العربیه :معاون اول رییس جمهور ایران، با اشاره به تلاش آمریکا برای وارد کردن فشار اقتصادی به ایران، شرایط این کشور را خطیر و دشوار دانست و اعلام کرد که آمریکا با اصرار به دنبال فروپاشی اقتصاد ایران است.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، «اسحاق جهانگیری» در جشن نکوداشت صد سالگی تاسیس دانشگاه خوارزمی گفت: «یونسکو اقرار میکند اولین دانشگاه دنیا، دانشگاه جندی شاپور است، اما در ایران یک فاصله ای تا دوره جدید آموزش عالی افتاد و قدری ایران از توسعه عقب ماند.»
وی افزود: «اشتباه است اگر مثل گذشته فکر کنیم سرمایه طبیعی، بزرگترین سرمایه ما است. قطعا بزرگ ترین و مهم ترین منابع طبیعی را داریم اما مهم ترین سرمایهای که این کشور را به توسعه می رساند سرمایه نیروی انسانی است».
جهانگیری در ادامه بیان کرد: «در قرن بیست و یکم شاهد تحولات علم و فنآوری هستیم. امروز گاهی در چند ماه فن آوری طوری پیشرفت می کند که اگر همراهش نشویم عقب می مانیم».
وی تاکید کرد: «برای اینکه ایران همپا با کشورهای دیگر پیش رود و بتواند در این قرن پرتحول از چرخه علمی عقب نماند باید به دانشگاه ها توجه کنیم».
معاون اول رئیس جمهور ایران اعلام کرد که راهی جز زنده بودن دانشگاه وجود ندارد و زنده بودن دانشگاه در عرصه های مختلف اجتماعی فی نفسه برای جامعه مهم است .
وی تاکید کرد: «دانشگاه باید به عنوان نهادی مستقل آرمان خواه و پاسخ گو به نیازهای کشور مورد توجه قرار بگیرد» .
جهانگیری خاطرنشان کرد: «باید لوازم توسعه همه جانبه را برای دانشگاه فراهم کنیم؛ نه اینکه وقتی به تهیه لوازم دانشگاه ها می رسد شروع کنیم به تنگ نظری» .
وی تصریح کرد: «احترام گذاشتن و فراهم کردن محیط مناسب برای دانشگاه ها مهم است. دانشمند و دانشجوی ما باید احساس کند همه چیز برای او مهیا است. باید از روزمرگی فاصله بگیریم. امروز ممکن است کارهایی انجام دهیم که برای آینده کشور مضر باشد؛ برای جلوگیری از چنین شرایطی حتما مرکز آموزش عالی باید بیش از بقیه از روزمرگی فاصله بگیرد».
جهانگیری با اشاره به تلاش آمریکا برای وارد کردن فشارهای اقتصادی به ایران گفت: «شرایط کشور خطیر و دشوار است. آمریکاییها با اصرار به دنبال ایجاد فشار علیه مردم بوده و به تعبیر خودشان به دنبال فروپاشی اقتصاد ایران هستند».
وی گفت: «با اساتید و دانشجوهای زیادی ملاقات داشتم تا این پیام را منتقل کنم که راه برون رفت برای این مشکلات را داریم. دست نیاز به سوی صاحب نظران و نخبگان و دانشگاهیان دراز می کنیم؛ با همدیگر می توانیم از این راه سخت عبور کنیم. اگر این دوران را بگذرانیم مشکلات بزرگ تری را حل خواهیم کرد. از اساتید و دانشگاهیان می خواهیم دولت را در این مسیر یاری کنند».
گفتنی است، پس از خروج آمریکا از برجام، ترامپ، رئیس جمهور این کشور، منتظر تغییر رفتار از سوی ایران است. وی معتقد است که اقتصاد ایران در حال سقوط و فروپاشی است و این مساله در نهایت ایران را مجبور خواهد کرد تا به دنبال یک توافق جدید باشد به جای آنکه برای حفظ برجام تلاش کند.
برخی از مقام های کاخ سفید امیدوارند تحریم ها در نهایت ایرانی ها را به این نتیجه برساند که لازم است از برخی رفتارهایی که مداخله جویانه توصیف شده است دست بکشد. در همین رابطه فهرست 12 بندی مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا از جمله اقدامات آمریکا در این زمینه است. در این 12 بند شروطی برای ایران تعیین شده که در صورت اجرا وضعیت تحریم ها تغییر خواهد کرد.