معراج رسول اف / ایران بریفینگ : نیروی زمینی سپاه پاسداران ایران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد در جریان یک حمله انتحاری که شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن «با استفاده از یک دستگاه خودرو مملو از مواد منفجره در مجاورت اتوبوس حامل یکی از یگانهای قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه صورت گرفت»، دست کم ۲۷ نفر از سرنشینان این اتوبوس کشته شدهاند.
قرارگاه قدس سپاه در بیانیهاش گفته : سرنشینان این اتوبوس نیروهایی بودند که پس از اتمام ماموریت مرزبانی از منطقه در جاده خاش- زاهدان هدف حمله انتحاری قرار گرفتند.
خبرگزاری ایرنا میگوید، منابع غیر رسمی تعداد کشته شدگان را بین ۲۷ تا ۴۱ نفر اعلام کردهاند.
این حادثه ساعاتی پس از آن انجام گرفت که مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در نشست ورشو ایران را حامی تروریسم در خاورمیانه معرفی کرد ، ساعاتی بعد این انفجار صورت گرفت و وزیر خارجه ایران در توئیتی ضمن اشاره به این حمله ایران را قربانی تروریسم معرفی کرد و حمله کنندگان را نیز به حاضران در نشست ورشو منتصب نمود .
بلافاصله وزارت خارجه لهستان به توییت محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره همزمانی نشست ورشو و حمله مرگبار انتحاری در ایران واکنش نشان داده و در توییتی نوشت: “امروز هیچ تروریستی در ورشو نیست.”
وزارت خارجه لهستان در حساب توییتر رسمی خود با مخاطب قرار دادن آقای ظریف نوشته است که لهستان تروریسم را در هر شکلی محکوم میکند و افزوده که واکنش به حادثه جاده خاش-زاهدان هم نمیتواند متفاوت باشد.
در ادامه واکنشهای مقامهای جمهوری اسلامی ،علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی این حمله را به «سازمانهای جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه» نسبت داد.
در پیام رهبر جمهوری اسلامی که روز پنجشنبه، ۲۵ بهمن، در رسانههای ایران منتشر شد، با اشاره به اینکه «ارتباط عاملان این جنایت با سازمانهای جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه مسلم است»، به «دستگاههای مسئول» دستور داده است که بر این ارتباط «تمرکز کنند و آن را با جدیت دنبال کنند».
علی خامنهای در پیام خود اشارهای به جزئیات این ارتباط یا شواهدی که آن را «مسلم» نشان میدهد نکرده است.
سایر مقامهای جمهوری اسلامی نیز با محکوم کردن این حمله، آن را به کشورهای دیگر نسبت دادهاند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز در پیام خود بدون ذکر شواهدی، این حمله را به «کاخ سفید، تلآویو و ایادی منطقهای آنان» نسبت داد.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، گفته است سپاه انتقام این حمله را «از دشمنان خبیث و وابسته به اردوگاه استکبار جهانی» خواهد گرفت. معاون او، علی فدوی، نیز گفته است پاسخ به این حمله «به جغرافیایی که مربوط به خود ما هست محدود نیست و مربوط به جغرافیای انقلاب اسلامی است»
انفجار زاهدان و استفاده تبلیغاتی جمهوری اسلامی از آن و تلاقی اش با نشست ورشو این حدس و گمان را تقویت می کند که پیش از آنکه این حمله تروریستی کار گروههای مخالف جمهوری اسلامی همچون جیش العدل باشد یک عملیات خود زنی امنیتی در جمهوری اسلامی بشمار رود، بخشهایی از اپوزیسیون ایران و فعالان سیاسی خارج از کشور معتقدند این حمله یک نمایش مظلوم نمایی برای استفاده تبلیغاتی ایران است.
محمد رضا حیدری دیپلمات سابق ایران در نروژ در توئیتر خود نوشته است : چرا هر وقت نظام ولایت فقیه در تنگناه است ناگهان یک اقدام تروریستى در کشور رخ مى دهد و رژیم هم از آن بعنوان ابزار تبلیغاتى براى مظلوم نشان دادن خود بهره بردارى مى نمایید ؟
امیر فرشاد ابراهیمی روزنامه نگار نیز در توییتر خود نوشت : در روز اول نشست ورشو درست ساعاتی بعد آنکه مایک پنس میگه ایران حامی تروریست هست اتوبوس پاسداران در زاهدان منفجر میشه بعد سایبریهای جمهوری اسلامی مینویسند #ایران_قربانی_تروریسم که البته این همزمانی بیشتر ثابت میکنه حامی تروریست هست تا قربانی و حاضرهست برای نمایش مظلومیتش پاسدارهای خودش را هم بکشه !
در حمله تروریستی دیگر در شهریورماه امسال در مراسم رژه نیروهای مسلح که جمهوری اسلامی آن را کار عوامل تجزیه طلب معرفی نمود دست کم قصور ماموران امنیتی ایران از سوی کمیسیونی در مجلس ایران مسلم گردید اما گزارش نهایی را به شورایعالی امنیت ملی ایران واگذار نمودند که هرگز منتشر نشد .
در حادثه اهواز نیز انگشت اتهام به سمت نیروهای نظامی و امنیتی ایران نشانه رفته بود.
منبع: ایران بریفینگ