اسانسها یا روغنهای ضروری میتوانند خاصیت درمانی داشته باشند و از سردرد و سرماخوردگی گرفته تا زخمها را التیام ببخشند. اما آیا شما هنگام خرید این روغنها به آنچه تهیه میکنید کاملاً آشنا هستید؟ در اینجا نکاتی که باید رعایت کنید را به شما خواهیم گفت.
آیا روغنهای ضروری امن هستند؟
هنگامی که به دنبال راه درمانی طبیعی جایگزین هستید، روغنهای ضروری یکی از موارد مهمی هستند که احتمالاً برای بهبودیتان به سراغشان خواهید رفت. در هنگام خرید و نگهداری روغنهای ضروری، چه باید بکنید؟ آیا باید از روغن درخت چای به عنوان یک روغن ضدعفونیکننده و روغن نارگیل برای تسکین سردرد یا روغن اسطوخودوس برای داشتن خوابی بهتر استفاده نمایید؟
در این مطلب 6 اشتباه رایج در استفاده از روغنهای ضروری را از دید کارشناسان بیان خواهیم کرد:
از همه روغنها دوری میکنید چون گمان میکنید به همه آنها آلرژی دارید
بعید است که شما به تمام روغنهای ضروری آلرژی داشته باشید. اگر بعد از استفاده از یک روغن مخصوص (مثلاً اسطوخودوس یا اکالیپتوس)، یک درماتیت تماسی (خارش، بثورات پوستی) را تجربه کردهاید، ممکن است به یک ترکیب در آن روغن حساسیت داشته باشید. آلرژی نسبت به روغنهای ضروری، آنقدرها که بیشتر مردم فکر میکنند شایع نیست. به عنوان مثال اعتقاد بر این است که تنها 0.3 تا 1 درصد از کل جمعیت انسانی به یک یا چند مؤلفه روغن درخت چای آلرژی دارند. در بسیاری از موارد، افراد درواقع به ناخالصیهای موجود در این روغنها مانند آفتکشها، فتالات و فلزات سنگین، که میتوانند در روغنهای بیکیفیت یافت شوند، واکنش نشان میدهند. یا اگر روغن با کیفیت بالا باشد، ممکن است در طول زمان به علت قرار گرفتن در معرض نور، گرما و اکسیژن، اکسید شود و سطوح پراکسید را ایجاد کند که پوست را تحریک میکند. همچنین ممکن است وضعیت پوست شما اگزما باشد.
به هر آنچه روی برچسب محصول نوشته شده اعتماد میکنید
گاهی اوقات چیزی در روغن خریداری شده وجود دارد که روی برچسب به آن اشارهای نشده است. گاهی تولیدکنندگان این روغنها، از مواد دیگر مصنوعی برای پر کردن ظرف محصول استفاده میکنند تا برای مثال بتوانند تولیدشان را ارزانتر به مردم بفروشند. در این صورت ممکن است محصول حاوی آلرژنها، سموم و یا ترکیبات بیاثرکننده باشد.
برخی روغنهای ضروری که در چین تولید میشوند را خریداری میکنید
بسیاری از روغنهای تهیه شده در چین که به سایر کشورها صادر میشوند بیکیفیت هستند. به عنوان مثال برخی کارشناسان با بررسی روغن درخت چای تولیدشده در چین، در آزمایشگاه متوجه شدند در واقع هیچ روغن درخت چایی در آن وجود ندارد. یا در یک پروندهی دیگر مشخص شد افرادی به طور مستقل تولیدکننده این نوع روغن بودند که هرگز در جایی که درخت چای وجود دارد زندگی نکردهاند!
اگر نمیتوانید جایی که روغن مورد نظرتان از آنجا آمده را ردیابی کنید هرگز بدان اعتماد نکنید.
ارزانترین نام تجاری را که میتوان انتخاب کرد پیدا میکنید
هرکسی به یک نام تجاری علاقهمند است، اما روغنهای ضروری محصولاتی هستند که باید در خرید آنها دقت کنید. روغنهای باکیفیت، فرآیند تولید پرهزینهای را پشت سر میگذارند. بنابراین اگر شما با یک نام تجاری که بسیار ارزانقیمت است، برخورد کنید، به احتمال زیاد محصول آن خالص نیست، مهم نیست که برچسب چه میگوید. اگر محصول مورد نظر ارزان باشد، واقعی نیست. این بدان معنا نیست که برندهای گران قیمت همگی بهترین هستند، اما به سادگی به این معنی است که هزینه مشخصی برای مواد خام موجود در آن پرداخت شده است.
بطریهای شیشهای یا پلاستیکی شفاف را خریداری میکنید
برای اطمینان از اینکه روغن ضروری خریداری شده در قفسه فروشگاه اکسید نشده است، محصولی را انتخاب کنید که در بطریهای شیشهای مهروموم شده، برای جلوگیری از ورود هوا، بستهبندی شدهاند. شیشههای رنگی اغلب بهترین گزینه هستند زیرا این امر باعث محافظت از روغن در برابر اثرات مضر نور میشود.
روغن را به اشتباه یا برای مدت طولانی ذخیره میکنید
سه چیز وجود دارد که هر روغن اساسی را اکسید و در نتیجه آن را کمتر مؤثر و حتی بالقوه مضر میکند: اکسیژن، نور و درجه حرارت.
برای حداکثر طول عمر روغنهای ضروری، آن را در ظروف مهر و موم شده در یک مکان سرد و تاریک ذخیره کنید. با این حال بار نمیتوان آنها را برای همیشه نگهداری کرد. توصیه میشود که بیش از 6 ماه بعد از باز شدن و 12 ماه پس باز نشدن آنها را ذخیره نکنیم. هرچند برای مثال بر روی برچسب برخی از این محصولات نوشته شده «انقضا تا ۵ سال بعد از تولید» اما نباید بدان توجه کرد.
برخی دیگر نیز معتقدند که شما میتوانید ظروف حاوی روغن کاملاً پرشده و کاملاً مهروموم شده را تا مادامی که میخواهید نگه دارید. اما ظروف نیمه پرشده که در معرض نور خورشید نیز قرار دارد نهایتاً تا سه هفته قابل نگهداری هستند.