ار اف ای فارسی: انتشار ویدیویی از نشست محرمانه آیت الله علی خامنه ای در خصوص حصر میرحسین موسوی همزمان است با اظهارات حسام الدین آشنا، معاون حسن روحانی، در خصوص نمونه بسیار کوچکی از فجایع جنگ ایران و عراق که مستقیماً فرمانده وقت سپاه پاسداران، محسن رضایی، را آماج گرفتند. آیا این همزمانی تصادفی است؟ آیا اظهارات برخی محافل دور و نزدیک قدرت در مورد خطر فروپاشی نظام اسلامی ایران از جمله نشانه های تعیق بحران در درون ساخت قدرت در ایران است؟
محمدرضا شالگونی، فعال سیاسی چپ، در پاسخ به این پرسش ها گفته است :
جمهوری اسلامی ایران فقط با مردم ایران روبرو نیست : با قدرت های خارجی به ویژه با ایالات متحد آمریکا نیز روبرو است. به این معنا که تحریم های احیا شده آمریکا فشار بر جمهوری اسلامی ایران را مضاعف کرده است. اقتصاد ایران در فروپاشی آشکار است و بعید است که جمهوری اسلامی ایران بتواند به خواسته های مردم حتا در سطحی بسیار محدود پاسخ بدهد. در نتیجه بحران ادامه پیدا خواهد کرد...
گزینه های رژیم در مقابل تداوم بحران و فروپاشی اقتصادی کشور کدامند؟ یک احتمال این است که رژیم به یک سلسله سرکوب های خشن تر دست بزند که در این صورت سرنوشت خود را رقم خواهد زد. به این معنا که اشتعال جنبش نارضایتی های مردم عمیق تر و گسترده تر خواهد شد. احتمال دیگر این است که یک سلسله جابجایی هایی در درون قدرت انجام بپذیرد یا حکومت در سیاست هایش تغییراتی انجام بدهد تا خود را از مخمصه موجود نجات بدهد بی آنکه ولایت فقیه را زیر سئوال ببرد.
هیچ بعید نیست که در این عقب نشینی رژیم اسلامی ایران در سیاست هایش در قبال اسرائیل یا در سختگیری هایش علیه زنان تجدیدنظر کند یا تندروی های برخی شریعتمداران را مهار کند. ممکن است حتا که بخشی از هیئت حاکمه آخوندها را کنار بزند تا در هیئت دیگری وارد صحنه بشود. و میدانیم که آمریکایی ها و غربی ها هم خیلی دشمنی با این قبیل اسلامگرایان ندارند. نمونه بارزش عربستان سعودی محمدبن سلمان است...
در واقع، مردم ایران باید خود را برای اتفاق های غیرمترقبه آماده بکنند. قرائن از یک سلسله ناموزونی ها و آشوب ها در عالیترین سطوح قدرت حکایت می کنند. منظورم درشت گویی هایی است در درون قدرت که علی القاعده در چنین شرایطی نباید اتفاق بیافتد، اگر رهبران ایران حقیقتاً با هم متحد می بودند.