رو off کردی والا دنگ و دونگ میکرد! ”
 
ساعت ۰۹:۳۰:۳۴ کمک خلبان می‌گوید: “فلپ بگیریم کاپتان؟ descend کنیم؟ ”
 عکس پیامی که یکی از مسافران هواپیمای یاسوج، پیش از تیک آف هواپیما از این هواپیما ارسال کرد و زیرش نوشته بود: خدا آخر عاقبت ما را بخیر کنه. تراتل توسط خلبان به ۷۳ درجه افزایش میابد، اما همچنان سرعت هواپیما به طرز خطرناکی کاهش میابد و زاویه دماغه بین ۱۵ و ۱۲ درجه رو به بالا قرار دارد.
 
ساعت ۰۹:۳۰:۴۳ کاپیتان: “ببندش رو ۱۴ تا” (۱۴۰۰۰ پا) و خلبان دوم ارتفاع را روی ۱۴۰۰۰ می‌بندد.
 
ساعت ۰۹:۳۰:۵۹ صدای هشدار ارتفاع (Altitude Alert Warning)
 
کاهش سرعت از ۱۲۹ به ۱۱۹ نات باعث می‌شود که در ۰۹:۳۱:۰۵ خلبان تراتل را روی حداکثر قرار می‌دهد.
 
ساعت ۰۹:۳۱:۱۳ سرعت هواپیما به کمترین میزان رسیده و زاویه حمله به مقدار ۲/۱۷ مورد افزایش قرار گرفته است.
 
ساعت ۰۹:۳۱:۱۵ صدای هشدار واماندگی به صدا در می‌آید و یوک (فرمان) شروع به لرزیدن می‌کند. (stick shaker)
 
خلبان خودکار در این لحظه غیر فعال می‌شود و خلبان دوم دوباره می‌پرسد که فلپ بگیرم؟
 
در این لحظه خلبان‌ها متوجه شرایط خطرناک پرواز می‌گردند و با پایین انداختن دماغه هواپیما، سعی در افزایش سرعت دارند و برای این منظور، زاویه دماغه را به ۶- درجه کاهش می‌دهند.
 
ساعت ۰۹:۳۱:۲۱ کاپیتان: “اتوپایلوت را فعال کن”
 
“اتوپایلوت بده”
دوباره خلبان خودکار فعال می‌شود، اما سرعت عمودی هواپیما به طرز وحشتناکی به ۳۰۰۰- افزایش یافته و حتی به ۳۲۰۰- نیز می‌رسد و هواپیما به شدت ارتفاع از دست می‌دهد و سرعت هواپیما به ۱۳۹ نات افزایش میابد.
 
ست کردن خلبان خودکار و تنظیم مجدد ارتفاع بر روی ۱۵۰۰۰ پایی در شرایط استال، هواپیما را وارد بنک ۲۰- به سمت چپ می‌کند و در حالی که دماغه هواپیما ۸- به سمت پایین است.
 
ساعت ۰۹:۳۱:۲۵ هشدار EGPWS به صدا در میاید و صدای Terrain ahead به گوش می‌رسد.
 
“هشدار برخورد”
ساعت ۰۹:۳۱:۳۲ همچنان سرعت عمودی هواپیما ۳۷۵۰- بوده و سرعت هوایی به ۱۶۷ نات افزایش یافته است. ارتفاع هواپیما به ۱۳۴۷۱ پایی رسیده است و به سرعت به کوه‌های دنا نزدیک می‌شود.
 
زاویه دماغه ۵- و زاویه حمله عدد ۱۱+ را نشان می‌دهد.
 
یک ثانیه بعد مجدداً خلبان خودکار توسط خلبان غیر فعال می‌شود
 
چندین بار صدای Terrain ahead، استرس را در کابین خلبان حکم فرما می‌کند و سپس صدای آزاردهنده Pull up که چندین و چندین بار به گوش می‌رسد، سکوت مرگباری را در کابین حکم فرما میکند.
 
خلبان در ثانیه‌های آخر با اختیار خود، هواپیما را به سمت چپ هدایت کرده و ناگهان وارد بنک ۸۶- درجه می‌شود و دماغه آن بیش از ۷ درجه به سمت بالا قرار می‌گیرد.
 
ساعت ۰۹:۳۱:۴۲ صدای جعبه سیاه قطع می‌شود.
 
از ساعت ۰۹:۳۴ کنترلر به دفعات پرواز ۳۷۰۴ را صدا می‌زند، اما پاسخی دریافت نمی‌کند.
 
