در طبقههای مغازهای در موصل، بطریهای ویسکی در کنار شرابهای فرانسوی و یونانی کنار هم چیده شدهاند. از زمانی که جهادیها شهر را ترک کردهاند، مغازههای فروش مشروب در نقاط مختلف شهر ظاهر شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در زمان تسلط جهادیهای داعش بر موصل، صاحبان الکلفروشیها و مصرفکنندگان مشروب شلاق میخوردند. الکل نایاب بود و یا با قیمت گزاف در بازار سیاه یافت میشد.
اکنون در محله الدعاسا در غرب «پایتخت» سابق داعش چندین مغازه به فروش الکل اشتغال دارند. بسیاری از آنها مخفیانه و بدون هیچ نشانهای؛ اما تابلوی تبلیغاتی یکی از آنها که مارک یک آبجوی ترک است حرفه اصلی صاحبمغازه را لو میدهد.
اکثر مشروبات این مغازه وارداتی است، اما محصولات تولید داخل هم دارد. صاحبمغازه که از اقلیت ایزدی است میگوید «خیلی مشتری دارم». زمانی که مشتریان پول را میپردازند، جنس در نایلونهای سیاه تحویلشان میشود و سریع مغازه را ترک میکنند. قیمتها تقریبا در سراسر عراق یکسان هستند؛ هر بطری آبجو ۱ یورو و هر لیتر الکلهای قویتر چند ده یورو.
مالکان مشروبفروشیها اکثرا مسیحی یا ایزدی هستند چرا که بر اساس قانون عراق یک مسلمان نمیتواند گواهی مغازه فروش الکل دریافت کند.
ابو ریحان که صاحب یک مغازه است میگوید: «آنها [داعش] همه اموال مرا مصادره کردند و مرا از شهر بیرون راندند. امروز دوباره مغازه را باز کردم چون برای من همین یک روش چالش کشیدن داعش است.»With the extremists gone, alcohol is back in #Iraq's #Mosul pic.twitter.com/G9NQ4H1Lvk
— Rudaw English (@RudawEnglish) 2 December 2018