نظارت شدید آمریکا بر نفت‌کش‌های ایرانی برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌ها

در روزهای پیش از آغاز اجرای بسته دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، بسیاری از مسئولان ایرانی می‌گفتند که امریکا تا کنون تمام تحریم‌ها را اعمال کرده و اقدام جدیدی در دست ندارد.
 
حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران یکی از شخصیت‌هایی بود که این سخن را بارها به زبان آورد. او حتی روز پنجم نوامبر هم‌زمان با آغاز اجرای بسته دوم تحریم‌های آمریکا، تاکید کرد که ایران به فروش نفت ادامه داده و تحریم‌ها را دور خواهد زد.
 
اما آیا در واقع همچون دور گذشته مجازات‌‌ها، ایران خواهد توانست تحریم‌ها را دور زده و به فروش نفت ادامه دهد؟ به ویژه این‌که اخیرا شرکت «تانکرز تراک» که بر حرکت نفت در جهان نظارت می‌کند، در گزارشی اعلام کرد ایران اقداماتی احتیاطی پیش از آغاز تحریم‌های آمریکا آغاز کرده و نفت‌کش‌های خود را به نام مغولستان، مولداوی و شماری دیگر از کشورها ثبت کرده است.
 
این شرکت به 6 نفت‌کش بزرگ ایرانی هم اشاره کرد که حامل نفت هستند و دور از سواحل ایران لنگر انداخته‌اند.
 
بنا بر این گزارش، نفت‌کش‌های ایرانی همچنین در اقدامی محتاطانه، چند ماه پیش از آغاز اجرای بسته دوم تحریم‌ها، خدمات GPS خود را برای مخفی کردن تحرکاتشان قطع کردند.

نظارت  شدید
 
در مقابل استیو منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت که «بر فعالیت نظام ایران نظارت قوی خواهد شد. این فشار بر نظام ایران اعمال خواهد شد و برای اجرای بی امان آن تلاش خواهیم کرد».
 
روزنامه آمریکایی «وال ستریت جورنال» در گزارشی نوشت که دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، تماس با شرکت‌های بزرگ نکنولوژی را که از ماهواره‌های فضایی بهره می‌برند، به منطور رصد کردن تلاش‌های ایران برای دور زدن تحریم‌ها آغاز کرده است.
 
بنا بر این گزارش، واشینگتن در پی آن است از شرکت‌های متخصصی استفاده کند که گزارشی روزانه از تحرکات نفت‌کش‌ها در جهان تهیه می‌کنند.
 
از سویی روزنامه فرانسوی «لوموند» سه‌شنبه 6 نوامبر در گزارشی به نقل از کارشناسانی در اقتصاد ایران نوشت که وضعیت امروز در ایران با پیش از امضای توافق هسته‌ای متفاوت است. در آن دوره ایران به برخی از افراد و شرکت‌های محلی و بین‌المللی پناه برد تا امور خود را بگذراند و بتواند نفت و فراوده‌های نفتی‌اش را با نام آن‌ها قاچاق کند. اکنون اما دولت حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران، تجربه لازم را در این زمینه ندارد؛ همچین موضع چین در برابر تحریم‌ها واضح نیست.
 
چین که خود مشکلاتی در روابط با آمریکا دارد و وارد مذاکرات اقتصادی دشواری با ترامپ شد، تا کنون موضعی صریح در حمایت از ایران اتخاذ نکرده است. بانک چینی Kunlum که دور برجسته‌ای در کمک به عملیات تجاری ایران در دور گذشته تحریم‌ها ایفا کرد هم تعامل خود را با تهران محدود کرده است.
خبرگزاری رویترز نوشته که دلیل فشارهایی که آمریکا پیش از آغاز تحریم‌ها اعمال کرد، ممکن است صادرات نفت ایران در ماه نوامبر از روزانه 1.5 میلیون بشکه تجاوز نکند؛ یعنی یک سوم بالاترین میزان صادرات ایران در نیمه سال جاری.
 
برپایه پیش بینی «اس اند بی گلوبال بلاتس انالیتکس» انتظار می‌رود تحریم‌های آمریکا، صادرات نفت خام ایران را در ماه نوامبر به روزانه 1.1 میلیون بشکه نفت کاهش دهد.
 
