همزمان با افزایش تنش میان ایران و آمریکا، جمهوری اسلامی از تولید انبوه جنگنده "تمام ایرانی کوثر" در شرکت هسا و تحویل نخستین محصول آن به ارتش برای استفاده در نیروی هوایی خبر داد.
در آستانه ۱۳ آبان و بازگشت کامل تحریمهای آمریکا، ایران از افتتاح خط تولید انبوه و آیین تحویلدهی اولین "جنگنده تمام ایرانی کوثر" به ارتش جمهوری اسلامی طی مراسمی با حضور وزیر دفاع و فرمانده کل ارتش در اصفهان خبر داد.
روابط عمومی وزارت دفاع اعلام کرد، در این مراسم که روز شنبه ۱۲ آبان (دوم نوامبر) در شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) برگزار شد وزیر دفاع اعلام کرد، متخصصان دفاعی کشور موفق شدند "به منظور کاهش اثرات تحریمها" گام مهمی در نوسازی ناوگان هوایی برداشته و این جنگنده را تولید کنند.
سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران در مراسم افتتاحیه خط تولید جنگنده کوثر هدف از تولید این جت جنگی را "ارتقاء هر چه بیشتر توان دفاعی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران" خوانده است.
او میگوید، ساخت این جنگنده ۱۰۰ درصد به دست متخصصان داخلی صورت گرفته و ۱۶ و نیم میلیون دلار صرفهجویی ارزی برای کشور به ارمغان آورده است.
حاتمی گفت، جنگنده کوثر یک "هواپیمای شکاری رهگیر است که مأموریت آن پشتیبانی نزدیک از حوزه رزم زمینی بوده و قابلیت مانور بسیار بالایی دارد."
وزیر دفاع در این مراسم که از تلویزیون ایران پخش شد افزود: «از دیگر قابلیتهای این جنگنده نصب انواع موشکها و بمبهای مورد نیاز صحنه رزم است.»
خبرگزاری رویترز مینویسد، با وجود این برخی از کارشناسان نظامی میگویند، این جت جنگنده کپیبرداری از هواپیمای "اف۵" تولید ایالات متحده در دهه ۶۰ است.
این خبرگزاری نوشته است، نیروی هوایی ایران احتمالا از چند ۱۰ فروند هواپیمای جنگی برخوردار است که یا روسیاند یا از مدلهای آمریکایی قدیمیاند که پیش از انقلاب خریداری شدهاند.
به نوشته رویترز، ایران سلاح و هزاران سرباز به سوریه فرستاده تا از سقوط بشار اسد، رئیسجمهور این کشور جلوگیری کند با این حال در عرصه هوایی باید به روسیه، دیگر متحد اسد تکیه کند چرا که خود فاقد نیروی هوایی نیرومند است.