وزیر کشور ایران میگوید "دشمنان" درباره اعتراضات "تحلیل غلط" دارند عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، میگوید که دولت از "اختلافات خانوادگی" که در ایران وجود دارد نگرانی ندارد و اعتراضات اخیر، از جمله اعتراضات دی ۱۳۹۶ سازمانیافته نبود.
آقای رحمانی فضلی گفته است: " نه در دیماه گذشته، نه در اعتراضات کامیون داران و بازار، نه در مسائل اقوام و اقلیت ها هیچگونه سازمان یافتگی از سوی اصناف یا جریانات سیاسی و یا حضور به صورت متشکل در این وقایع مطرح نبوده است."
او این فقدان سازماندهی اعتراضات را "نشان شعور و آگاهی مردم و علاقه ایشان به انقلاب و امنیت کشور" دانسته است.
در دی ماه سال ۱۳۹۶ و پس از تجمعی در مشهد، ظرف یک هفته در حدود صد شهر ایران اعتراضاتی خودجوش علیه گرانی و با شعارهای تند ضدحکومتی برگزار شد.
این اعتراضات در مواردی به درگیری با ماموران و خشونت کشیده شد و بیش از ۲۰ نفر در جریان آن کشته شدند. بیش از پنج هزار نفر هم در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.
پس از دی ماه ۹۶ هم تجمعات اعتراضی متعدد در شهرهای مختلف ایران برگزار شده است که در بسیاری از آنها شعارهایی علیه سران حکومت و سیاستهایشان داده میشود.
همچنین از زمستان گذشته اعتراضاتی علیه حجاب اجباری در ایران انجام شده است.
به تازگی وزیر اطلاعات ایران هشدار داده است که تلاش مخالفان خارج از کشور برای آن که "صف مبارزه خودشان با جمهوری اسلامی را یکی کنند" این نتیجه را دارد که " شرایط متفاوت امنیتی به وجود میآید".
وزیر کشور ایران امروز، پنجشنبه ۶ دی، گفته است اختلاف نظرهایی که در ایران وجود دارد "اختلافات خانوادگی" است، که جای نگرانی ندارند.
آقای رحمانی فضلی رسانههای خارجی را متهم کرده است که "روی مسائل کوچک در ایران تمرکز میکنند تا عدم وحدت در کشور را نمایش دهند".
از نظر وزیر کشور ایران هیچ یک از این مسائل به گفته او کوچک "امنیت ملی را تهدید نمیکند".
وزیر کشور ایران دو ماه پیش با اشاره به "ناآرامی های اخیر" گفت: "وقتی تهدیدها را طبقه بندی می کنیم این نوع تهدیدات و حرکاتی که در چندین ماه گذشته با آن روبهرو بودیم از جمله مهمترین تهدیدات است و نباید به سادگی از کنار آن گذشت". 'تحلیل غلط' آقای رحمانی فضلی روز پنجشنبه گفته است که دشمنان خارجی ایران "تحلیلی غلط" از اعتراضات دی ماه دارند، که "همین تحلیل های غلط را هم در سال ۸۸ انجام میدادند" اما در آن مقطع هم اعتراضات خاتمه یافت.
حسن روحانی، رئیس جمهور، دو روز پیش در اظهارات مشابهی گفت: "حوادث اوایل دی ماه پارسال باعث شد آمریکاییها با برداشت غلط و تصور ناروا" موضع سرسختانهتری علیه ایران بگیرند و از جمله تحریمها را برگردانند.
عبدالرضا رحمانی فضلی گفته است که پس از همبستگی مردم، مهمترین مساله در ایران رضایت اجتماعی و اقتصادی است که برای تامین آن باید "زمینههای فعالیت بخش خصوصی را فراهم و موانع را برداریم."
این در حالی است که یکی از محورهای اعتراضات کارگران و معلمان در یک سال اخیر، روند خصوصیسازی در ایران بوده است.