رئیس قوه قضاییه ایران همزمان با تجمع دانشجویان مقابل دانشگاه تهران در اعتراض به واژگونی اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد ضمن تذکر به تجمعات کارگری و دانشجویی از آنها خواست «نردبان دشمن» نشوند تا با استفاده از بستر مطالبات آنان به ساحت نظام آسیب وارد شود.
رئیس قوه قضائیه که اخیرا ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز عهدهدار شده مشخصا اعلام نکرده که منظور او از دشمن کیست.
بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، دوشنبه 31 دسامبر رئیس قوه قضاییه ایران با اشاره به حوادث پس از انتخابات سال 1388 گفت: «جریان فتنه ۸۸ قابل تکرار است زیرا امروز هم دشمن به میدان آمده، هم ابزار درونی کشور را به کار می گیرد، عده ای فریب می خورند یا تعمدا با دشمن همراهی می کنند و به این ترتیب ظرفیت تکرار چنین حوادثی همچنان وجود دارد.»
رهبر نظام و مقامات نزدیک به او در حاکمیت اعتراضات سال 2009 به نتایج انتخابات ریاست جمهوری را «فتنه» و رهبران معترضان را «سران فتنه» مینامند.
آملی لاریجانی با اشاره به ابراز تمایل اوباما به نزدیک شدن به ایران و سپس، تغییر رویکردش پس از مشاهده حوادث سال ۸۸، ادامه داد: «به محض اینکه اوضاع را آشفته دیدند، ورق برگشت و به همراه وزیر خارجه خود، رئیس جمهوری فرانسه و برخی دیگر از سران کشورهای غربی، مدعی «حمایت از مردم ایران» شدند. آنها آشوبگران را مردم میدانستند.»
آملی لاریجانی با بیان اینکه برخی در داخل دشمن را به تحقق رویاهایش امیدوار می سازند، خاطرنشان کرد: «اقشار مختلف مردم از جمله کارگران محترم، دانشجویان و ... مطالبات بر حقی دارند که باید برآورده شود اما این آنها نیز باید هوشیار باشند که نردبان دشمن نشوند و دشمن حس نکند که با استفاده از بستر مطالبات آنان میتواند به ساحت نظام ورود کند.»
او با بیان اینکه نباید اجازه داد «جریان فتنه ۸۸» در لباس دیگری عرض اندام کند، اظهار کند: «گر چه ممکن است مشکلات در نهادی مانند دانشگاه آزاد متعدد باشد و از چشم مسئولان دور بماند اما واقعیت این است که برخی از امور قابل بازگشت نیست.»
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «حسب برخی گزارشها دانشجویان اعلام کردهاند که مکررا مشکلات به مسئولان دانشگاه تذکر داده شده بود. اگر این موضوع واقعیت داشته باشد، حتماً نیاز به پیگرد دارد.»
از سروصدای رسانهای احتراز شود
رئیس قوه قضائیه ایران در عین حال اظهار کرد: «باید از سر و صداهای رسانهای هم احتراز کرد زیرا عدهای دنبال اهداف سیاسی هستند و حالا چنین حادثهای را عرصه تسویه حساب با برخی اشخاص میبینند که این واقعا ناشاسیست و ناپسند است. اینها ربطی به کار دستگاه قضایی ندارد. آنچه به ما مربوط میشود، رسیدگی عادلانه و تعقیب کسانی است که در این زمینه قصور یا تقصیر داشتهاند.»
پس از حادثه واژگونی یک دستگاه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات تهران جمعی از دانشجویان مقابل در ورودی این واحد در اعتراض به بی کفایتی مسئولان تجمع کردند. در این حادثه هشت دانشجو، پدر یکی از آنها و راننده اتوبوس جان خود را از دست دادند و 26 دانشجوی دیگر نیز مصدوم شدند.
دانشجویان با سر دادن شعارهایی از جمله، «مسئول بیلیاقت استعفاء استعفاء» و «مسئول بیکفایت کجایی کجایی؟» خواستار پاسخگویی و حضور مسئولان در میان دانشجویان شدند. روز دوشنبه نیز گزارشها حاکی از آن بود که دانشجویان مقابل دانشگاه تهران اعتراضات خود را برگزار کردند و جمعی از مردم نیز به آنها پیوستند.