برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز پنجشنبه ۸ آذر در نشستی خبری ایران را متهم کرد که همچنان شبهنظامیان حوثی را با سلاحهای خود تجهیز میکند و گروه طالبان در افغانستان را نیز مورد حمایت نظامی قرار داده است.
در این نشست یک فروند موشک زمین به هوای «صیاد ۲» به نمایش گذاشته شد که به گفته آقای هوک، ایران در اختیار شورشیان حوثی در یمن گذارده تا هواپیماهای جنگی ائتلاف نظامی به رهبری عربستان را هدف قرار دهد و به این ترتیب قطعنامههای سازمان ملل را نقض کرده است.
آقای هوک میگوید نیروهای عربستان سعودی این موشک را در یمن کشف کردهاند و همین که حتی اسم موشک به فارسی بر روی آن نوشته شده به معنای آن است که ایران وقعی به قطعنامههای سازمان ملل نمینهد.
موشکهای ضدتانک نیز تجهیزات دیگری است که در این نشست به نمایش گذاشته شد همراه راکت توپخانهای فجر که به گفته آقای هوک این راکت در ولایت هلمند افغانستان کشف شده و نشان میدهد ایران از طالبان حمایت نظامی میکند.
این نشست خبری یادآور اقدامی بود که سال گذشته نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل منحد، با هدف افشای حمایت نظامی ایران از حوثیها انجام داد.
خانم هیلی آن زمان بقایای موشکی را به نمایش گذاشت که آمریکا میگوید ساخت ایران است و حوثیها با استفاده از آن تلاش کردهاند عربستان سعودی را هدف قرار بدهند، اتهامی که ایران آن را تکذیب کرده است.
برایان هوک اما میگوید که از آن زمان حمایتهای نظامی ایران از حوثیها افزایش یافته و اقدامات تروریستی بیشتری نیز در نقاط مختلف جهان انجام میدهد.
به گفته وی، ایران به آموزش نظامی حوثیها ادامه میدهد و در حالی تلاشهای خود برای ارسال سلاح به گروههای نیابتی و دخالت در منطقه را افزایش داده که قطعنامههای متعدد سازمان ملل این کشور را از صادرات سلاح منع میکند.
وی هشدار داد، تهدیدات ایران افزایش مییابد و ما اگر نتوانیم آن را متوقف کنیم، خطر افزایش درگیریها و بیثباتیها در منطقه افزایش خواهد یافت.
این نشست متعاقب جلسه روز چهارشنبه در سنای آمریکا با حضور وزرای خارجه و دفاع آمریکا برگزار شد که بخشی از آن به مسئله حمایت نظامی آمریکا از عربستان و متحدانش در جنگ یمن اختصاص داشت.
سنای آمریکا پس از آن موافقت خود را با بررسی قطعنامه پایان دادن به حمایت از عربستان در جنگ یمن اعلام کرد، امری که انتقاد مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، را در پی داشت.
آقای پومپئو گفت که این قطعنامه باعث تشویق حوثیها و ایرانیها خواهد شد و همچنین توافق شکننده گروههای درگیر در جنگ یمن برای برای حضور در مذاکرات صلح را به خطر خواهد انداخت.
برایان هوک نیز در اظهارات روز پنجشنبه خود ایران را مسبب رنج مردم یمن دانست و در پاسخ به این سئوال که چرا در این مقطع زمانی باید این تجهیزات نظامی نمایش داده شود، گفت که آمریکا میخواهد اقدامات ایران را عیان کند تا ملتهای جهان به چشم خود ببینند تهدیدات ایران افزایش مییابد و کافیست یک موشک به هدف برخورد کند تا یک جنگ در منطقه آغاز شود.
آقای هوک در ادامه سخنان خود به تحریمهای آمریکا علیه ایران اشاره کرد و خاطرنشان ساخت فشار اقتصادی بر جمهوری اسلامی همچنان ادامه خواهد یافت تا مادامی که سیاستهای خود را تغییر دهد.
وی همچنین تاکید کرد که آمریکا تردیدی برای متوقف کردن اقدامات مخرب ایران به خود راه نمیدهد و حتی گزینه نظامی را نیز بررسی میکند، اگرچه ترجیح میدهد قبل از هر چیزی از همه ابزارهای دیپلماتیک خود استفاده کند.
وزارت خارجه آمریکا این نشست را در راستای تلاشهای واشینگتن با آنچه «فعالیتهای مخرب» ایران نامیده، برگزار کرده است.
این وزارتخانه یک روز قبل در اطلاعیهای عنوان کرده بود که در نشست یادشده مدارکی دال بر اقدام حکومت ایران در تجهیز گروههای خطرناک با سلاحهای پیشرفته و نیز نقش این کشور در گسترش بیثباتی در منطقه ارائه خواهد شد.