پرواز ۳۷۰۴ به تماس‌های برج مراقبت جواب نمی‌دهد و ترس و دلهره، فرودگاه یاسوج و پس از آن مرکز کنترل فضای کشور را دربرمی گیرد.
 
پرواز ۳۷۰۴ هواپیمایی آسمان به کوه‌های دنا برخورد کرده است.
+62
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان

    همیشه در اینگونه موارد خطا را بگردن خلبان یا کمک خلبان یا کادر پرواز و یا هر کس دیگری که زنده نیست و از خودش دفاع نمیتواند بکند میاندازند. بعید هم نیست عده ای هم که دلهره بهشت و جهنم دیگران را دارند بگویند خلبان جون نماز صبح را نخوانده بود بغضب خدای تبارک و تعالی گرفتار شده است. البته من هم چنین فکر میکنم اگر خلبان نماز خودش را بوقت میخواند و یا با وضو پشت فرمان می نشست و بوق و یا برف پاک کن هواپیما را کنترل میکرد این جین به غضب الله گرفتار نمیشد
    12
    50
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    خدا رحمت شان کند و خاک بر سر رهبر و مسئولان رژیم اخوندی برای امکاناتی که در اختیار ملت ایران گذاشته اند.
    3
    82
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۶
    Walter White - آلبوکرکی، ایالات متحده امریکا

    چقدر هم اون "انشالا" و "به امید خدا" گفتن ها تاثیر داشت و خدای خیالی،چقدر هم کمکشان کرد. Rest In Peace
    12
    76
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    انتشار این فایل بعد از این همه مدت بعلت تغییر جهت عکس العمل سپاه هست که تاکنون همه چیز را تکذیب میکرد و چون تیر اتهامات بطرف سپاه هست میخواهد بار اتهامات را از دوشش به زمین بیندازد و گر نه دلیل ندارد تا بعد از این همه مدت با این تفضیل این فایل منتشر شود
    3
    30
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    paksan - ایران، ایران

    کارشناسا باید بگویند به نظر من مشکل از هواپیما بوده و هواپیمایی ایران باید با جدیت این موضوعات رو پیگیری کنه چون اکثر این کارخانه ها برای اینکه اسمشون خراب نشه حتی رشوه میدهند به مسئولین فاسد جمهوری اسلامی تا تقصیر رو گردن خلبان یا فرودگاه بیاندازند ولی به نظر من با این مکالمات یا مشکل کمک خلبان بوده که یکسری چیزها رو آف کرده بوده و جلوی هشدار رو گرفته بوده یا خود هواپیما دارای نقص فنی بوده یا شده
    0
    20
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
    چقدر نشستند و فکر کردند و مکالمات مندرآوردی ا خودشون در آوردند ولی به همگان واضح و روشنه که چون فعالان محیط زیست در این هواپیما بودند و باید حذف میشدند .لعنت به سپاه و خامنه ای و تروریستها
    7
    23
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۶
    mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان

