دانشمندان چینی مدعی شدند که با استفاده از دستکاری و ویرایش ژنها نخستین نوزادان مهندسی شده را خلق کردهاند. حاصل این ابتکار مهندسان چینی، تولد دو نوزاد دختر به نامهای لولو و نانا است.
به گفته دانشمندان چینی این دو دختر نخستین انسانهای «اصلاح ژنتیکی شده» جهان هستند. برای اینکار دانشمندان از یک قیچی مولکولی بسیار قوی و پیشرفته به نام CRISPR/Cas9 استفاده کردند. آنها با استفاده از ژن CCR5 که بخشی از ماده ژنتیکی ویروس اچآیوی است توانستند نوزادانی را خلق کنند که نسبت به ویروس اچایوی و بیماری ایدز مقاوم هستند.
جینکوی هی، مدیر این گروه تحقیقاتی از دانشگاه علم و صنعت جنوبی چین اعلام کرده است که این کار را به صورت بسیار ایمن انجام داده و نوزادن حاصل از این مهندسی کاملا سالم هستند.
برای انجام این پروژه دانشمندان ابتدا تخمک و اسپرم را از والدین دریافت کرده و پس از ایجاد لقاح مصنوعی، عملیات مهندسی ژنتیک را بر روی سلولهای جنینی انجام دادند. سپس این دو جنین به رحم مادر انتقال داده شدند و مراحل رشد خود را به طور طبیعی در درون بدن مادر گذراندند.
اگر نتایج این پروژه با موفقیت همواه شود یک موفقیت بزرگ در علم ژنتیک و پزشکی محسوب خواهد شد چرا که با این روش میتوان در آینده تا حد ممکن از بروز بسیاری از بیماریهای ژنتیکی جلوگیری و همینطور انسانها را در برابر بسیاری از بیماریهای غیرژنتیکی مصون کرد.
با این حال این پروژه هنوز باید راهی طولانی برای فراگیر شدن بیپیماید. بجز مطالعه مسائل ژنتیکی و بررسی امکان تغییرات در ژنوم انسان، مسائل اخلاقی مربوط به آن نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.