آخرین گزارش صندوق جهانی طبیعت تاثرآور است. در گزارش "سیاره زنده" این صندوق میخوانیم که در نزدیک به پنج دهه اخیر بخش بزرگی از حیات وحش نابود شده و انسان در میانه دورهای است که مشخصهاش نابودی گونههای حیوانی است.
صندوق جهانی طبیعت در آخرین گزارش "سیاه زنده" خود نوشته است که ۶۰ درصد حیات وحش از سال ۱۹۷۰ تاکنون بر اثر استفاده پرشتاب انسان از منابع طبیعی نابود شده است. این منابع "زیرساختهای سبز" مانند آب، زمین، گیاهان و جانداران هستند.
زیستگاه بسیاری از گونههای جانوران ظرف مدت کوتاهی از بین رفته یا کیفیت آنها به شدت پایین آمده است. بر اساس این گزارش تنها در سال ۱۹۹۰ مساحتی حدود ۲۴۰ میلیون هکتار جنگل نابود شد. به گفته گئورگ اسکاتولین از این سازمان این گزارش در عین حال مقیاسی برای تعیین وضعیت اکولوژیک زمین است. دانشمندان هشدار میدهند که وقت زیادی برای اقداماتی در مقابل نابودی گونههای وحش باقی نیست گزارش یادشده به دادههای علمی درباره وضعیت بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ نوع از گونههای مختلف از جمله ۴۰۰۰ انواع مهرهداران در سراسر جهان است. دانشمندان هشدار میدهند که برای جلوگیری از این نابودی مهلت زیادی باقی نیست.
گئورگ اسکاتولین میگوید: «دنیا به یک پارک طبیعی جهانی نیاز دارد تا این روند را متوقف کند». او خواهان یک توافق تعهدآور میان کشورهای جهان، چیزی شبیه توافق زیستمحیطی پاریس در سال ۲۰۱۵ است.
در گزارش صندوق جهانی طبیعت به از بین رفتن ۲۰ درصد از مساحت زیست بوم آمازون در ۵۰ سال اخیر و نابودی ۵۰ درصد از مرجانهای آبهای کم عمق در ۳۰ سال اخیر اشاره شده است. انسان به شکلی پرشتاب در حال از بین بردن "زیرساختهای سبز" و زیستبومهاست اولین گزارش موسوم به "سیاره زنده" صندوق جهانی طبیعت متعلق به سال ۱۹۹۸ است. این گزارش از آن پس هر دوسال یک بار منتشر میشود و معیاری است برای تخمین وضع گونههای طبیعی و زیستبومهای جهان. این گزارش میگوید که از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۴ هر سال به طور متوسط دو درصد از انواع حیات وحش از بین رفته است.