    خیلی سخت بود خواندن متنی که به مرگ انسان های بی گناه ختم میشد، باعث و بانی این مرگ و میرها علی خامنه ای دشمن پرور است که کشور را تبدیل به قتلگاه کرده است ننگ بر اسلامتان ننگ بر الله بی بخارتان
    1
    23
    ‌پنجشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    Tom28 نیست نظرش رو بگه؟ آخه میگفت خلبان بوده با F4 میپریده!!
    1
    0
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۴:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    در غیاب نظر تخصصى دوست همه فن حریفمون، متاسفانه تحصیل در مقطع بالاتر یا تجربه طولانى در یک تخصص، به ما ایرانى ها کمک نمیکنه، متاسفانه بهمون این توهم رو میده که از همه بهتر میدونیم و همه باید به حرف ما گوش کنن، حتى اگه حرفمون اشتباه باشه. من خلبان نیستم (ولى خلبان ها را دوست دارم!!)و هیچ اطلاعى هم در این ضمینه ندارم ، ولى همه جاى دنیا، از همون اولین لحظه اى که خلبان روى صندلیش میشینه، مختصات فرودگاه مقصد رو توى کامپیوتر وارد میکنه و ٩٩٪‏ خلبانها موقع فرود از اتو پایلوت استفاده میکنن و هواپیما رو از کانال أمن پیشنهاد شده فرود میارن. ولى اینجا کاملا معلومه که خلبان کنترل کامل هواپیما رو بدست گرفته بوده و حتى به پیشنهاد هاى مکررفلپ کمک خلبان هم توجهى نمیکنه! آخرین لحظه ها که دیگه هواپیما تو Stall بوده اتو پایلوت رو فعال میکنه که دیگه کار از کار گذشته بوده.
    2
    2
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    مهرداد2538 - تهران، ایران
    والا دنگ و دونگ می کرد؟! وجدان نداره ایرانی بی انظباط لات مسلک.
    1
    2
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    pars40 - فرایبورگ، سوییس
    وقتی ما ایرانی ها یاد گرفتیم که از منافع شخصی خودمون بگدریم برای منافع جمعی ایران آباد میشه . خوب وقتی شکل و ظاهر هواپیما رو میبینید که با تف کاری و چسب کاری سر هم شده برای چی سوار میشید ؟ آدم پیاده یا با الاغ بره بهتره تا تن بده به این خفت .
    0
    1
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    asal30 - بندرعباس، ایران
    من یادمه پارسال همین موقع ها که این هواپیما سقوط کرد خانواده هاشون داشتن گریه میکردن میگفتن یکی از اون افراد بهش زنگ زده که ما اینجا زنده ایم سقوط کردیم. تو یوتیوب هست فیلمش زنی داره گریه میکنه و اینو میگه ولی بنظر می رسید از عمد میخواستن فعالان محیط زیست کشته بشن و اگه تعدادی هم زنده بودن از عمد دیر رفتن دنبالشون تا از سرما بمیرند.
    0
    0
    جمعه ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    با یه جستجوى کوچیک تو اینترنت اگه معنى استال stall رو در پرواز متوجه بشیم، و اگه این مکالمه واقعى باشه و دست کارى نشده باشه، مقصر واضح سقوط این پرواز خلبان بوده. یه جا در مورد استال نوشته بود فرض کنین دارین رانندگى میکنین تو جاده و به یه سربالایى میرسین، اگه با همون دنده سبک بخوایم ماشین رو به بالاى سر بالایى برسونیم باید یا سرعتمون به حدى باشه که ماشین بتونه از این شیب عبور کنه یا با استفاده از دنده سنگین تر به قدرت موتور اضافه کنیم. این مورد در پرواز هم صدق میکنه، وقتى دماغه هواپیما رو بالاست دقیقا حالت ماشینى رو داره که تو سربالایى جاده اس و احتیاج به سرعت بالا داره تا بتونه ارتفاع هواپیما رو زیاد کنه، ثانیه هاى آخر این پرواز مثل ماشینیه که وسط شیب سربالایى گیر کرده و راننده میخواد با دنده سبک، فقط با گاز دادن شیب جاده رو طى کنه، بعد از چند ثانیه موتورى که تو دنده سبک قدرت لازم رو برا بالا رفتن از شیب جاده نداره، متوقف میشه و شیب جاده و جاذبه زمین بطرف عقب میکشه ماشین رو، تو پرواز این حالت رو میگن استال.
    0
    0
    شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۵:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    حالا در نظر بیارین اگه این راننده بخواد از این حالت بیاد بیرون یا باید از دنده سنگین استفاده بکنه، یا معجزه اى بشه و سربالایى به شیب بطرف پایین تبدیل بشه و ماشین بیفته تو سر پایینى. هواپیما دنده نداره مثل ماشین و فقط سرعتش با کم و زیاد کردن قدرت موتور (تراتل) تنظیم میشه ولى اگه اون معجزه اى رو که در مورد ماشین عرض کردم، تو پرواز ممکنه. خلبان باید در موقعیت استال، دماغه هواپیما رو پایین ببره، قدرت موتور رو به حداکثر برسونه تا هواپیما در اثر قدرت موتور و جاذبه زمین بتونه سرعت لازم رو براى بالا بردن ارتفاع پیدا کنه، که آخرین اقدامى که خلبان سعى میکنه انجام بده همین بوده که دیگه خیلى دیر شده بود. خلبان با وجود دید کم، هواى نامساعد بجاى واگذار کردن هواپیما به اتوپایلوت، کنترل کامل هواپیما رو دستش گرفته و بدون توجه به مسیولیت مرگ و زندگى مسافرها و خدمه فقط بخاطر نمایش مهارت خلبانیش اینهمه آدم رو به کشتن داده و وقتى متوجه اشتباه خودش شده که کار از کار گذشته بوده.
    0
    0
    شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.