دختر و پسری که تصمیم به ازدواج میگیرند باید بدانند که در طول زندگی مشترک خود وظایفی با همسر خود دارند که این وظایف گاهی بین زن و مرد مشترک است و گاهی هرکس بنا به خصوصیات شخصی و نوع جنسیت خود وظایف خاصی را به عهده میگیرد.
به گزارش سلامت نیوز ، اگر هرکسی وظایف خود را به خوبی انجام دهد و نسبت به آن بیتفاوت نباشند آمار طلاق کمتر میشود. اما قبل از انجام به آن، باید این وظایف را به خوبی شناخت. در این مقاله ما به وظایفی که در طول زندگی متاهلی به عهده مردان است و آقایان با رعایت آنها میتوانند از برخوردن به مشکلات جلوگیری کنند، صحبت میکنیم.
۱ـ عذرخواهی کردن را عیب ندانید:
از هر خانم متاهلی بپرسید که موقع جروبحث کردن با همسرش چه چیزی بیشتر از همه آزارش میدهد، اکثرشان جواب میدهند که قبول نکردن و شانه خالی کردن شوهرشان از اشتباهاتش آزاردهندهترین چیزیست که در طول دعواها و سوتفاهمها، پیش میآید. این یک واقعیت انکارنشدنیست که اغلب مردان تمایل چندانی به ابراز پشیمانی و عذرخواهی کردن، ندارند. عذرخواهی صمیمانهای که از ته قلب باشد، بهترین و سریعترین راه حل برای ترمیم روابط است. باید قبول کنیم که در هر کدورتی دو طرف مقصر هستند و باید هرکسی به نوبه خودش و به اندازه سهمی که در آن دلخوری داشته، عذرخواهی کند. از ادای جملاتی چون «متاسفم!»، «ببخشید»، «جبران میکنم» و… نترسید و آن را راحت در جای مناسب خود بهکار ببرید.
۲ـ دست از مقایسه کردن همسرتان بردارید:
یکی از چیزهایی که خانمها به شدت روی آن حساس هستند، مقایسه شدن خودشان با زنی دیگر است. این را به خاطر داشته باشید که مقایسه کردن سم رابطه است و بیشتر در مواقعی که طرفین از یکدیگر خشمگین هستند یا هنگام بروز احساسات منفی خود، دست به مقایسه میزنند. اما گاهی این مقایسه کردن بدون هیچ غرضورزی خاصی است و در جهت مثبت بهکار گرفته میشود که باید گفت چنین مقایسهای هم برای زنان قابل قبول نیست و حتی ویرانگر رابطه است. هنگامیکه لب میگشایید تا شروع به مقایسه همسرتان کنید به این فکر کنید آیا خوشتان میآید همسرتان شما را با مرد دیگری مقایسه کند و دائم او را بالاتر از شما ببیند و از شما بخواهد از او الگوبرداری کنید؟ مطمئناً نه!
۳ـ مناسبتهای خاص را از یاد نبرید:
سالگرد آشنایی، تاریخ عقد، تاریخ رفتن زیر یک سقف، روز زن، تاریخ تولد و همه مناسبتهایی که برای زنان مهم است را به یاد داشته باشید. جزئیات کوچک و ساده برای زنان خیلی مهم است. لازم نیست در این مناسبات جشنهای آنچنانی تدارک ببینید یا به فکر یک هدیه بزرگ باشید. همین که زودتر از اینکه همسرتان حرفش را بزند آن را یادآور شوید و نشان دهید که حواستان به این روزها هست، خودش شادی بزرگی میتواند باشد. برخلاف تصور عموم، زنان هدیههای معنوی را به هدیههای مادی ترجیح میدهند. میتوانید با دعوت کردن او به یک رستوران قدیمی آن مناسبت را جشن بگیرید. اگر نسبت به این روزها بیتفاوت باشید همسرتان گمان میکند که نسبت به او بیتوجه هستید.در حالیکه ممکن است واقعیت اینطور نباشد.
۴ـ مشاجره مسالمتآمیز را یاد بگیرید:
همیشه هم مشاجره کردن بد نیست. در تاریخ هیچ زن و شوهری نبودهاند که در طول زندگی مشترکشان به مشکلی برنخورده و باهم بحث و مشاجره نکرده باشند. باتوجه به اینکه افراد با یکدیگر متفاوت هستند، بحث کردن زیاد پیش میآید و شاید برای همین است که از قدیم گفتهاند دعوا نمک زندگی است. البته منظور از این بحث و دعوا، برخوردهای خشن و فیزیکی نیست. گفتگوی معقولانه و منطقی بر سر مشکلات یکی از ارکانیست که هر زوجی باید آن را بلد باشند. یکی از نکات مهمی که در طول گفتگو باید رعایت کنند این است که هیچ کدام از طرفین نخواهند خودشان را بیتقصیر نشان دهند و مشکلات را به گردن فرد مقابلشان بیندازند. اگر این اتفاق بیفتد یقینا اوضاع از آنچه هست، وخیمتر خواهد شد و چهبسا به جداییهای بیمورد بینجامد.
۵ـ احساسات خود را به زبان بیاورید:
اغلب خانمها شنیداری هستند. یعنی باید چیزی را بشنوند تا باور کنند. دقیقا برعکس مردان که چندان شنیدن احساسات برایشان اهمیتی ندارد و بیشتر ترجیح میدهند در عمل ببینند تا باورشان شود. بنا به علتهای فرهنگی یا خصوصیات جنسیتی، آقایان در زندگی مشترک تمایل چندانی به بیان شفاف احساسات خود ندارند. فرهنگ عامه در بسیاری از کشورها بهویژه کشور ما، بهگونهای است که مردان تصور میکنند نباید در مورد احساساتشان صحبت کنند، چون ممکن است از ارزششان کم شود. بگذارید همسرتان از احساساتتان آگاه شود و در همهحال، یکدیگر را از احساساتتان باخبر کنید. مطمئنا سکوتهای طولانی و بروز ندادن آنچه در درونتان میگذرد، ضربه سختی به ازدواجتان وارد خواهد کرد.
۶ـ سعی در تغییر دادن همسرتان نکنید:
یکی از بزرگترین مشکلاتی که امروزه گریبانگیر زوجها شده است این است که با علم به تفاوتهای آشکار و بزرگ با یکدیگر ازدواج میکنند و این طور پیش خودشان میگویند که آن تفاوتها و خصلتهایی که به میلمان نیست را در طول زندگی در طرف مقابلمان تغییر میدهیم. فردی که در بیست و چندین سال با یک خصوصیت خاصی بزرگ شده است، تغییر دادنش مشکل یا غیرممکن است. به هیچ وجه نمیتوانید کسی را مجبور کنید که فلان خصلتش را کنار بگذارد. تا زمانی که خصوصیتی از او به شما یا دیگران آسیبی نمیزند، نباید دائما سعی کنید که خصلتهایش را تغییر دهید یا مثلا مدام در حین جروبحث به او بگویید که باید خودش را عوض کند. اما اگر رفتار غلطی را در همسرتان میبیند که نیاز به اصلاح دارد و به نفع خودش و اطرافیانش است که در آن رفتارِ بهخصوص تجدیدنظر کند، باز هم باید این موضوع را با لحن خیلی محتاطانه و در زمان مناسب با او در میان بگذارید تا نتیجه معکوس نگیرید.