العربیه : رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران، اکثریت جامعه پزشکی در این کشور را زیر خط فقر دانست و اعلام کرد فقط عدهای هستند که از حرفه پزشکی سوءاستفاده میکنند.
«ایرج فاضل»، رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران، جمعه 1 فوریه 2019، با اشاره به این که در حال حاضر چالشهای بزرگی در حوزه درمان ایران وجود دارد به خبرگزاری ایلنا گفت: «درمان کشور در بخش خصوصی یا دولتی وضع مطلوبی ندارد و باید نگاه تازه ای به این حوزه داشت».
وی با تاکید بر این مطلب که بخش خصوصی رقیب بخش دولتی نیست، تصریح کرد: «آنچه مسلم است در حوزه درمان با این روش که جلو رفته ایم خیلی موفق نبوده ایم. اینکه تعرفه های عجیب و غریب به جامعه پزشکی تحمیل کنیم به جایی نمی رسیم. پیشنهاد ما به مسئولان جدید وزارت بهداشت این است که تعرفه گذاری بخش خصوصی را به عهده سازمان نظام پزشکی بگذارند تا مشکلات بیمارستان ها رفع شود».
فاضل با عنوان این مطلب که جامعه پزشکی از دو طرف در حال صدمه خوردن است، افزود: «یکی اینکه گفته می شود رشته پزشکی پولساز است و دیگری اینکه در حال حاضر اکثریت جامعه پزشکی زیر خط فقر قرار دارند و فقط عده ای هستند که در این بین از این حرفه و رشته سوءاستفاده می کنند».
رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران ادامه داد: «البته مشکل برخورد با افرادی که از رشته پزشکی سوءاستفاده می کنند وجود دارد و راه آن دریافت مالیات از آنان است. در واقع می توان با مالیات مشکل سوءاستفاده در پزشکی را حل کرد».
وی با بیان این مطلب که جامعه پزشکی رو به فقیرتر شدن میرود، اظهار کرد: «این درست نیست که یک پزشک تمام عمر تحصیل کند و بعد با فقر زندگی کند».
فاضل در ادامه به موضوع بودجه سلامت اشاره کرد و افزود: «مراجعات بی ثمر، اقلام دارویی که در نسخه ها نوشته می شود و تجویز تصویربرداری های پزشکی بیهوده باعث شده ما شاهد افزایش هزینه ها در نظام سلامت باشیم».
رئیس مجمع انجمنهای علمی گروه پزشکی گفت: «این بخش از نظام سلامت نیاز به نظم دارد که مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی می تواند این نظم را ایجاد کند».
ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نیز پیش از این درباره وضعیت کنونی جامعه پزشکی به خبرگزاری مهر گفت: «تقسیم کار به درستی انجام نشده است. در حالی که در خیلی از مراکز و روستاها و شهرهای دورافتاده به پزشک نیاز داریم، اما از پزشکان عمومی استفاده نمی شود. در سایر کشورها، پزشکان عمومی در مدارس نیز حضور دارند. اما متاسفانه ما حتی در مراکز بهداشت روستایی و شهرهای کوچک، به طور دائم پزشک نداریم».
وی در پاسخ به این سئوال که آیا خط فقر برای جامعه پزشکی وجود دارد یا خیر، افزود: «خط فقر یعنی اینکه درآمد کمتر از چهار میلیون تومان نداشته باشیم. در حالی که یک پزشک عمومی که 15 سال پیش بازنشسته شده و امکان طبابت دوباره ندارد، با حقوق 1.5 تا 2 میلیون تومان زندگی می کند. یعنی او زیر خط فقر است».
خسرونیا ادامه داد: «خیلی از پزشکان هستند که درآمد زیر خط فقر دارند، اما فقط 5 درصد جامعه پزشکی از درآمد بالایی برخوردارند و بین 50 تا 60 درصد جامعه پزشکی به زور خرج زندگی خودشان را تامین می کنند».
به گفته رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، خیلی از مردم تصور میکنند که همه ویلاها و برجها برای پزشکان است. در حالی که چنین تصوری اشتباه است.