نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ایران با بیان اینکه مردم از عدم نظارت دولت بر بازار شاکی هستند، به افزایش قیمت کالاها همزمان با افزایش قیمت دلار اشاره و از عدم کاهش قیمتها در بازار همزمان با کاهش قیمت دلار انتقاد کرد زیرا به اعتقاد او «الآن وضعیت بهگونهای است که هر کسی هر کاری دلش میخواهد میکند».
«محمدرضا امیرحسنخانی» نماینده مردم فردوس در مجلس شورای ایران در گفتوگو با خبرگزاری فارس، شنبه 8 دسامبر با انتقاد از گرانیهای موجود در بازار اظهار کرد: «درست است که ما در جنگ اقتصادی به سر میبریم و قیمت ارزهای خارجی بالا رفته اما مردم از عدم نظارت و عدم مدیریت دولت شاکی هستند. اینگونه نمیشود هر کس هر کاری که دلش میخواهد در کشور بکند.»
وی افزود: «یک روز دلار از 4 هزار تومان به 18 هزار تومان رسید و قیمت کالاها هم به همین میزان چهار برابر افزایش یافت. دلار امروز به حدود 10 تا 11 هزار تومان رسیده و حداقل حدود 7 هزار تومان افت قیمت داشته اما علیرغم کاهش قیمت دلار قیمت کالاها همچنان رو به افزایش است حتی قیمتها ثابت هم نمانده است.»
نائب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس ایران اظهار کرد: «متأسفانه بعضیها از نبود نظارت و عدم مدیریت دولت سواستفاده میکنند و فشار این سواستفادهها به مردم میآید.»
امیرحسنخانی خاطرنشان کرد: «یک روز حرف از دلار 4200 تومانی زدند ما گفتیم دلار 4200 تومانی کجا است میگویند اصلاً در بازار نیست، ارز نیمایی هم که نمیدهند، بعد میگویند بازار دیگری راه افتاده که ارز در آن بازار باید تهیه شود که در آن بازار قیمت 10 هزار تومان است اما کالایی که در بازار در حال حاضر عرضه میشود با همین دلار 10 هزار تومان نیست بلکه با قیمت متناسب با دلار 16 هزار تومان محاسبه و به مردم عرضه میشود.»
نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار کرد: «الان وضعیت به گونهای است که هر کسی هر کاری دلش میخواهد میکند، هر کالایی به هر قیمتی که بخواهد میفروشد و مردم هم دادشان به کی بزنند، صدایشان به کجا میرسد. ما هم که نماینده مردم که صدای مردم باید باشیم صحبت میکنم دستگاهها چندان پاسخگو نیستند.»
امیرحسنخانی افزود: «تولیدکنندگان باید شرایط امروز کشور را درک کنند. شرایط امروز کشور به گونهای نیست که ما بخواهیم از مردم سود مضاعف بگیریم و به مردم فشار مضاعف وارد کنیم. شرایط امروز شرایط جنگ است که کالایی که تولیدکننده تولید میکند با قیمت کمتر بدهد تا مردم بتوانند هجمه آمریکا را پشت سر بگذارند نه اینکه هجمه آمریکا هست ما هم فشار را به مردم بیشتر کنیم و مردم زودتر به مشکل بربخورند.»
بررسی شاخص بهای مصرفکننده توسط بانک جهانی، نشان میدهد قیمتها در ایران، چند برابر میانگین دنیا رشد دارد. بر اساس شاخص بهای مصرفکننده کل جهان در سال 2016، نسبت به سال 2000، 2.5 برابر شده، که به معنی 2.5 برابر شدن قیمت کل کالاهای محاسبه شده در این فاصله است. این گزارش همچنین نشان میدهد این شاخص برای مصرفکننده ایرانی در همین زمان، 12.3 برابر شده، که 5 برابر میانگین جهانی است. بر همین اساس با این شاخص قیمتها در ایران طی 10 سال گذشته افزایش 4.9 برابری را تجربه کرده که پس از سودان در میان کل کشورهای دنیا در مقام دوم قرار دارد. این تفاوت به معنی رشد بیملاحظه نقدینگی اقتصاد ایران نسبت به اقتصاد جهانی است. بسیاری از کارشناسان، تعمیق ساز و کارهای ربوی در اقتصاد ایران و عدم توجه به تولید را علت اساسی این مشکل میدانند.