کره جنوبی خواستار معافیت از تحریم نفتی ایران و برخورداری از نفت ارزانی است که این کشور در اختیار خریداران قرار میدهد کره جنوبی خواستار نرمش ایالات متحده در اعطای معافیت از تحریم نفتی ایران شده و نشانههایی از تعدیل روند صعودی بهای نفت در بازار جهانی دیده میشود.
روز سهشنبه، ۸ آبان (۳۰ اکتبر) سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی گفت که دولت این کشور با تسلیم درخواست معافیت از تحریم نفتی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، از دولت آمریکا خواسته است تا در این زمینه "حداکثر انعطافپذیری" را از خود نشان دهد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی، کانگ کیونگ-وا، وزیر خارجه این کشور شامگاه گذشته در تماس تلفنی با مایک پومپئو، همتای آمریکایی خود، این درخواست را مطرح کرد و گفت که کسب معافیت از تحریم ایران مانع از زیان گسترده به شرکتهای کرهای خواهد شد.
درخواست کره جنوبی در حالی مطرح میشود که شرکتهای عمده کرهای پیشاپیش سفارش خرید نفت از ایران را متوقف کرده و قراردادهای مرتبط با سرمایهگذاری در صنعت نفت و سایر صنایع ایران را به خاطر مشکلات مربوط به تامین مالی آنها به حالت تعلیق درآوردهاند.
کره جنوبی و ژاپن از خریداران عمده نفت صادراتی ایران هستند و در ماههای اخیر برای کسب معافیت از تحریم نفتی ایران در حال مذاکره با آمریکا بودهاند. به گفته کارشناسان، ایران برای حفظ مشتریهای خود، تخفیف و تسهیلات قابل توجهی را در نظر میگیرد که با توجه به روند افزایش نفت در ماههای اخیر، برای خریداران خارجی جذابیت دارد.
در ماههای اخیر، خریداران کرهای به خاطر عدم اطمینان نسبت به چشم انداز روابط تجاری و مالی با ایران به کاهش واردات نفت از این کشور مبادرت کردهاند و به جای آن، ناگزیر بودهاند نفت سایر صادرکنندگان خاورمیانه را به بهای به مراتب بالاتر خریداری کنند.
به گزارش رویترز، خرید نفت ایران توسط کره جنوبی در ماه گذشته میلادی برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ عملا متوقف شد. علاوه بر فشار آمریکا برای وادار کردن خریداران خارجی به قطع واردات نفت ایران، تاثیر تحریمها بر ارتباط مالی و بانکی ایران با خارج باعث نگرانی در مورد مبادلات بانکی با این کشور شده است.
روز گذشته، شرکت مهندسی و ساختمانی هیوندای کره جنوبی اعلام کرد که از طرح ساخت یک مجتمع پتروشیمی به ارزش بیش از نیم میلیارد دلار در ایران صرفنظر کرده و دلیل آن را ناممکن بودن تامین مالی این طرح به خاطر نگرانی جامعه مالی بینالمللی عنوان کرد.
در ماه ژوئن نیز شرکت صنایع دائلیم که برنده مناقصه ساخت یک پالایشگاه نفتی در ایران شده بود به خاطر مخاطرات مرتبط با تامین مالی از این قرارداد خارج شد. ارزش این قرارداد حدود دو میلیارد دلار بود.
تعدیل روند افزایش بهای نفت
در چند ماه اخیر، احتمال کمبود عرضه نفت به خاطر تحریم ایران و مشکلات تولید در برخی دیگر از کشورهای صادرکننده روند افزایش بهای نفت خام در بازارهای جهانی را به جریان انداخته بود. در حالیکه با نزدیک شده زمان آغاز تحریم نفتی ایران در هفته آینده بازارهای نفتی نگرانی افزایش سریع بهای نفت خام بودند، روز گذشته بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت و برخی کارشناسان پیش بینی کردهاند که این روند ادامه داشته باشد.
دلیل کاهش بهای نفت در روز گذشته تصمیم دلالان نفتی به فروش تعهدات پیش خرید به خاطر نگرانی از فزونی عرضه از تقاضا در ماههای آینده و در نتیجه، کاهش بهای نفت عنوان شده است.
گفته میشود که افزایش تولید و صادرات نفت توسط روسیه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت از احتمال بروز کمبود در پی اجرایی شدن تحریم نفتی ایران کاسته است. روسیه گفته است که برای جبران کمبود احتمالی عرضه نفت، صادرات خود را در حد توان افزایش خواهد داد و عربستان سعودی نیز در مورد تامین نیاز بازار نفتی اطمینان داده است.
با افزایش بهای نفت در ماههای اخیر، کشورهایی که امکان افزایش تولید و صادرات نفت خود را داشتهاند در صدد بهره برداری از شرایط بازار برآمدند و گفته شده که شماری از اعضای اوپک نیز به همین منظور، سهمیهبندی سازمان را نادیده گرفتهاند.
طبق مصوبات کنگره آمریکا، رئیس جمهوری این کشور در تحریم نفتی کشورهای دیگر باید اطمینان حاصل کند که بهای نفت افزایش غیرمتعارف نخواهد داشت. مقامات ایرانی گفته بودند که از اوپک و سایر تولیدکنندگان انتظار داشتند با خودداری از افزایش تولید، باعث کمبود عرضه در بازار جهانی و تسریع در روند افزایش بهای نفت خام شده و به این ترتیب با تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی مقابله کنند و از اوپک خواسته بودند تا محکومیت تحریم و جلوگیری از افزایش تولید را در دستور کار قرار دهد.
این درخواست مورد قبول قرار نگرفت. تصمیمات نفتی اوپک معمولا در واکنش به شرایط بازار نفت و آینده سازمان و کشورهای عضو اتخاذ میشود و برخی از اعضا معتقدند که افزایش سریع بهای نفت در بلند مدت به نفع صادرکنندگان اصلی تمام نخواهد شد. به گفته آنان، چنین وضعیتی باعث اقتصادی شدن استفاده از منابع جایگزین نفت اوپک میشود و موقعیت این سازمان و تاثیرگذاری آن در بازار جهانی را تقلیل میدهد.
علاوه بر تحولات بازار نفت، بیم از کاهش رشد اقتصاد جهانی و آثار منفی آن بر بازارهای سهام طی دو هفته اخیر باعث شد از روز گذشته بازار جهانی نفت نیز تحت تاثیر قرار گیرد. کاهش رشد اقتصاد جهانی به معنی کمتر شدن تقاضا برای انواع مواد خام از جمله نفت و در نتیجه، پائین آمدن تقاضا برای این اقلام است.
در معاملات روز سهشنبه - امروز - بهای نفت خام برنت حدود دو دهم درصد کاهش یافت که به گفته برخی کارشناسان، احتمال تثبیت یا روند نزولی بهای نفت را نشان می دهد هرچند برخی دیگر معتقدند که هنوز نمیتوان به توقف روند افزایشی بهای نفت اطمینان داشت.
+17
رأی دهید
-16
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۰
karaji - کرج ، ایران
فقط خاک تو سرتون که برای حفظ جایگاهتون و حکومت کثیفتون نفت مملکت رو حاضرید مفت بدید ، تف به خودکامگی !!
7
59
سه شنبه ۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.