این زن ۳۵ ساله با طرح شکایتی خواستار «اعاده حیثیت و بازگرداندن اموالش شده است»، تصاویری از آسیبدیدگی جسمی این شهروند ایرانی همراه با تاییدیه پزشکی قانونی در خصوص ضرب و شتم او در خبرگزاریها نیز منتشر شده است.
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در واکنش به این اتفاق، در نامهای از وزارت امور خارجه ایران خواسته بود تا موضوع برخوردهای پلیس فرودگاه تفلیس را مورد بررسی قرار داده و واکنش مناسب با موضوع را نشان دهد.
به گفته حرمت الله رفیعی، این ویدیو فقط یک مورد از «برخوردهای چالشبرانگیز و نامحترمانه با اتباع ایرانی در مرزهای گرجستان» است و «موارد دیگری هم بوده است.»
این فعال صنعت گردشگری ایران پرسید: «چرا مسافر ایرانی که مدارک کاملی داشته ۲۰ ساعت در فرودگاه گرجستان بازداشت شده است، اگر این شخص تخلفی داشته قانونی رسیدگی میکردند اگر هم متخلف نبوده، پس علت این برخورد چه بوده است.»
رفیعی از سفیر ایران در گرجستان خواست تا «سریعتر از ادامه این رفتار توهینآمیز جلوگیری کند.»
جواد قوام شهیدی، سفیر ایران در تفلیس روز جمعه با داوید زالکانیانی، وزیر خارجه گرجستان دیدار و گفتوگو کرد. بررسی موضوع تردد ایرانیان به گرجستان از جمله موضوعات گفتوگو با وزیر خارجه این کشور اعلام شده است.
به گفته سفیر ایران در گرجستان، با معاون وزارت خارجه گرجستان، معاون وزارت دادگستری، مشاوران نخستوزیر، رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان و ایران و اداره کل کنسولی وزارت خارجه گرجستان درباره مشکلات ایجاد شده برای ایرانیان، گفتوگو کرده است.
قوام شهیدی گفت: «با هر دستگاهی صحبت میکنیم قولهایی میدهند، ولی عملا شاهد تحولی در بحث تردد ایرانیها نیستیم.»
یکی از مقام های گرجی گفته بود ویزای ۴۵ روزه سفر به گرجستان برای ایرانیان، صرفا ویزای گردشگری است که شماری از مسافران از آن به عنوان ویزای کاری و تجاری استفاده میکنند.
سفیر ایران در تفلیس در پاسخ به این انتقاد، مشکل را ناشی از ضعف قوانین گرجستان دانسته و گفته بود: «هر ایرانی که بخواهد با هدف غیر جهانگردی به گرجستان بیاید هیچ انتخابی به غیر از ورود ۴۵ روزه ندارد و طبیعی است که هزینه نقص و خلاء قوانین گرجستان را ایرانیان نباید پرداخت کنند.»
یکی از مشکلات ماههای اخیر بر سر راه ورود ایرانیان به گرجستان بحثهای مرتبط با کنترل سوءپیشینه مسافران ایرانی عنوان شده است که به گفته قوام شهیدی، سفیر ایران در تفلیس، تصمیم شبانه مسئولان گرجی و بدون اطلاع قبلی، عامل به وجود آمدن این مشکل بوده است.
روز دوشنبه شماری از شهروندان ایرانی که در روزهای اخیر از ورود آنان به گرجستان ممانعت به عمل آمده و اصطلاحا دیپورت شده بودند در مقابل سفارت این کشور در تهران تجمع کردند.
گرجستان از جمله کشورهایی است که سفر ایرانیان به آنجا بر اساس توافق دوجانبه بین دو کشور بدون ویزا انجام میشود.
به گزارش نهاد ملی گردشگری گرجستان، در ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۸ میلادی، حدود ۲۸۰ هزار شهروند ایرانی به این کشور سفر کردهاند.