سه مرد معلول با کاشت وسیله‌ای در نخاع امکان راه رفتن پیدا کردند

دیوید امزی در کنار پزشک معالج دکتر گریگوار و دخترش راه می رود
سه مرد معلول که انتظار داشتند باقی عمر را در صندلی چرخدار سپری کنند، اکنون به لطف پزشکان در سوئیس موفق شده اند حداقل به طور محدود دوباره راه بروند.
 
یک وسیله الکتریکی که در کنار ستون فقرات آنها کاشته شده سیگنال های مغز به پاها را تقویت می کند.
 
این وسیله همچنین به رشد مجدد سلول های عصبی در نخاع آنها کمک کرده است.
 
محققان امیدوارند که این فایده غیرمنتظره - رشد مجدد سلول ها - در نهایت به بعضی از افراد معلول امکان حرکت مستقل را بدهد.
 
وبسایت بخش جهانی بی بی سی در جریان آزمایش های کلینیکی به این بیماران دسترسی ویژه داشت. نتایج این مطالعه در نشریه نیچر چاپ شده است.
 
اولین بیماری که با این شیوع معالجه شد دیوید امزی ۳۰ ساله اهل سوئیس بود. او هفت سال پیش در یک حادثه ورزشی دچار صدمه شدید در ناحیه ستون فقرات و نخاع شد و پزشکان معالج به او گفتند که دیگر راه نخواهد رفت.
 
با این حال او اکنون به لطف یک وسیله الکتریکی اختراع شده در موسسه پلی تکنیک فدرال لوزان می تواند حدود نیم مایل (۸۰۰ متر) راه برود. معالجه تازه تحت هدایت دکتر گریگوار کورتین در این موسسه انجام شد.
 
چیزی که باعث شگفتی دکتر کورتین شد این بود که وسیله کاشته شده در کنار نخاع تاثیری بیش از راه انداختن دیوید داشت.
 
او می گوید: "مساله کاملا غیرمنتظره ای که مشاهده کردیم بهبود نخاع بود. ما در حیوانات هم مشاهده کرده ایم که به نظر می رسد فیبرهای عصبی دوباره رشد می کنند و مغز را به نخاع وصل می کنند."
 
در نتیجه حتی وقتی این دستگاه خاموش است دیوید می تواند تا هشت قدم بردارد و این اولین بار است که چنین موفقیتی در تاریخ جراحات مزمن نخاعی ثبت می شود.
 
با این حال این دستگاه کاملا موثر نیست و راه رفتن برای دیود در خارج از محیط آزمایشگاهی را سخت می کند. علائم الکتریکی دستگاه بعد از مدت کوتاهی باعث ناراحتی بیمار می شود و نمی شود به طور دایم از آن استفاده کرد.
 
این سیستم همچنین گران است و برای استفاده روزمره در محیط عادی به اندازه کافی قابل اعتماد نیست به همین دلیل هنوز نمی توان بر آن نام معالجه گذاشت.
 
با این حال کارشناسان از آن استقبال کرده اند.
 
دکتر مارک بیکن مدیر اجرایی و علمی مرکز "تحقیقات ستون فقرات و نخاع" می گوید که این تجربه نشان می دهد که امکان درمان معلولیت حداقل تا حدودی وجود دارد.
 
او گفت: "نمی شود نظر داد که این شیوه در شکل کنونی گزینه ای عملی برای بیماران است. اما نشان می دهد که مدلی قابل اجرا از آنچه برای تحریک رشد مجدد (سلول های عصبی نخاع) لازم است در اختیار داریم و اینکه در نهایت معلولیت قابل درمان خواهد بود."
 
دو مرد دیگری که در این درمان آزمایشی شرکت دارند هم به درجات مختلف توانسته اند دوباره راه بروند.
 
محققان بر این باورند که سیستم آنها به تدریج بهبود خواهد یافت. آنها برای انجام آزمایش های بزرگتر در اروپا و آمریکا ظرف سه سال برنامه ریزی می کنند.
بیماران در کنار پزشک معالج
+81
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا

    یکی داره آدم معلول را معالجه میکنه یکی اینوره دنیا به بچه ایه دبستانی که دست راستش درد میکنه و نمی توانه سینه بزنه معلم میگه با دسته چپ سینه بزن این ملت میخواد فضا پیما برایه چه انرژی اتمی برایه چه.
    2
    42
    ‌پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    setayeshz565 - وین، اتریش
    این گوشه دنیا هر روزه تلاش میکنن تا سطح علم و تکنولوژی رو در جهت رفاه و آسایش و نوع آوری در پزشکی و تجهیزات پزشکی به بالاترین سطح ممکن برسونن،اونوقت یه گوشه دیگه از دنیا که خاورمیانه نفرین شده است یه مشت جماعت وحشی در پاکستان برای اعدام یک زن تجمع میکنن،امیدوارم بتونیم یه روزی از این تله مذهب شوم و نحس رها بشیم و به انسانیت برسیم
    16
    35
    ‌پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    بلوچ اسلو - اسلو، نروژ

    بد نیست در این باب بزبان ساده تر سُخن گفت. دوستان: طناب سفید رنگ و لزجی که از بین مهر ها عبور میکند , و کار انتقال پیام های حسی و حرکت بدن را انجام می دهد. همان نخاع است. همه خودمان ,حداقل نخاع گوسفند را موقع خوردن دیده ایم . وقتی که این طناب ضربه به ببیند .جریان پیام رسانی با مغز ضعیف یا قطع میشود ۱- حال وسیله الکتریکی که در اینجا اشاره شده همان الکترود هایی (هدایت کننده) هستند, که بوسیله باطری کار میکنند. این باطر یها درabdomen (شکم) جا سازی شده اند. الکترود ها هم در بخشی از کانال نخاع قرارگرفته اند. برقراری سیگنال برای تحریک نخاع از فاز تنبلی, بوسیله سیم که زیر derm( پوست) قرار گرفته برقرار میشود.۲- این عمل ترمیم نخاع بر روی موشهای فلج انجام گرفته, که جواب داده, و حالا بر روی انسانها و فامیل نزدیک مان میمون در دست باز سازی است. ۳- رفقا : باز سازی نخاع پر هزینه است و حالا حالا ها ما نباید دلخوش باشیم. بیشترین قطع و ضربه به نخاع در حوادث رانندگی موتورسیکلت ,اتومبیل, ورزش, سقوط و افتادن و کارهای فیزیکی رخ می دهند . پیشگیری بهتر از درمان است.پس مواظب کمرخود باشیم.
    1
    31
    ‌پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
    بیینم؟ برنامه ریزی شده اگر بوی خلای مسلمونا (شما بخونین مسجد) رو شنید، پای چپ رو به حرکت در بیاره؟
    1
    2
    جمعه ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.