پراید ۱۱۱ امروز به ۴۷ میلیون تومان رسید - قیمتهای خودرو در بازار ایران

بی بی سی فارسی: با ادامه موج جدید افزایش قیمت خودرو در ایران، قیمت پراید ۱۱۱ امروز یکشنبه (۲۸ بهمن) به ۴۷ میلیون تومان رسیده و رکورد جدیدی را ثبت کرده است؛ قیمت این خودرو دیروز ۴۵ میلیون تومان بود.
 
این افزایش قیمت در سایر خودروها هم مشهود بود بطوری که قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با افزایش ۴ میلیون تومانی نسبت به دیروز، در بازار آزاد به ۸۰ میلیون تومان رسیده است.
 
ظرف چند روز اخیر، قیمت خودرو در ایران به شدت افزایش یافته و این افزایش قیمت‌ فقط محدود به خودروهای پرتقاضا نیست و سایرخودروها هم کم و بیش وضعیت مشابه دارند.
رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) گرانی اخیر را بی ارتباط با فرمول اجرایی این وزارت‌خانه دانسته است.
 
آقای رحمانی افزایش تولید را چاره اصلی کاهش قیمت‌ها اعلام کرده است.
 
منظور از فرمول اجرایی وزارت صمت، اجرای مصوبه عرضه خودرو به قیمت ۵ درصد کمتر از حاشیه بازار است؛ که بر این اساس خودروساز در گام بعدی باید به صورت پلکانی قیمت‌ها را کاهش دهد.
 
دولت هدف از اجرای این طرح را رسیدن به قیمت تعادل بین قیمت کارخانه و بازار آزاد اعلام کرده است.
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو دیروز (۲۷ بهمن) به خبرگزاری صداوسیما گفت:" عرضه کم خودرو به بازار عامل اصلی این افزایش قیمت هاست و این موضوع سردرگمی مصرف کننده را برای خرید یا فروش به همراه دارد."
 قیمت پراید ۱۱۱ در بازار آزاد به ۴۷ میلیون تومان رسیده استاو گفته: "خودرو‌های ۲۰۶ تیپ ۲ که ده روز پیش ۵۹ میلیون و ۵۰۰ به فروش می‌رسید هم اکنون به ۷۶ میلیون تومان افزایش یافته است."
 
از زمان این مصاحبه قیمت این خودرو البته ۴ میلیون تومان گرانتر شده است.
 
این اتحادیه پیشتر با مصوبه عرضه خودرو به قیمت ۵ درصد زیر قیمت بازار مخالفت کرده بود.
 
آقای موتمنی گفته: "ما اعلام کردیم که با این طرح باز هم خودرو گران خواهد شد، زیرا خودروسازان برای ۲ سال آینده تولیدات خود را پیش فروش کرده و نمی‌توانند بیش از این نیاز بازار را تامین کنند."
 
یکی از دلایل گرانی خودرو، کاهش تولید بوده است.
 
آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صمت نشان می‌دهد تولید انواع خودروی سواری در ایران از ابتدای سال تا دی ماه امسال بیش از ۳۵ درصد کاهش داشته که بیشترین کاهش مربوط به گروه خودروسازی ایران خودرو بوده.
 
این خودروساز در ۱۰ ماهه اول امسال ۳۴۹ هزار و ۹۷۸ دستگاه خودروی سواری تولید کرد که در مقایسه با پارسال نزدیک به چهل درصد کاهش داشته است.
کاهش محسوس تولید خودرو در ایران از تابستان آغاز شد؛ زمانی که در سایه تحریم‌های آمریکا نرخ ارز هم افزایش یافت.
 
دست‌اندرکاران بازار خودرو تامین قطعات خودرو که گریبانگیر بازار لوازم یدکی هم شده است را یکی از دلایل عمده کاهش تولید خودرو می‌دانند.
 
با خروج آمریکا از توافق هسته ای با ایران، بخشی از تحریم های پیشین این کشور از جمله تحریم صنایع خودروسازی ایران از نیمه مرداد دوباره از سرگرفته شد.
 
با جدی‌تر شدن تحریم‌ها علیه ایران، تامین قطعات برای خودروسازان داخلی سخت‌تر شد و مراودات مالی آنها با دنیای خارج تنگ شد.
 
رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت تایید کرده "تاکنون تسهیلاتی به قطعه‌سازان پرداخت نشده است. در صورتی که این تسهیلات پرداخت شود تولید افزایش پیدا می‌کند و بازار خودرو ساماندهی می‌شود."
 
یکی از تبعات کاهش تولید "بدقولی" خودروسازان به مشتریان بود؛ در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از شهروندان ایرانی برای خرید خودرو ثبت نام کرده بودند؛ اما نتوانستند در زمان مقرر خودروهای خود را تحویل بگیرند که این اعتراض‌ها کماکان ادامه دارد.
 
در کنار این‌ها عده‌ای نبود نظارت کافی بر قیمت‌ها را از دلایل گرانی خودرو می‌دانند.
 
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران به روزنامه همشهری گفته است: " بعد از آنکه فروشی کارتکسی خودرو در این نمایندگی‌ها ممنوع شد، آنها با تغییر نام این شیوه فروش به فروش «ویرایشی» خودروهای داخلی را به نرخ ۲میلیون تومان کمتر از بازار آزاد با موعد تحویل ۱۰تا ۱۵روزه به مشتریان تحویل می‌دهند و به این شیوه پایه قیمت خودرو در بازار آزاد را تعیین می‌کنند."
 
منظور از فروش کارتکسی به نمایندگی‌ها بسته‌ای شامل خودروهای مختلف است.
 
در فروش "ویرایشی" پول و مشخصات خریدار گرفته می‌شود و پس از مدتی (یک هفته تا ۱۰ روز) خودرو پلاک شده و تحویل داده می‌شود که به قیمت بازار بسیار نزدیک است.
منبع: بی بی سی فارسی
+25
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    اسپیسر - لندن، انگلستان
    اَه اَه به این سیستم. اگر این مدیریت نیست پس ..... است. (جای خالی را پر کنید)
    1
    19
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    scandal - برلین، آلمان

    یکی از مهارتهای مارمولک های شپشو گران نمودن اجناس میباشد تا پول بیشتری بچاپند! یعنی هنری که آنان دارند که قادر هستند شن را در کویر و صحرا به قیمت بسیار گزاف بفروش برسانند!
    4
    29
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد
    ملتی که عرضه عرض اندام ندارد باید خیلی بیشتر از اینها بپردازد!
    1
    16
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    آزاذه - تهران، ایران
    حالا مردم عوض اینکه خرید و فروش پراید را ممنوع کنند عین چهارپای گوش دراز هجوم به خرید پراید میکنن
    2
    21
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    نسبت قیمت و کیفیت این ماشین با هم نسبت معکوس دارن، هر چى قیمتش بالاتر میره، کیفیتش پایینتر میاد، بر خلاف معیار هاى صنعتى دنیا!!!
    2
    12
    یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    وستینگهاوس - هامبورگ، آلمان
    هر چقدر گرونتر میشه مردم بیشتر طمع می کنند برای خرید و حمله می کنند به سایتهای فروش خودرو که پس از تحویل با قیمت بیشتری در بازار آزاد بفروشند و سود کنند غافل از اینکه دارند چرخ کمپانیهای تولید کننده خودروهای آشغالی را سریعتر می چرخانند. د لا مصبا چند ماه نخرید بزارید خودروها رو دستشون بمونه اینقدر احمقانه اجازه ندید تو روز روشن تو پاچتون بکنند ......
    0
    1
    دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.