سخنگوی وزارت خارجه ایران: سخنان ترامپ در مورد گفت‌وگو، آرزوهای باطل و محال است

 بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته‌های رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه مقامات جمهوری اسلامی «خواستار گفت‌وگو هستند» را «آرزوهای باطل و محال» خواند و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز مدعی شد که مقامات آمریکایی به تازگی «دو بار» برای مذاکره به او «پیام» داده‌اند.
 
رئیس‌جمهوری آمریکا روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید با ذکر این‌که «وضع در ایران خیلی بد است»، گفت که خروج آمریکا از توافق اتمی با ایران، پیامدهای منفی گسترده‌ای بر تهران گذاشته و «آن‌ها می‌خواهند گفت‌وگو کنند».
 
به گزارش خبرگزاری ایرنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، یک روز پس از اظهارات دونالد ترامپ، سخنان رئیس جمهوری آمریکا را «تکرار همان زیاده‌خواهی و جاه‌طلبی‌های قدرت‌های قرون وسطایی و تاریخ مصرف گذشته» خواند.
 
آقای قاسمی در ادامه گفت: «ترامپ صرفاً آرزوهای باطل و محال خود را بیان می کند که با واقعیت‌های موجود هیچ تطابقی ندارد».
 
وی با بیان اینکه ایران «دهه‌هاست با فشارها و سیاست‌های تحریمی آمریکا آشنا و رو در رو است»، افزود که جمهوری اسلامی «هیچگاه در برابر فشارهای ظالمانه آمریکا سر فرود نخواهد آورد».
 
در همین حال علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، نیز روز دوشنبه گفت که «ایران هیچ سیگنال و پیامی برای مذاکره با آمریکا نداده» است.
 
وی مدعی شد: «آمریکایی‌ها در سفر اخیر من به افغانستان دوبار برای مذاکره پیام دادند و دروغ می‌گویند که ما برای مذاکره به آنها پیام می‌دهیم».
 
آقای شمخانی جزئیات بیشتری درباره این ادعای خود بیان نکرد.
 
حدود سه هفته پیش نیز روزنامه الجریده کویت از مذاکره پنهانی دیپلمات‌های ایرانی و آمریکایی در لندن خبر داده بود اما حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در بریتانیا، این گزارش را تکذیب کرد.
 
دونالد ترامپ ۱۲ دی نیز گفته بود جمهوری اسلامی هنوز آماده مذاکره با آمریکا نشده اما «آنها آماده خواهند شد».
 
آقای ترامپ اوایل مرداد ماه از خواست واشینگتن برای مذاکره بدون پیش‌شرط با تهران سخن گفت اما آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که مذاکره با آمریکا را ممنوع کرده است.
 
حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روز سه‌شنبه ۱۳ آذر مدعی شده بود که مقامات آمریکا در سال گذشته هشت بار و در سال جاری سه بار غیرمستقیم درخواست مذاکره با تهران را مطرح کرده‌اند، اما جمهوری اسلامی آن را رد کرده است.
 
مدتی پس از اشغال سفارت آمریکا در تهران توسط گروهی به نام «دانشجویان پیرو خط امام» روابط دو کشور قطع شد اما در سالیان بعد مقامات دو کشور چندین بار به صورت پنهانی مذاکره کردند.
 
سال ۸۶ و در دولت محمود احمدی‌نژاد نیز حسین کاظمی قمی و رایان کراکر، سفیران ایران و آمریکا در عراق، با یکدیگر به صورت مستقیم مذاکره کردند.
 
وزیران خارجه ایران و آمریکا برای نخستین بار پس از قطع روابط دو کشور در دولت حسن روحانی به صورت مستقیم با یکدیگر مذاکره کردند.
 
با این حال رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که موضوع این مذاکرات تنها توافق اتمی بوده و ایران درباره موضوعات دیگر با آمریکا مذاکره نخواهد کرد.
 
در تیرماه بیش از صد فعال سیاسی و مدنی در داخل و خارج ایران در بیانیه‌ای با اشاره به استقبال «جهانی» از دیدار رئیس‌جمهور آمریکا با رهبر کره شمالی و «وضعیت پرخطر منطقه» خواستار «مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیش‌شرط» ایران و آمریکا شده‌ بودند.
 
این بیانیه انتقادهای شدید نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی و مقامات دولت حسن روحانی را به دنبال داشت.
+3
رأی دهید
-14

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.