ایران از سازمان ملل خواست آمریکا را محکوم کند

سفیر ایران در سازمان ملل متحد در نامه خود به آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، با اشاره به بازگشت تحریم‌های آمریکا خواستار اقدام اعضای جامعه بین‌المللی در مقابله با این تحریم‌ها شده است.
 
به گزارش خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، غلام‌علی خوشرو روز دوشنبه (۱۴ آبان - پنجم آبان) در نامه خود نوشته: "این تحریم‌ها غیرقانونی و مغایر با اصول شناخته شده مصرح در منشور ملل متحد و مورد پذیرش جامعه بین‌المللی همچون برابری حاکمیت دولت‌ها، عدم مداخله در امورداخلی دولت‌های عضو و آزادی تردد و تجارت بین‌المللی است."
 
سفیر ایران در سازمان ملل متحد همچنین بازگشت کامل تحریم‌های آمریکا علیه کشورش را "مغایر با رای اخیر دیوان لاهه" دانسته و گفته: "این تحریم‌ها مسلما باعث بغرنج شدن شرایط حاکم بر دعوای جاری بین طرف‌ها می‌شود که دیوان بین‌المللی دادگستری در رای اخیر خود آمریکا را ملزم کرده از آن خودداری کند."
 
اشاره آقای خوش‌رو به شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه به اتهام نقض پیمان مودت میان دو کشور است.
 
اوایل ماه اکتبر گذشته دادگاه لاهه همزمان با پذیرش رسیدگی به شکایت ایران در حکمی مقدماتی از تهران و واشنگتن خواست "‏از هر اقدامی که ممکن است اختلاف جاری نزد دیوان را تشدید یا طولانی یا حل و فصل آن را ‏پیچیده کند، خودداری کنند".
 
این دادگاه همچنین در حکم موقت خود گفته بود تحریم‌ها جان شهروندان ایرانی را به خطر انداخته است. دیوان لاهه از دولت آمریکا خواسته بود تا صدور حکم نهایی، موانع صدور اقلام بشردوستانه به ایران را برطرف کند.
 
اگر چه آمریکا با رد کردن حکم این دادگاه آن را "فاقد صلاحیت" رسیدگی به این موضوع دانسته بود، امروز (دوشنبه ۱۴ آبان) مایک پومپئو، وزیرخارجه آمریکا همزمان با اعلام بازگشت کامل تحریم‌ها در توییتر نوشت: "ایالات متحده با ایستادن در کنار مردم ایران با آنها ابراز همبستگی می کند. مردم ایران پس از گذشت تقریبا ۴٠سال بیشترین صدمه را از سو مدیریت و فساد اقتصادی خورده‌اند. برخلاف آنچه رژیم ایران می‌گوید، تحریم‌های ما شامل فروش غذا، محصولات کشاورزی، دارو، و تجهیزات پزشکی نمی‌شود." این در حالی است که بسیاری از ناظران تاثیر مستقیم بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر زندگی شهروندان این کشور را اجتناب‌ناپذیر می‌دانند و می گویند پیچیدگی‌های نظام بانکی و پولی بین‌المللی خواسته یا ناخواسته بروی جریان صادرات و معاملات اقلام ضروری چون دارو و مواد غذایی هم اثر خواهد گذاشت.
 
دولت ایران در شکایت خود به "عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی" بین ایران و آمریکا استناد کرده که در سال ۱۹۵۵ میلادی (۱۳۳۴ شمسی) بین دو دولت منعقد شد.
 
ایران می‌گوید که وضع تحریم‌های تازه که دور دوم و کامل آن از امروز (پنجم نوامبر - ۱۴ آبان) آغاز شده و صنعت نفت و انرژی ایران را هدف خواهد گرفت، ناقض مفاد عهدنامه مودت میان دو کشور است.
 
اما آمریکا در همان زمان هم اعلام کرد دیوان بین المللی را "فاقد صلاحیت" رسیدگی به این پرونده می‌داند و یک روز بعد هم وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده از این عهدنامه که در سال ۱۹۵۵ امضاء شده بود خارج می‌شود.
 
نامه صبح امروز (دوشنبه ۱۴ آبان) نماینده ایران در سازمان ملل متحد به دبیرکل این سازمان نخستین واکنش عملیاتی ایران به بازگشت کامل تحریم‌های این کشور است که کاخ‌سفید از چند ماه پیش موعد آنها را تعیین کرده بود.
 
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک نشست خبری تاکید کرد که تحریم‌های جدید علیه ایران "بزرگترین در نوع خود است" و گفت که صنعت نفت، سیستم بانکی و مالی ایران را هدف می‌گیرد. این فهرست شامل تحریم دهها بانک، شرکتهای بیمه، شرکتهای نفت و گاز و پتروشمی، شرکتهای کشتیرانی و شرکت هواپیمایی ایران ایر و تعداد زیادی از هواپیماههای این شرکت و همچنین تعداد زیادی از افراد حقیقی می‌شود.
+14
رأی دهید
-50

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    smart292 - ونکوور، کانادا

    این رژیم اخوندی فاسد رفتنی است. پول هم که چاپ بکنند تورم را هم بدتر میکنند و تورم را به ۸۰ تا ۲۰۰ درصد میرسانند ،مثل ونزولا ، پول هم برای دادن حقوق به جیره خوران بسیجی و سپاهی هم ندارند که بدهند ،و تمام مراحلی که بر سر صدام و قزافی آوردند در ایران به اجرا خواهند گذاشت ، اول نفت دوم پرواز ممنوع سوم پول‌های خارجی و سرمایه‌های اخوندی در خارج کشور و شاید حمله نظامی حتی با بوسیدن و نرمش قهرمانانه اخوندی هم اثر ندارد.آزادی برای مردم ایران نزدیک میباشد.
    1
    30
    دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    مساوات - مساوات، ایتالیا
    حکومتی که در نقض قوانین حقوق بشری رتبه اول رو داره و به هیچیک از تعهدات بین المللی خودش عمل نکرده و با نمایندگان نهادهای حقوق بشری سازمان ملل متحد همکاری نکرده حالا نمیتونه از سازمان ملل درخواستی داشته باشه.
    0
    14
    دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    نارکو - سوئد، سوئد
    سازمان ملل: چشم.
    0
    18
    دوشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۹
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان
    موش تو انبوره نمیرفت یه جارو هم بدمش میبست رژیم بچه پررو ها
    0
    3
    ‌سه شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.