این در حالی است که برپایه گزارش‌های رسمی، صادرات نفت خام ایران پس از آغاز اجرای توافق هسته‌ای در اوایل سال 2016، به شدت افزایش یافت و در نیمه سال 2018، به سه میلیون بشکه در روز رسید.
+79
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن

    از قرار نفتکش سانچی که چند وقت پیش طی یک سانحه بودار ، در دریای بین چین و ژاپن غرق شد هم در لیست تحریم‌های آمریکاست !! حالا حتماً سانچی رو هم یه زیر دریایی میفرستند که نظارت دقیق و شدید کنند ، تا تحریمها رو از کف دریا دور نزنه !! مسخره ها !!
    47
    17
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    آش با جاش - سیاهکل، ایران

    یعنی ایندفعه میخواد از اونجاشون آویزونشون کنه. چه شود!!!. واقعا این آمریکا خیلی علکی غلط می‌کنه. امام راحله
    8
    36
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    kkarkas - اصفهان، ایران

    اینقدر شدید هست که نفت کش سانچی که نزدیک چین و ژاپن غرق شد را هم تحریم کرده اند! جلل خالق، بعد یک سری بی سواد هم می گفتند آمریکا با موشک زده، واقعا من موندم چه اسمی روی شما گذاشت، آخوندها هم فهمیدن اپوزیسیون کشکه، چیزشم نیست
    42
    7
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    [::شب تاب - یوکوهاما، ژاپن::]. برادر من! زیاد دور برندار. شرکتهای بیمه قراره (یا قرار بوده) ٧٥ میلیون دلار بابت خسارت برای سانحه کشتی به ایران بدن. چون کشتی رو تحریم کردن اون ٧٥ میلیون دلار مالیده. من نمیدونم چرا همیشه فکر میکنیم عقل کل هستیم و از همه چی سر در میاریم.
    6
    33
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    [::kkarkas - اصفهان، ایران::]. پولی که بیمه قرار بوده برای خسارت کشتی بده رو دیگه نمیدن، چون کشتی رفت توی لیست تحریم. فقط تو میفهمی که کشتی زیر اب نظارت نمیخواد. بقیه هم یول هستن!
    5
    34
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    باور عمیق - قم، ایران
    نظارت کن منوچ نظارت کن، خیلی وقته کارتون کلا شده نظاره کردن . دو نفر رو هم بفرستید سانچی رو کف دریا بپاد . همه که شاسکول نیستن که ندونن وقتی تاریخ غرق شدن و تاریخ تحریم شدن مشخصه، هیچ شرکت بیمه ای نمیتونه از پرداخت غرامت فرار کنه، دادگاههای بین المللی هستن که تکلیف رو معین میکنن نه منوچ احمق، ضمن اینکه تنگه هرمز برای مصادره هر کشتی در اختیار ماست
    17
    2
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::باور عمیق - قم، ایران::]. باز شور حسینی ورت داشت!
    0
    10
    ‌چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما که اینقدر عقل کُل و به مسائل و قوانین بیمه آشنا هستید ، این رو هم باید بدونید که سانحه سانچی قبل از شروع تحریمها بوده و بیمه موظف به پرداخت حق بیمه هست ! گذشته از اون ، من نمیدونم شما چرا یهو رفتی سراغ بیمه !!؟ من منظورم این بود که آمریکائیها اونقدر حضور ذهن ندارند که کشتی غرق شده رو در لیست تحریم قرار داده اند ! از شما انتظار نداشتم !
    4
    8
    ‌پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    [::شب تاب - یوکوهاما، ژاپن::]. اقا یا خانوم عزیز،. تحریم دسترسی به پول رو محدود. میکنه. همین الان خدمتتون عارض شوم که حتی پول نفتی که قبل از ١٣ آبان ایران فروخته رو نمیتونه از کانال قانونی بیاره تو مملکت. این پول هم از "بابت" صنعت حمل و نقله که اونهم تحریمه. حالا اگر شرکتهای بیمه این پول رو بدن بابت غذا یا دارو، ایران میتونه غذا یا دارو رو بیاره توی مملکت. ولی دسترسی به مبلغ جدا از اینکه کی و چه موقع این مبلغ به نفع ایران صادر شده تحریم هست. اتفاقا امریکایی ها میدونن چی رو دارن تحریم میکنن. مسئله دیگه که میخوام خدمتتون بگم اینه که این مسیله تحریم چالش ساده ای نیست برای آمریکا. بسیار انرژی و resource میبره. کنترل کردن تمام کانالها کار ساده ای نیست ولی اینا دارن ریشه ای میزنن. حتی اروپایی ها هم شوکه شدن با پس کشیدن سویفت. دقیقا دارن بازی روسیه و گورباچف دهه ٨٠ رو پیاده میکنن. ایران رو توی سوریه و یمن گیر انداختن مثل روسیه تو افغانستان، بعد هم منابع مالی رو محدود کردن و فقط مونده یکی مثل گورباچف بیاد که همون روحانیه! خلاصه اگر از کامنت من ناراحت شدید، معذرت میخوام.
    0
    2
    ‌پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
    [::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. نه عزیزم خیالت راحت ، از شما عصبانی نیستم ! اینجا ، جائیست برای تبادل نظرات و برطرف کردن بعضی از مجهولاتی که ، همه ما کمابیش با اونها درگیر هستیم ! پایدار باشید!
    0
    5
    ‌پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.