یک فروشگاه زنجیره ای در آلمان از حجاب فروشنده خود شکایت کرد

دویچه وله : حجاب زنان مسلمان در محل کار همیشه محل جدل در کشورهای اروپایی بوده و گاه حساسیت‌برانگیز شده است. اما آیا فروشگاه‌ها نیز مجازند از استخدام زنان محجبه سر باز زنند؟ کارفرمایی از فروشنده باحجابش به دادگاه شکایت کرده است.
 
آزادی مذهب، یکی از حقوق پایه‌ایست. اما آزادی نحوه اداره اموال شخصی، از جمله شرکت یا فروشگاه برای صاحب مال نیز جزیی از حقوق پایه‌ است. از هفته گذشته دادگاه کار فدرال در شهر ارفورت در شرق آلمان درگیر بررسی موردی است در میانه این دو "حق".  
 
مدیر یک فروشگاه زنجیره‌ای به فروشنده زن مسلمان‌اش دستور داده که از این پس با روسری سر کار حاضر نشود. این زن ترک‌تبار از سال ۲۰۰۲ در یکی از شاخه‌های این فروشگاه در شهر نورنبرگ شده مشغول به کار بوده است. او در ابتدا حجاب نداشته است. اما در سال ۲۰۱۶ و پس  از مرخصی زایمان با حجاب به سرکارش بازگشته است.
 
کارفرما از او خواسته است هنگام حضور سر کار از استفاده از هر نشانه‌ای که از وابستگی مذهبی یا سیاسی حکایت داشته باشد، پرهیز کند. فروشگاه یاد شده به او مقررات پوشش در آنجا را یادآور شده که می‌گوید هرگونه حجاب و پوشاندن موها برای کارکنانی که با مشتریان تماس دارند، ممنوع است.
 
فروشنده مسلمان این فروشگاه اما این را نشانه تبعیض دانسته و به دادگاه کار شهر نورنبرگ شکایت برده است. دادگاه این شهر در سال ۲۰۱۷ به نفع این زن رای داد و کارفرما را محکوم به پرداخت حقوق معوقه زن مسلمان کرد. اعتراض این فروشگاه زنجیره‌ای به رای دادگاه نورنبرگ به جایی نرسید. دادگاه ایالتی نورنبرگ نیز رای دادگاه کار را تایید کرد و گفت که مقررات فروشگاه یاد شده، غیرقانونی است.
 
 این در حالی است که دیوان عالی اتحادیه اروپا در دو مورد در گذشته خلاف این رای داده است. این دیوان در مارس ۲۰۱۷ رای داد که شرکت‌ها حق دارند در مقررات داخلی خود بر عدم استفاده از نشانه‌‌های تعلق مذهبی و جهان‌بینی کارکنان در تماس با مشتریان تاکید کنند. فروشگاه زنجیره‌ای ارفورت نیز به اتکای همین موارد به رای دادگاه کار و دادگاه ایالتی نورنبرگ اعتراض کرده است. اما دادگاه ایالتی گفته است که در این مورد خاص نمی‌توان به رای دیوان عالی اتحادیه اروپا استناد کرد. زیرا رای دیوان یاد شده برای خدماتی صدق می‌کند که به طور خاص به حسن نیت و تفاهم مشتریان خود وابسته‌اند و در صورت عدم رعایت نکات لازم در این زمینه دچار خسارت می‌شوند. 
 
قاضی‌های دادگاه ایالتی نورنبرگ استدلال کرده‌اند که در مورد خاص این فروشگاه هیچ نشانه‌ای دال بر تاثیر حجاب فروشنده بر میزان خرید مشتریان و احتمال ضرر و زیان فروشگاه وجود ندارد، زیرا از این فروشگاه‌ها مشتریان مختلف با انواع مذاهب و ملیت و سلیقه خرید می‌کنند. آنها هم‌چنین گفته‌اند که زنان مسلمان محجبه به تصویر معمولی کوچه و خیابان در آلمان تعلق دارند. از این گذشته تماس مشتریان و فروشنده‌ها در این فروشگاه زنجیره‌ای تقریبا کم است چون فروشگاه عمدتا به شکل سلف سرویس اداره می‌شود.
 
حالا باید دید دادگاه کار فدرال آلمان به نفع کدامیک رای می‌دهد.
+61
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد

    کارفرما هم پس می تواند از این ازادی که هست استفاده کند و بگوید کارگرانی که برای فروشگاه و یا شرکتی که من کارفرمایش هستم , در زمان کارشان باید لباس رسمی کار بر تن کنن و از لباسها یا روسری و غیره استفاده نکنن . یا کارفرما میتواند بگوید اصلا" من نه اینکه خانم حجابی را استقدام نمیکنم اجازه هم نمیدهم که خانمهای مستقدم از روسری و حجاب در زمان کار استفاده کنن.
    1
    25
    ‌سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    گور پدر مذهب، اما پرسش برانگیز اینست: در این چهل سال آزرگار که «بلند پایه ترین زنان کشورهای اروپایی» که بهنگام سخنرانی در باره حقوق بشر دو متر زبانشان دراز است، و همچنین بر بالاترین مناصب وزارت کشورهای متبوع خود نیز نشسته اند و همچنین «سفیران زن»، «نخبگان سیاسی و تجاری زن» و «نمایندگان سیاسی زن» تمامی کشورهای اروپایی چرا با حجاب کامل بحضور نمایندگان «جمهوری تروریستی ایران» شرفیاب می شوند! چرا دادگاه حقوق بشر اروپا و مراجع قضایی آلمان ککشان هم نمی گزد! سئوال اینست: مگر حقوق و مزایای این جماعت وزیر و سیاستمدار اروپایی از مالیات امثال همین زن فروشنده پرداخت نمی شود؟!‌ اگر مراجع قضایی آلمان و اروپا براستی ریگی به کفش ندارند این موضوع را نیز کنار آن پرونده آن کارگر زن فلک زده که برای لقمه ای نان به آلمان پناه آورده کنار هم نهاده قضاوت کنند که آیا حجاب بر سر کردن سفیران و وزرای زن اروپایی نیز «نشانه‌‌های تعلق مذهبی و جهان‌بینی» این نمایندگان دولت آلمان در تماس با ٬٬مشتریانشان٬٬ است یا اینکه زن فلک زده از همه جا بیخبر را تنها گیر آورده اند ؟!
    17
    12
    ‌سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    آنطرف سکه حقوق بشر در اروپا: کارفرمایان در اروپا حق دارند برای رسیدن به اهداف سیاسی و جلب رضایت مشتری به کارمندان زن خود دستور دهند که با حجاب کامل در محل کار حاضر شوند! فرقی نمی کند حالا این زن وزیر امور خارجه سوئیس باشد، این زن سفیر نروژ در ایران باشد، این زن وزیر بازرگانی سوئد باشد. این زن رئیس شرکت بازرگانی حفاری و اکتشاف نفت ایتالیا باشد، فرقی نمی کند، مهم حفظ منافع تجاری شرکت است. در چنین شرایطی درود بر حجاب، گور پدر حجاب و آزادی زنان.
    11
    4
    ‌سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    آزاذه - تهران، ایران
    خوب کرد. باحجاب باید تو خونه بمونه و از شوهرش اطاعت کنه
    2
    7
    ‌سه شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.