ارتش آلمان در حال بررسی برنامهایست که امکان میدهد شهروندان دیگر کشورهای اتحادیه اروپا بتوانند در این سازمان خدمت کنند. برخی از دولتمردان با این طرح مخالف هستند.
کمبود نیروی کارآمد در بسیاری عرصهها در آلمان به چشم میخورد. ارتش این کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنا بر گزارش رسانههای آلمان، ارتش این کشور حال به دنبال گرفتن نیرو از دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. ابرهارد سورن، بازرس کل ارتش آلمان گفته است که گرفتن افراد کاردان در برخی عرصهها گزینهایست که باید بررسی شود.
آقای سورن در این رابطه به پستهایی مانند پزشکی ارتش یا کارشناس رایانه و مانند آن اشاره کرده و گفته است در دورهای که کشور با کمبود نیروی انسانی کارآزموده روبروست، باید در همه عرصهها به دور و بر نگاه کنیم و برای تأمین نیروی انسانی در آینده چارهای بیاندیشیم.
واکنشهای محتاطانه به این پیشنهاد
آلمان پارلمان اتحادیه اروپا را در جریان این طرح گذاشته است. بیشتر کشورها اما با این طرح واکنشی محتاطانه نشان دادهاند. به ویژه کشورهای شرق اروپا. مثلا بلغارستان نگران این است که مبادا این طرح نیروهای کارآزموده لهستان را به جای خدمت برای کشور خود، جذب آلمان کند.
اورزولان فوندرلاین، وزیر دفاع آلمان از افزایش شمار سربازان، به ویژه سربازان زن در ارتش آلمان خبر داده است در حال حاضر ۵۳۰ هزار شهروند ۱۸ تا ۳۰ ساله از سایر کشورهای اروپایی در آلمان زندگی میکنند. این همان بخش از نیروی انسانی است که آلمان به آن چشم دوخته است.
هانس پتر بارتلز، کمیسر نظامی آلمان از جزب سوسیال دموکرات گفته است که این اقدامی عادی است و آلمان در حال حاضر سربازان زیادی دارد که تبار خارجی دارند یا از حق تابعیت دوگانه برخوردار هستند. با این حال او بر این عقیده است که این توهم است که آلمان بتواند کمبود نیروی خود را از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا تامین کند.
حتی بدون گرفتن نیرو از سایر کشورهای اروپایی نیز شمار افراد ارتش آلمان در حال افزایش است. اورزولا فوندرلاین، وزیر دفاع آلمان گفته است: «ارتش ما تا پایان امسال ۱۸۲ هزار سرباز زن و مرد خواهد داشت که این ۲۵۰۰ نفر بیشتر از سال گذشته و ۶۵۰۰ نفر بیشتر از پایینترین عده سربازان در سال ۲۰۱۶ است.» به گفته او ۱۲ درصد ارتش آلمان را زنان تشکیل میدهند که این خود نسبت به گذشته یک رکورد است.
هنوز روشن نیست ارتش آلمان تا چه اندازه گسترش خواهد یافت. خانم فوندرلاین میٰگوید این به وضع امنیتی آلمان و وظایف برآمده از آن بستگی دارد. برنامه میانمدت آلمان این است که شمار سربازان را تا سال ۲۰۲۵ به ۲۰۳ هزار نفر افزایش دهد، از جمله در زمینه امنیت سایبری و پروژههایی در محدوده دفاع از امنیت اروپا.