'دشوار شدن' ورود و اقامت ایرانیان در گرجستان

از گرجستان گزارش شده است که در چند روز گذشته "تعداد قابل توجهی از اتباع ایرانی" از گرجستان دیپورت شده‌اند.
 
سفارت ایران در گرجستان و وزارت خارجه گرجستان در این باره هنوز اظهار نظری نکرده‌اند.
 
برخی از خبرگزاریهای ایران نیز در همین خصوص نوشته‌اند که از نهم آذر (دو روز پیش تاکنون) ۴۶ ایرانی از ورود به گرجستان منع شده‌اند با اینکه برخی از آنها هم بلیط برگشت و هم بیمه مسافری داشته‌اند.
 
گرجستان به شهروندان ایران اجازه می‌دهد ۴۵ روز بدون ویزا در آن کشور اقامت کنند و اگر بخواهند آن را تمدید کنند حتما باید از گرجستان خارج شده و دوباره برگردند. در همین خصوص گزارش شده است "مدتی است که به بهانه‌های مختلف از ورود مجدد این افراد به خاک گرجستان جلوگیری می‌شود."
 
وحید مهدوی، مدیرمسئول شبکه فارسی زبان تی‌.وی‌.سی گرجستان، به بی‌بی‌سی فارسی گفت که "تا سال ۲۰۱۶ اوضاع کاملاً خوب و باب میل ایرانی‌ها بود، ولی بعد از آن دولت گرجستان اقدام به سخت‌گیری برای اعطای اقامت به ایرانیانی کرد که اقدام به سرمایه‌گذاری و یا تجارت و یا خرید ملک کرده بودند."
 
آقای مهدوی می‌گوید که "سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس، نسبت به این رویه مکرراً اعتراض کرده، ولی دولت گرجستان ابراز بی‌اطلاعی کرده است. علاوه بر آن، نماینده سازمان هواپیمایی ایران در تفلیس در نامه‌ای به پلیس مرزی گرجستان، از دولت این کشور خواست که در صورتی که تغییری در قوانین ورود شهروندان ایرانی صورت گرفته، پیش از آنکه شهروندان مزبور از ایران اقدام به سفر کنند، اطلاع‌رسانی شود، ولی تاکنون هیچ جواب مشخصی از سوی آنها صادر نشده است." سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور تازه منتخب گرجستان با به اوج رسیدن تحریم‌های بین‌المللی در سال ٢٠١٢، گرجستان به دلایل مختلف یکی از کشورهای محبوب برای ایرانیانی بود که قصد اقامت، کار و سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر را داشتند.
 
از سال ٢٠١٢ تا ٢٠١٣ شمار ایرانیانی که به گرجستان سفر کردند شصت درصد افزایش یافت و به سالی صد هزار نفر رسید. در آن زمان رسما بیش از شش هزار نفر ساکن گرجستان بودند.
 
دفتر تحلیل و برنامه‌ریزی کمسیون دولتی مهاجرت گرجستان، در گزارشی که در سال ٢٠١٧ منتشر کرد، بین سال ٢٠١٥ تا ٢٠١٦، ١١٢ ایرانی شهروندی گرجستان را گرفته‌اند و در همین مدت ١٧٦٦ ایرانی به این کشور مهاجرت کرده اند که ١٥٥١ نفر از آنها برای کار اجازه اقامت گرفته‌اند. ٤٧ نفر هم با سرمایه‌گذاری اجازه اقامت گرفتند. ایرانی‌ها در بین بهار کشوری هستند که بیشترین اجازه اقامت از طریق را در گرجستان گرفته‌اند. بین سال‌های ٢٠١٢ تا ٢٠١٦، شهروندان ایرانی ١٧١ زمین کشاورزی، ٢٠٤ زمین کشاورزی و ٣٩٩ آپارتمان یا خانه در گرجستان خریده‌ان. در همین مدت بین هر سال بین ٤١ تا ٦٣ نفر درخواست پناهندگی کرده‌اند و بین ٨٥ تا ٣٠٩ مهاجر غیرقانونی شناسایی شده‌اند. در سال ٢٠١٥ سه و در سال ٢٠١٦ چهار ایرانی از گرجستان اخراج شده‌اند.
 
در همین مدت ایرانیان در صدر خارجیانی بوده‌اند که یا کسب و کاری را در گرجستان راه ‌انداختند یا مالکیت و مدیریتی کسب و کاری را بر عهده گرفتند (٧١١٠ نفر).
 
پس از خروج آمریکا از برجام گزارش شد که به دلیل "رعایت‌نکردن ضوابط FATF" حساب‌های بانکی بعضی از تجار ایرانی در گرجستان مسدود شده است و اجازه افتتاح حساب جدیدی به آنها داده نمی‌شود.
 
بعضی از بانک‌های گرجستان هرگونه معاملات بانکی برای شهروندان ایرانی بدون کارت اقامت را ممنوع و حساب بعضی را مسدود کردند.
 
براساس قوانین گرجستان، اتباع خارجی می‌توانند با حداقل ۳۵۰۰۰ دلار آمریکا اقامت کوتاه مدت (یک ساله) این کشور را دریافت کنند که این اقامت در پایان دوره قابل تمدید است.
 
برهمین اساس، شش بار تمدید متوالی اقامت یک ساله گرجستان می‌تواند به اقامت دائم در این کشور منتهی شود. گزارش شده که اخیرا درخواست تمدید شهروندان ایرانی بیش از پیش رد می‌شود.
 
متقاضیان البته می‌توانند با سرمایه‌گذاری سیصد هزار لاری، واحد پول گرجستان اقامت دائم گرجستان را در بدو ورود به این کشور دریافت کنند.
 
دولت گرجستان از تیر سال ١٣٩٢ موافقتنامه لغو ویزا بین ایران و گرجستان را یک طرفه باطل کرد اما این توافقنامه از بهمن ۱۳۹۴ دوباره به اجرا درآمد.
+34
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    ایرانفردا - لندن، انگلستان
    گرجستان ناز میکنه، جیبوتی روابط دیپلماتیکش رو با ایران قطع میکنه، هر دم از این باغ برى میرسد! چرا اصلا گذرنامه ایرانى صادر میشه وقتى اینقدر بى ارزشه؟ من خودم شخصا گذرنامه جمهورى اسلامى رو ٢٢ ساله که تمدید نکردم. رفتم سفارت دیدم شرایط و مدارک که آزم میخوان، بیشتر پیش زمینه اینه که اگه پام برسه به خاک ایران، دولت جمهورى اسلامى هر کارى خواست با من بکنه . یکى از فرم هایى که میذارن جلوت، فرم تغییر محل سکونته، شاید بنظر مهم نمیاد ولى این فرم حق شهروندى تابعیت کشور اروپایى براى دو تابعیتى هارو بشدت محدود میکنه و اگه تو ایران، به هر جرمى دستگیرت کنن، کشور دومى که پاسپورتش رو دارین، هیچ حمایت قانونى نمیتونه از شما بکنه و جمهورى اسلامى دستش بأزه که با شما هر کارى که خواست بکنه، چون داوطلبانه محل سکونت خودتون رو به ایران عوض کردین و عواقب این تغییر رو هم پذیرفتین. این دقیقا موضوعیه که دست انگلیس رو در حمایت از نازنین زاغرى بسته و ج ا تونسته بدون وکیل بیطرف که معمولا سفارت ها براى شهرونداشون تهیه میکنن، محاکمه اش کنه و زندانى اش کنه و هیچ کارى هم از دولت انگلیس بر نمیاد.
    8
    13
    دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.