در خانواده میمون سانان و از جمله بشر، سه نوع تاکتیک برای بارور ساختن تخمکِ مونث ها ایجاد شده است.
1- روش گوریلی – نرهاعظیم جثه هستند ولی کوچکترین بیضه را در بین شامپانزه و انسان و خودشان دارند و رقم اسپرمی که تولید می کنند خیلی پایین است. برای همین گوریل نر چاره ای ندارد جز اینکه غیرتی باشد و امکان تولید مثل سایر گوریل های نر را در نطفه خفه کند.
تخمک گذاری گوریل مونث، زمان مشخصی ندارد. برای همین گوریل نر نمی تواند به اندازه کافی اسپرم تولید کند و به ماده های گروه منتقل کند. گوریل نر ایجاد حرم می کند و بباید غیرتی باشد چون می تواند مطمئن گردد که فقط همان مقدار محدود اسپرم او در لحظه تخمک گذاری ماده ها حضور دارند.
2 – شامپانزه بی غیرت- ولی برعکس گوریل، رقابت اسپرم ها برای این میمون ها حیاتی است. قبیله شامپانزه بزرگتر است و شامپانزه های نر و ماده بدون هیچ محدودیتی با افراد قبیله سکس دارند. شامپانزه نر اگر بخواهد پدر شود باید هر روز با ارقام میلیاردی، اسپرم بسازد و مدام واژن میمون های ماده را با اسپرم خودش پر نگه می دارد. برای همین است که بیضه شامپانزه نر به نسبت بدن و سنگینی شان، ۱۵ برابر بزرگتر از گوریل است.
3- انسان بینابین- ما از گوریل بیشتر اسپرم می سازیم پس ضرورتی ندارد به اندازه گوریل غیرتی باشیم. اما در ضمن مثل شامپانزه باید برای افزایش شانس پدر بودن سکس بیشتری داشته باشیم. ما مردان ظرفیت ساختن تا حدود ۲۵۰ میلیارد اسپرم را هم داریم ولی بیضه میمون ها که مرکز اسپرم سازی است از ما و گوریل ها بزرگتر است. در حقیقت ما از نظر قرار و مدارهای تولید مثل، در بینابین بین غیرت و بی غیرتی هستیم.
بشر همه وسایل و قابلیت های رقابت را به عنوان یک حیوان دارد ولی از حدود ٧٠ هزار سال پیش از حیوان بودن، فاصله گرفته است و شگردهای جدید انسانی برای زاد و ولد و کار و زندگی ایجاد کرده است. ما به کمک قانون ازدواج، اخلاق، رفتارهای بیرون از اراده طبیعت را انجام می دهیم.
مردان ازدواج را برای کنترل رفتار جنسی خود و زنان اختراع کردند و قوانین و حقوق مدنی برای تعیین رفتار و رقابت جنسی شان تهیه کرده اند.
خیلی از ما انسانها البته هنوز بخش بزرگی از رفتار جنسی مان را به دست بخش حیوانی مان می سپاریم و همه جنگ ها، حرص و طمع و خیانت و چندهمسری و … باقیمانده از دوران حیوانی ما است. واما هر روز که می گذرد کنترل بیشتری بر حیوانیت مان پیدا می کنیم.
منبع اصلی - ترجمه: مرد روز