وزرای نفت و خارجه در نامههای جداگانه به حسن روحانی خواستار الحاق ایران به توافق پاریس شدند و محمد جواد ظریف هشدار داد که ملحق نشدن به این توافق میتواند در شورای امنیت سازمان ملل پیامدهای «منفی» برای جمهوری اسلامی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر خارجه ایران در نامه خود به حسن روحانی اعلام کرد که شورای امنیت سازمان ملل به موضوع تغییر آب و هوا به عنوان موضوع امنیت بینالمللی، ورود پیدا کرده و ملحق نشدن به این توافق «در آینده میتواند پیامدهای منفی برای کشورهای مختلف بهخصوص جمهوری اسلامی ایران در بر داشته باشد».
به گفته آقای ظریف، روسیه، چین و جنبش عدم تعهد مخالف طرح این موضوعات در شورای امنیت سازمان ملل هستند اما «به مرور زمان و به دلایل مختلف، حساسیت خود را از دست داده و در آینده حتی ممکن است با آن همراهی کنند».
پس از سالها مذاکره و ناتوانی جامعه بین المللی برای دستیابی به معاهدهای فراگیر در جهت مقابله با تغییرات آبوهوایی زمین، سران کشورهای جهان در پاییز سال ۹۴ در پاریس به توافقی دست یافتند.
هدف بلندمدت توافق این است که نگذارد دمای زمین بیش از «۲ درجه سانتیگراد» افزایش یابد. برای تحقق این هدف، کشورهای جهان توافق کردند با اجرای سیاستهایی، هرچه سریعتر جلوی انتشار گازهای گلخانهای را بگیرند.
دونالد ترامپ روز پنجشنبه ۱۱ خرداد اعلام کرد که آمریکا از معاهده پاریس خارج میشود، ولی مذاکرات خود را برای دستیابی به یک «معاهده منصفانه» شروع کرده است.
در همین حال وزیر نفت ایران در نامه به حسن روحانی اعلام کرد که با وجود خروج آمریکا از توافق پاریس، تاکنون ۱۸۰ کشور از ۱۹۲ کشور عضو کنوانسیون تغییر اقلیم از جمله ۱۵ کشور عضو اوپک به این توافق ملحق شدهاند.
آقای زنگنه پیشبینی کرده که در صورت اجرای کامل توافق پاریس تقاضای جهانی نفت کاهش یافته و قیمت نفت و درآمدهای صادراتی ایران محدود میشود.
وی تاکید کرد که عدم الحاق به این توافق فرصت استفاده از مزایای آن و تأثیرگذاری بر فرآیند تصویب برنامه اجرایی آن و تعدیل موارد محدودکننده تقاضای جهانی نفت و گاز را از ایران سلب میکند.
الحاق ایران به توافق پاریس و دیگر توافقهای بین المللی باید به تصویب دولت و مجلس ایران برسد و شورای نگهبان نیز مصوبه مجلس را تایید کند.