سگو (سوم از راست) همراه با نگهبانان زندان - قبول اتهام جاسوسی به معنی گرفتن مجازات سبکتری است یکی از وزرای سابق اسرائیل به جرم جاسوسی به نفع ایران با مجازات یازده سال حبس مواجه است.
روز چهارشنبه، ۱۹ دی (۹ ژانویه)، وزارت دادگستری اسرائیل در اطلاعیهای اعلام کرد که گونن سِگِو، وزیر اسبق انرژی و امور زیربنایی در کابینه اسرائیل، پیش از برگزاری محاکمه، اتهام جاسوسی به نفع جمهوری اسلامی ایران را پذیرفته و جلسه دادگاه برای تعیین مجازات او احتمالا ماه آینده برگزار خواهد شد.
در قوانین اسرائیل جاسوسی به نفع دولتهای خارجی جرمی جدی محسوب میشود و برای آن مجازاتهای سنگین شامل دورههای طولانی حبس پیشبینی شده است. با قبول اتهام بدون برگزاری محاکمه، مجازات سبکتری برای آقای سگو تعیین خواهد شد.
در صورتی که متهم این پرونده از قبول اتهام خودداری میورزید، لازم بود این پرونده در دادگاه پیگیری شود که احتمالا مستلزم محاکمهای طولانی و پرهزینه با نتیجهای نامعلوم بود. با قبول اتهام، روند محاکمه متهم به یک جلسه جهت صدور حکم تقلیل خواهد یافت و در مقابل، دادستانی هنگام طرح دادخواست خود در جلسه محاکمه، خواهان مجازات سبکتر یازده سال حبس برای متهم خواهد شد و وکلای متهم اتهام وارد شده و دادخواست دادستانی را به چالش نخواهند کشید.
گونن سگو در دهه ۱۹۹۰ میلادی نماینده کنست - پارلمان اسرائیل - بود و از سال ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۶ سمت وزارت انرژی و امور زیربنایی را در کابینه به رهبری حزب کارگر برعهده داشت. پیشتر او عضو یک حزب دست راستی بود اما به منظور حمایت از لایحه دولت در مورد "توافق موقت در مورد کرانه غربی و باریکه غزه" موسوم به اسلو ۲، به حزب کارگر پیوست. دولت برای تصویب این توافقنامه، به رای آقای سگو نیاز داشت.
اسلو ۲ بخشی از توافقهای صلح بین اسرائیل و فلسطینیان است.
در ماه ژوئن سال گذشته، گونن سگو به ظن جاسوسی به نفع ایران بازداشت و ماه بعد رسما متهم شد. به گفته سرویس اطلاعاتی اسرائیل، تشکیلات اطلاعاتی ایران برای مدتی آقای سگو را به کار گرفته بود و از او اطلاعات کسب میکرد. در مورد نوع اطلاعاتی که احتمالا در دسترس آقای سگو بوده و در اختیار تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی قرار گرفته و دوره زمانی این همکاری جزئیاتی منتشر نشده است.
گونن سگو دارای پیشینه کیفری به خاطر ارتکاب جرایم عادی هم هست.
در سال ۲۰۰۴، او به اتهام قاچاق سی هزار قرص روانگردان از هلند به اسرائیل با استفاده از گذرنامه دیپلماتیک محاکمه و به زندان محکوم شد. تاریخ انقضای گذرنامهای که برای این منظور از آن استفاده کرده بود هم جعل شده بود. در مورد این پرونده هم، او با قبول اتهام، مجازات سبکتری گرفت. سابقه کیفری آقای سگو همچنین شامل اقدام برای کلاهبرداری با استفاده از کارت اعتباری است.
مقامات جمهوری اسلامی در مواردی از نفوذ در تشکیلات اطلاعاتی کشورهای دیگر از جمله کشورهای پیشرفته جهان سخن گفتهاند. در پی انتشار خبر بازداشت گونن سگو، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در اشاره به تلاش کشورهای دیگر برای نفوذ اطلاعاتی در ایران، گفت: "بخش ضد جاسوسی وزارت اطلاعات از قویترین بخشهای وزارتخانه و قویترین بخش در دنیاست چنانکه در کابینه یکی از دشمنانمان ما جاسوس داشتیم."
اسرائیل نیز پیشتر از اشراف اطلاعاتی به خصوص بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی سخن گفته است.
اوایل سال گذشته میلادی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از عملیات موفقیتآمیز ماموران اطلاعاتی آن کشور در داخل خاک ایران شامل شناسایی مراکز هستهای و انتقال مقادیر قابل توجهی مدارک به خارج خبر داد. ماه گذشته هم او گفت که ماموران اطلاعاتی اسرائیل "به طور دورهای به ایران سر میزنند و فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی را زیر نظر دارند."
در جمهوری اسلامی ایران، گاه به افراد متهم به ارتکاب "جرایم امنیتی" یا ابراز مخالفت سیاسی اتهام جاسوسی به نفع کشورهای دیگر به خصوص آمریکا و اسرائیل هم زده میشود. همین اتهام علیه برخی از شهروندان دوتابعیتی ایران که هنگام سفر به زادگاهشان بازداشت شدهاند هم مورد استفاده قرار گرفته است.
+16
رأی دهید
-3
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.